Skip to navigation Skip to main content
Entspannung In Den Wiesen

Zomervakantie in Oberstdorf: genieten in een schitterend stukje natuur

Oberstdorf ligt in het zuiden van Duitsland, niet ver van de Oostenrijkse grens en aan de voet van de 2224 meter hoge Nebelhorn. Vanuit deze schitterende plaats is er tijdens een vakantie van alles mogelijk. Ga op ontdekkingsreis en dompel jezelf onder in de lokale tradities en gebruiken van dit dorp in de Allgäu. Proef lokale specialiteiten of bezoek een lokaal evenement waar je kennismaakt met de traditionele muziek en klederdracht. Of wat dacht je van een heerlijke dag in de natuur rondom Oberstdorf? Wandelen of fietsen met uitzicht op meer dan 400 bergtoppen verveelt nooit!

Te voet, maar ook op de fiets valt er vanuit Oberstdorf ontzettend veel te ontdekken. De regio heeft een ruim aanbod mooie wandel- en fietspaden van verschillende niveaus. Onderweg geniet je niet alleen van de prachtige natuur, maar heb je ook de kans om de ‘Big Five’ van de Alpen te spotten. Met een beetje geluk vang je tijdens de wandel- of fietstocht wel een glimp op van gemzen, herten, adelaars, marmotten of herten! Natuurlijk draait het tijdens een vakantie in Oberstdorf ook om ontspannen. Bijvoorbeeld aan de oevers van het hoogste bergmeer van de Allgäu, ideaal op warme zomerdagen!

Redenen voor een zomervakantie in Oberstdorf

Meer dan 200 km aan wandel- en fietspaden
Wandelen en slapen op grote hoogte
Spannende klettersteigen
Trailrunning voor ieder niveau
Gratis extra’s voor iedereen die hier overnacht
Culinaire hoogstandjes in knusse hutten en sfeervolle restaurants
Frisse berglucht in een allergievriendelijke omgeving
Gratis gebruik van de bergliften bij meer dan 400 accommodaties

De beste aanbiedingen in Oberstdorf

Speciaal voor jou geselecteerd. Doe nu gratis een vrijblijvende aanvraag bij de VVV van Oberstdorf.

Bergliften inclusief aanbieding

Bergliften inclusief*

Van 30-04-2022 tot 06-11-2022


Maak gratis gebruik van de bergliften als je boekt bij een van de deelnemende accommodaties. Onbeperkt met de lift omhoog en omlaag, zo vaak als je wilt!

3 nachten in een pension v.a. € 124,- per persoon

* Tickets voor de liften kunnen gratis worden bijgeboekt.

Tijd met de familie

Familietijd

23-04-2022 - 26-06-2022
17-09-2022 - 06-11-2022

Een heerlijke familievakantie in Oberstdorf! Boek 5 of 7 nachten in een van de deelnemende accommodaties en het verblijf is gratis voor kinderen tot 12 jaar.

5 nachten in een vakantiewoning v.a. € 450,- (ouders + 2 kinderen)

Allgäu Walser Premium Card

Allgäu-Walser-Premium-kaart: jouw gastenkaart

Nieuw v.a. 01 Juli: de bus inclusief met de Allgäu-Walser-Premiumcard

Profiteer van gratis begeleide wandeltochten en avontuurlijke tours in Oberstdorf. Ervaren gidsen staan klaar om het prachtige landschap aan je te laten zien.

Gratis bij je verblijf of tegen een scherp gereduceerd tarief

Doe een aanvraag bij de VVV van Oberstdorf
Zomervakantie in Oberstdorf Kleinwalsertal

Wie droomt van een zomervakantie in de natuur en op zoek is naar de mooiste wandel- en fietstochten, zit goed in Oberstdorf. Of je nu kiest voor een ontspannen wandeling in het bos, een meerdaagse wandelroute in het hoog alpine terrijn of een romantische fietstocht in het dal. Samen met het aangrenzende Oostenrijkse Kleinwalsertal biedt Oberstdorf een uitgebreid wandelnetwerk van meer dan 200 km aan goed gemarkeerde wandelpaden. Hier aan de noordrand van de Alpen vind je het grootste wandel- en bergsportgebied. Wat je wensen ook zijn, in Oberstdorf worden ze vervuld!

Wandelen in Oberstdorf

Veelzijdig, familievriendelijk en vol belevenissen. Dat zijn de zes wandelgebieden Nebelhorn, Fellhorn/Kanzelwand, Söllereck, Heuberg, Walmendingerhorn en Ifen. Met ruim 200 km aan wandelpaden in twee landen biedt Oberstdorf wandelaars van alle niveaus ontzettend veel mogelijkheden. Voor sportieve wandelaars, maar ook voor gezinnen met jonge kinderen. Wandel over groene alpenweiden vol bloemen, met prachtige bergpanorama’s op de achtergrond en halverwege een knusse berghut waar je met lokale specialiteiten kunt pauzeren. Of kies voor een ontspannen route in de zijdalen, die afgesloten zijn voor verkeer en waar je in alle stilte van de ongerepte natuur kunt genieten. Aan mooie routes geen gebrek!

Bergtour Am Nebelhorn

Uitdaging op grote hoogte

Liever de hoogte in? Oberstdorf biedt ook een aantal prachtige bergtochten in het hoog alpine terrein. Voor beginners, maar ook voor gevorderden. Laat jezelf betoveren door de markante bergwereld tijdens een beklimming van een van de vele toppen, om vervolgens neer te ploffen bij een hut om onder het genot van een verfrissend drankje weer op adem te komen. In het fantastische natuurlandschap van de Allgäuer Alpen vind je ook boven de 2000 meter hoogte mooie wandelpaden. Uitdagende tours langs adembenemende rotsformaties of uitdagende beklimmingen. In de bergwereld rondom Oberstdorf zijn mooie klimroutes voor ieder niveau te vinden.

Gratis gebruikmaken van de bergliften

Het eerste deel van de klim kun je ook eenvoudig met een gondel of stoeltjeslift afleggen. Alle zes de wandelgebieden zijn ook op deze manier toegankelijk. Wanneer je boekt bij een van de meer dan 400 aaneengesloten accommodaties, is gebruik van de bergliften gratis van 30 april tot 6 november 2022. Geniet vanuit de lift onbeperkt van het uitzicht op de Allgäuer Alpen, zo vaak je maar wilt!

De wandelregio

Zomerpanorama Oberstdorf

Openingstijden bergliften zomer 2022

Naam lift

Open van – tot

Söllereckbahn

30 april tot 6 november 2022

Walmendingerhornbahn

7 mei tot 6 november 2022

Nebelhornbahn

26 mei tot 6 november 2022

Fellhornbahn

26 mei tot 6 november 2022

Heuberg & Parsenn

26 mei tot 6 november 2022

Kanzelwandbahn

4 juni tot 6 november 2022

Ifen

25 juni tot 23 oktober 2022

Ontdek Oberstdorf op de fiets

Rivieren, berghellingen, groene almen, dichte bossen en spectaculaire uitzichten op de Allgäuer Alpen. Dit en meer staat je te wachten tijdens een van de vele fietstochten in de omgeving van Oberstdorf. De dalen en dorpen in de regio zijn perfect om ontdekt te worden op twee wielen. Of dat nu is op een racefiets, een gewone fiets, een mountainbike of een e-bike. Tijdens een ontspannen of juist een uitdagende fietsroute. En waar de tocht ook naartoe gaat, onderweg is er altijd wel een fijne pauzeplek te vinden!

Ontdek Oberstdorf op de fiets

Rivieren, berghellingen, groene almen, dichte bossen en spectaculaire uitzichten op de Allgäuer Alpen. Dit en meer staat je te wachten tijdens een van de vele fietstochten in de omgeving van Oberstdorf. De dalen en dorpen in de regio zijn perfect om ontdekt te worden op twee wielen. Of dat nu is op een racefiets, een gewone fiets, een mountainbike of een e-bike. Tijdens een ontspannen of juist een uitdagende fietsroute. En waar de tocht ook naartoe gaat, onderweg is er altijd wel een fijne pauzeplek te vinden!

Mountainbiker Im Lochbachtal

Fietsen huren of met een gids op pad

Zelf fietsen meenemen is in Oberstdorf niet per se nodig. Er zijn verschillende locaties waar fietsen te huur worden aangeboden. Bij een aantal van deze bedrijven is het ook mogelijk om een begeleide fietstocht te boeken. Tijdens zo’n tour ga je op pad met een ervaren gids en hij of zij laat je alle mooie plekjes van de regio zien. Ook bij de VVV van Oberstdorf kun je terecht voor mountainbike- en e-bike tours met gids.

Unterwegs Mit Den Bikes

Zämed duss

Oftewel: samen naar buiten in het dialect dat men in Oberstdorf spreekt. Maar ook een belangrijke herinnering aan dat wederzijds respect ontzettend belangrijk is. Veel paden zijn zowel voor wandelaars als voor fietsers toegankelijk en worden dus door beide gebruikt. Ga je naar buiten voor een wandel- of fietstocht? Wees attent, blijf vriendelijk, bescherm de natuur en blijf op de aangewezen paden. Met de ‘Zämed duss’ gedachte heeft men in Oberstdorf een speciale fietskaart opgesteld met daarop 19 verschillende routes. Deze routes staan garant voor onvergetelijke natuurbelevenissen.

Op en top ontspannen

In Oberstdorf hoef je niet elke dag actief bezig te zijn in de natuur. Het is immers vakantie en dat betekent ook ontspannen om weer op te laden voor thuis. Op een warme zomerdag is het goed toeven aan de oevers van een bergmeer. Met de warme zon op je huid genieten van het schitterende panorama en de unieke weerspiegeling van de bergen in het kristalheldere water. Af en toe een frisse duik voor wat verkoeling en daarna verder lezen in een goed boek. Rond lunchtijd op zoek naar een fijn terras en daar op en top genieten van alle lokale specialiteiten. Liever een combinatie van actief zijn en ontspannen? Een relaxte wandeling door het bos doet de stress van alledag al snel vergeten. Daar zorgt de frisse berglucht wel voor!

Kneippen Am Bach

Benieuwd of en welke coronaregels in Oberstdorf gelden? Je vindt ze op de website