Skip to navigation Skip to main content
Adventure

Avontuurlijke vakantie

Een avontuurlijke vakantie is een belevenis voor jong en oud. Adventure in de bergen is de verzamelnaam voor verschillende high-risk sporten die in de bergen (of de omgeving daarvan) kunnen worden beoefend. Ontdek de bergen tijdens een avontuurlijke vakantie! Je moet alleen niet bang zijn om nat te worden of hoogtevrees hebben!

Op rustige manier de bergen verkennen en genieten van de omgeving zit er niet in tijdens een avontuurlijke vakantie. Kies voor een adventure sport zoals rafting, canyoning, hydrospeed, abseilen of kletteren. Er zijn veel organisaties in de Alpen, waarbij je onder professionele begeleiding deze adventure sporten kan beoefenen. Dus pak je wet-suit en klim-gear en kies voor een avontuurlijke vakantie in de bergen.

Avontuurlijke vakantie in de bergen: rafting, kanoën en kajakken

Waterratten brengen hun avontuurlijke vakantie door op rivieren en bergmeren. Bij rafting ga je in een opblaasbare boot van een wild stromende rivier. Ondertussen moet je door middel van je peddel de boot in balans zien te houden om heelhuids beneden te komen. Natuurlijk bepaalt het karakter van de rivier voor een groot deel hoe uitdagend het ‘boottochtje’ wordt. Ook kanoën en kajakken zijn activiteiten die je tijdens een avontuurlijke vakantie kunt ondernemen.

Hydrospeed is een relatief onbekende sport maar staat garant voor de nodige fun! Met behulp van een bodyboard, een wetsuit en flippers ga je een snelstromende rivier af en moet je rotsen en andere obstakels zien te vermijden. Bij canyoning kom je op plaatsen waar je anders nooit terecht zou zijn gekomen. Bij canyoning volg je de loop van een rivier door de rotsen door te wandelen, klimmen, springen, abseilen en zwemmen! Een uitdagende activiteit tijdens je avontuurlijke vakantie!

Avontuurlijke vakantie in de bergen: klettersteigen en abseilen

Wie liever niet nat wordt kan de avontuurlijke vakantie ook op een andere manier indelen. Zoek de hoogte op door te gaan abseilen of klettersteigen! Bij klettersteigen beklim je bergen met behulp van bijvoorbeeld kabels en ladders. Je hebt er best een beetje conditie voor nodig, maar er zijn ‘klettersteigen’ voor zowel beginners als gevorderden. Hoe ervarener je wordt, hoe kleiner de stap naar het beklimmen van een berg zonder dat er al een parcours is uitgezet.