Oostenrijkse meren

Meren in Oostenrijk staan garant voor een zorgeloze tijd. In Karinthië, Tirol, Vorarlberg, Steiermark en het Salzburgerland liggen tal van meren in de bergen en dalen. De temperatuur van sommige meren kan oplopen tot zo'n 25 graden, wat perfect is voor een zomervakantie. Ook vind je in Oostenrijk meren met water dat zo schoon is dat het van drinkwaterkwaliteit is. Geniet van het water, de prachtige natuur en de mogelijkheden die de meren je bieden. Kies deze zomer voor een vakantie aan een meer in Oostenrijk!

De vele meren in Oostenrijk bieden een ruim aanbod aan activiteiten in, op en naast het water. Langs veel meren vind je fijne ligstranden waar je kunt ontspannen en waar de kinderen kunnen spelen. Activiteiten als suppen, kayakken, waterfietsen, zeilen, duiken en surfen worden bij veel meren aangeboden. Ook campings vind je in allerlei soorten en maten aan veel meren. Bekijk hieronder een aantal van de mooiste Oostenrijkse meren en klik op de link voor meer informatie!

Overzicht meren in Oostenrijk

 • Millstättersee

  Millstättersee

  De Millstättersee is het op één na grootste meer van Karinthië. Ideaal voor families en met een ruime keus aan campings.

  Lees verder >

 • Weissensee

  Weissensee

  De Weissensee is een rustige bestemming met veel mogelijkheden tot watersporten. Je kunt hier ook goed wandelen.

  Lees verder >

 • Grundlsee

  Grundlsee

  De Grundlsee is ook wel ‘de zee van Steiermark’. Je vindt hier veel fijne stranden en tal van leuke activiteiten op het water.

  Lees verder >

 • Klopeinersee

  Klopeinersee

  De Klopeinersee is met 28 graden één van de warmste meren in Oostenrijk. Geniet van het water en de vele activiteiten.

  Lees verder >

 • Walchsee

  Walchsee

  De Walchsee is een prachtig meer aan de voet van de Wilder Kaiser. Neem een frisse duik of maak een wandeltocht.

  Lees verder >

 • Altaussee

  Altaussee

  De Altaussee ligt in Steiermark en is ideaal voor actieve vakantiegangers. Geniet van veel activiteiten en mogelijkheden.

  Lees verder >

Zomervakantie tips