Skip to navigation Skip to main content
Duitsland
Duitsland

Vakantie Duitsland

Vakantie in Duitsland is al jaren zeer populair onder Nederlanders en dat is niet onterecht. Duitsland heeft afwisselende landschappen waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, klimmen en genieten van je vakantie. Een weekendje weg in Duitsland? Wat dacht je van Sauerland, op een steenworp afstand van Nederland. Zuidelijker ligt het Zwarte Woud en ga je nog dieper het land in dan beginnen de Alpen.

Duitsland staat niet alleen bekend om de prachtige landschappen, maar ook om het eten: bier, bradwürst en schnitzel, iets wat je niet kunt missen tijdens je vakantie. Duitsland beschikt over tal van rustieke dorpjes waar je eerlijk ontspannen kunt overnachten in een hotel, camping, appartement of bed & breakfast. Gastvrijheid staat hier hoog in het vaandel.

Vakantie Duitsland: Sauerland

Het Sauerland ligt op slechts een paar uur rijden van de Nederlandse grens. Eenvoudig en snel bereikbaar voor je vakantie. Duitsland mag dan niet ver zijn, het verschilt zeker van Nederland. Het Sauerland is zeer heuvelachtig en biedt prachtige vergezichten. De hoogste berg is de Langeberg met 843,2 meter. Wie zegt dat alleen de hoogste toppen prachtig zijn? Ook de wat minder hoge heuvels dragen bij aan een schitterende vakantie en het echte berggevoel. Duitsland, en zeker het Sauerland, bestaat niet alleen uit heuvels maar ook uit veel rivieren en meren. Een aantal van deze (stuw)meren zijn de Bigge-, Möhne- Sorpe- en Hennesee.

Beieren: heerlijke vakantie in Duitsland

De grootste deelstaat van Duitsland, Beieren, ligt in het zuidoosten en grenst aan Oostenrijk. Beieren biedt genoeg opties voor bergactiviteiten tijdens je vakantie. Duitsland heeft met name in het zuiden tal van hoge bergen. Met 2962 meter is de Zugspitze de hoogste. Wil je gaan wandelen, fietsen of bergbeklimmen tijdens je vakantie? Duitsland, en specifieker Beieren, is jouw ideale bestemming. Bezoek tijdens je vakantie bijvoorbeeld de steden München en Neurenberg. Hou je van cultuur? Er zijn tal van prachtige kastelen en burchten in de heuvels van Beieren te vinden.

Vakantie in het Zwarte Woud

Een andere mooie regio in Duitsland is het Zwarte Woud. Deze veelzijdige regio bestaat uit bossen, bergtoppen, diepe meren en wijngaarden. Ook geniet je van de rijke keuken tijdens je vakantie. Duitsland heeft voor ieder wat wils, het Zwarte Woud bewijst dit. Kamperen, bed & breakfast, logeren bij de boer, hotels, noem het maar en het is er. Zin om te wandelen tijdens je vakantie? In Duitsland kan het perfect! Het Zwarte Woud biedt wandeltochten van meerdere dagen en eenvoudige routes. Klinkt dat niet als een heerlijke actieve vakantie? Duitsland en eten gaan heerlijk samen, wat dacht je van Schwarzwälder Schinken, Schwarzwälder Kirschtorte, traditionele Schnapps of een heerlijk glas wijn?