Skip to navigation Skip to main content
Oostenrijk (1)
© Spalder Media Group
Oostenrijk

Vakantie Oostenrijk

In de bergen op vakantie? Oostenrijk is een prachtig land met prachtige gebergtes, adembenemende natuur en frisse lucht. Maar naast het berglandschap heeft het land ook vele bergmeren en een rijke cultuur. Logisch dat Oostenrijk al jaren populair is bij de Nederlandse vakantieganger. De streken Tirol en Karinthië worden veel bezocht in de zomer. Actie of heerlijk relaxen op vakantie? Oostenrijk is een vakantieland waar iedereen zich vermaakt.

Driekwart van Oostenrijk bestaat uit de Alpen, waarbij de hoogste toppen tot bijna 4000 meter reiken. Honderden kilometers wandel- en mountainbikepaden zijn uitgezet, van eenvoudige routes voor beginners of families met kinderen tot uitdagende routes voor de ervaren bergsporter. Ontspannen kan bij één van de vele bergmeren of wellness-hotels. Genieten van een zorgeloze vakantie, Oostenrijk biedt alle voorwaarden. Je kunt je energie kwijt in talloze activiteiten en nieuwe energie opdoen door lekker te relaxen.

Vakantie Oostenrijk: tal van activiteiten

Tijdens je vakantie in Oostenrijk kun je tal van activiteiten ondernemen. Wandelen, mountainbiken, paragliden, het is slechts een greep uit wat Oostenrijk te bieden heeft. Actievelingen kunnen zich urenlang vermaken in het ruige berglandschap. Op de bergmeren wordt onder andere gevaren en gesurft. Is watersporten niet jouw ding dan blijf je gewoon lekker relaxen aan de oevers. Hou je van actie tijdens je vakantie? Oostenrijk is een uitstekend land om in te gaan raften of kanoën. Voor wie het liever hogerop zoekt zijn er tal van klimtuinen die een uitdaging vormen voor jong en oud.

Diverse veelzijdige vakantieregio’s

Regio’s voor een vakantie, Oostenrijk heeft een ruime keus. Tirol is al jaren de populairste bestemming. In Tirol vinden vakantiegangers alles wat zij zoeken. Een prachtig landschap, gastvrije bevolking, groot activiteitenaanbod en een ruime keus aan accommodaties. Steeds meer mensen kiezen echter voor Vorarlberg aangezien deze regio eenvoudig te bereiken is. Wil je de drukte ontvluchten en hou je van Italiaanse invloeden kies dan voor Karinthië. Ook het Salzburgerland heeft genoeg te bieden voor een veelzijdige vakantie. Oostenrijk, een land met prachtige vakantieregio’s.

Dorpen voor een vakantie in Oostenrijk

In Oostenrijk heb je een ruime keus aan bestemmingen voor je vakantie. Oostenrijk is een land met tal van traditionele dorpen met een sfeervolle uitstraling. Ondanks het authentieke karakter beschikken de dorpen vaak wel over alle moderne voorzieningen. Kies voor Bad Gastein wanneer je houdt van wellness, voor Heiterwang door de ligging aan een meer of voor Ellmau wanneer je zorgeloos wilt wandelen. Er is altijd een bestemming te vinden voor een zorgeloze vakantie in Oostenrijk.