Skip to navigation Skip to main content
Italie
© Spalder Media Group
Italië

Vakantie Italië

Bij vakantie Italië denk je al snel aan zon, zee en lekker eten. Maar Italië heeft meer: prachtige bergen. De Italiaan gaat hier zelf ook graag naartoe tijdens de vakantie. Italië heeft in het noorden de indrukwekkende Dolomieten, met hun steile “kalksteen-tanden”. In deze bijzondere omgeving zijn vele mogelijkheden voor een actieve of ontspannen vakantie. Italië: la dolce vita in de bergen.

De Italiaanse bergen bieden mogelijkheden voor verschillende activiteiten in de vakantie. Italië biedt bergsporten zoals wandelen, klimmen, raften, enzovoort. De fietsroutes zijn helaas niet altijd even goed aangegeven. De Italianen zijn gelukkig behulpzaam en gastvrij, voor je het weet spendeer je je vakantie in Italië in stijl: verse pasta, olijven, een glaasje wijn, espresso. Na een glaasje grappa en tips vervolg je je fietsroute.

Onbezorgde vakantie in Italië

Wie wil er nou niet op vakantie, naar Italië, in de zomer? De bergen natuurlijk niet te vergeten. TrentinoPiemonteZuid-TirolLombardije en Veneto liggen in het noorden van Italië. Met name Trentino bevat een aantal hoge toppen in de Dolomieten. Piemonte grenst in het westen aan Frankijk. Piemonte betekent dan ook letterlijk ‘aan de voet van de bergen’. Ook hier staan een aantal prachtige vierduizenders. De echte berggenieter zal zich in Italië zeker vermaken tijdens de vakantie. Italië staat bekend om haar heerlijke wijnen. Combineer je wandeling met een wijnroute en proef de heerlijke wijnen tijdens je vakantie in Italië.

Vakantie Italië: Gardameer

Het Gardameer in het noorden van Italië wordt ook wel het windsurfmekka genoemd. Een echte waterliefhebber is aan het Gardameer te vinden tijdens de vakantie. Italië bevat naast het Gardameer (overigens het grootste meer van Italië) nog een aantal andere grote meren in het Noorden. Het Lago Maggiore ligt grotendeels in Italië, maar ook gedeeltelijk in Zwitserland. Lago di Como ligt niet ver van het Lago Maggiore. Beiden prachtige meren hebben veel campingmogelijkheden, en dat is natuurlijk heerlijk tijdens de vakantie. Italië biedt naast bergactiviteiten ook wateractiviteiten: zeilen, windsurfen, kanoën, waterskiën, en kitesurfen.

Met het gezin op vakantie in Italië

Italië is leuk voor zomervakanties met het hele gezin. Campings, activiteiten, zomerrodelbanen, paardrijden, zwembaden, meren, prachtige wandelroutes, meer dan genoeg activiteiten aanwezig voor een succesvolle vakantie. Italië staat bekend om haar heerlijke keuken: pasta, vis, wijn, fruit, ga nog maar even zo door. Echte en pure producten, omgetoverd in de mooiste gerechten. Ga ook eens langs de boer, of kijk ook in de stillere straatjes. In Italië kom je op de meeste onverwachte plekken de grootste schatten tegen.