Skip to navigation Skip to main content
Zermatt
© Spalder Media Group
Zwitserland

Vakantie Zwitserland

Vakantie, Zwitserland, dan denkt men al snel aan de imposante Matterhorn. Deze piramidevormige gigant is een van dé symbolen van Zwitserland, samen met heerlijke chocolade, dure horloges en hoge kwaliteit. Zeker dat laatste is voor de authentieke, degelijke Zwitsers erg belangrijk. Tijdens een vakantie in Zwitserland weet je zeker dat alles tip top in orde is. Deze kwaliteit komt ook terug in de prachtige ongerepte natuur. De Zwitsers zijn trots op hun land, het milieu en recycling staan.

Voor de hele familie zijn er meer dan genoeg mogelijk heden voor een gezellige vakantie. Zwitserland, zomer, tal van activiteiten voor jong en oud. Wat dacht je van watersport, alpinisme en golfen tijdens je vakantie? Zwitserland biedt ook deze activiteiten aan naast wandelen en mountainbiken.

Vakantie Zwitserland tussen de bergtoppen

De echte bergliefhebber kan zijn hart ophalen in de Zwitserse Alpen. Met zijn 4634m is de Dufourspitze de hoogste berg van Zwitserland en de 2e hoogste berg van de Alpen. De Matterhorn en de Dufourspitze zijn natuurlijk niet de enige twee bergen die je tegenkomt tijdens je vakantie. Zwitserland betekent genieten van een haast oneindige hoeveelheid aan prachtige toppen, gletsjers, heuvels en dalen. Vakantie, Zwitserland, zomer en activiteiten zijn dan ook haast niet van elkaar weg te denken. De bergen zijn prachtig om in te klimmen, wandelen of mountainbiken. Nationaal maar ook regionaal zijn er veel wandel- en fietsroutes. Voor de beginner zijn er lichtere routes en voor de gevorderde pittige uitdagingen voor de vakantie, Zwitserland.

Met de trein door de Zwitserse Alpen

Voor degenen die behoefte hebben aan een wat minder zware inspanning tijdens de vakantie, Zwitserland is ook fantastisch om te doorkruisen met de trein. Tijdens je vakantie in Zwitserland hoef je je geen zorgen te maken om vertragingen, de treinen zijn namelijk stipt op tijd! De Glacier Express doorkruist de Zwitserse Alpen van St. Moritz naar Zermatt, waar je de trein verder kan nemen naar de top van de Gornergrat. Iets boven het eindstation is het hoogste hotel van de Zwitserse Alpen te vinden, het Kulmhotel Gornegrat, van waaruit je kan genieten van het wonderschone uitzicht op onder andere de Matterhorn. Blijf hier een nachtje slapen om je Zwitserland vakantie compleet te maken.

Vakantie Zwitserland: actie, genieten en comfort

Wat natuurlijk niet kan missen tijdens je vakantie Zwitserland zijn de typische houten chalets. Ook in de zomer zijn deze kleine houten huisjes fantastisch. Het grote verschil met de winter is dat in plaats van dat de open haard aan staat, staan de balkon deuren open en kan je heerlijk van de zon genieten op het balkon. Vakantie Zwitserland: actie, genieten en comfort!