Skip to navigation Skip to main content
Millstattersee
© Kärnten Werbung / Michael Stabentheiner
Oostenrijk

Vakantie Millstättersee

  • Meer van 12 km lang
  • 12 stranden en 8 dorpen
  • Veel campings en watersportmogelijkheden

Het zonnige Karinthië telt vele bergmeren, maar het juweel van de provincie is de Millstättersee. Dit fijne meer is maar liefst 12 kilometer lang en 1,5e kilometer breed. Het water van de Millstättersee bereikt in de zomer temperaturen tot wel 26 graden. Rondom het meer vind je een aantal dorpjes, met elk een eigen karakter, mogelijkheden en bezienswaardigheden. De onbebouwde zuidoever biedt voldoende mogelijkheden voor rust- en natuurliefhebbers.

Millstättersee staat natuurlijk gelijk aan strandplezier met het hele gezin. Op veel plekken vind je brede en vlakke stranden, voor leuke activiteiten en ontspanning. Natuurlijk kun je je ook vermaken op de Millstättersee. Op verschillende plekken langs het meer kun je onder andere kanoën, waterskieën en zeilen. In het omliggende berglandschap ligt een uitgebreid netwerk van wandel- en fietsroutes. Scroll naar beneden voor een overzicht van de dorpen.

Zonnen aan de Millstättersee

Genieten van de prachtige Millstättersee (Foto: © Kärnten Werbung, Franz Gerdl)

Kamperen aan de Millstättersee

Millstättersee is absoluut één van de beste en mooiste bestemmingen voor een kampeervakantie. Rondom het meer vind je een ruim en veelzijdig aanbod aan campings. Hier vind je een overzicht van alle campings. Natuurlijk vind je zowel familiecampings als kleine en knusse campings rondom de Millstättersee. Een aantal daarvan beschikken over een eigen strand aan het meer.

Camping aan de Millstättersee

Verblijf op één van de campings langs de Millstättersee (Foto: © Millstätter See, Franz Gerdl)

Millstättersee te voet ontdekken

In de omgeving van de Millstättersee vind je verschillende wandelmogelijkheden. Direct om het meer lopen veel wegen en paden waar je prima kunt wandelen. Sommige stukken direct aan het meer zijn minder toegankelijk voor wandelaars in verband met de weg, maar (bijna) overal vind je paralel aan het meer fijne wandelpaden. Vanuit Millstätt kun je een aantal paden bewandelen die richting het noorden lopen, de bergen in. Rondom de Millstättersee en door de omliggende bergen, ligt het beroemde wandelpad de 'Millstättersee Alpine Trail'. Deze route bestaat uit 8 etappes en onderweg kom je meerdere bezienswaardigheden en kunstwerken tegen. Alle etappes van de route zijn ook los te lopen. Wil je echt de bergen in? Rijd dan naar Bad Kleinkirchheim. Vanuit dit dorp kun je met de gondel naar de bergen van het Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge.

Dorpen rondom de Millstättersee

Rondom de Millstättersee liggen een aantal dorpen. Bekijk het overzicht van deze dorpen hieronder en klik op de link voor meer informatie.