Skip to navigation Skip to main content
Frankrijk
© Spalder Media Group
Frankrijk

Vakantie Frankrijk

Vakantie Frankrijk, al jaren kiezen miljoenen Nederlanders ervoor om naar de Franse Alpen te reizen. De bergen in Frankrijk reiken tot een indrukwekkende hoogte met als toppunt de Mont Blanc (4811 meter). Deze berg is, zoals de naam “Witte Berg” al zegt, het hele jaar door bedekt met sneeuw en is de grootste uitdaging voor alpinisten in Europa. Maar je kunt natuurlijk ook voor een ontspannende vakantie in Frankrijk kiezen.

De vele bergmeren bieden volop watersport-mogelijkheden en in de omliggende bergen zijn alle activiteiten mogelijk die je je kan voorstellen: wandelen, klimmen, rafting, canyoning, paragliden en nog veel meer! Vakantie Frankrijk, geniet van de bergen, de zon, stokbrood, kaas en heerlijke wijnen. Zowel families als fanatieke bergsporters voelen zich thuis in het prachtige landschap van de Franse Alpen.

Vakantie Frankrijk in de bergen

De bergen van Frankrijk hebben ieder type vakantievierder iets te bieden. Je kunt in deze omgeving zowel actief bezig zijn als relaxen en ontspannen. De Franse Alpen zijn onderverdeeld in de regio’s Alpes du SudHautes SavoieSavoieAlpes Maritimes en Isère. Vakantie Frankrijk, er zijn tal van bestemmingen waar je uit kunt kiezen. Van rustige bergdorpjes tot plaatsen die in de loop der jaren steeds populairder zijn geworden. Gaat je voorkeur tijdens een vakantie in Frankrijk uit naar rust of ben je meer op zoek naar levendigheid en uitgebreide faciliteiten? Je vakantie in Frankrijk beleef je zoals jij dat wil.

Activiteiten tijdens je vakantie Frankrijk

Fietsen, wandelen of bergbeklimmen? Hoe ziet jouw vakantie in Frankrijk eruit? In de Franse bergen kun je tal van activiteiten ondernemen. Wielrenners vinden hier tal van beroemde cols zoals L'Alpe d'Huez waar zij zich een prof in de Tour de France kunnen wanen. Over de uitgestrekte Alpenweiden kunnen zowel beginnende als gevorderde bergwandelaars prachtige tochten maken. Liefhebbers van watersport wijken uit naar een van de meren en kunnen gaan raften, kajakken of kanoën op een van de ruige rivieren. Vakantie Frankrijk, jong en oud kan zich hier vermaken.

Frankrijk, zo hoort vakantie te zijn

Vakantie Frankrijk, genieten staat deze tijd natuurlijk centraal. Je bevindt je te midden van een adembenemende omgeving en er zijn tal van streekproducten die je geproefd moet hebben. Natuurlijk ontkom je niet aan het drinken van de meest heerlijke wijnen en uit de Franse Alpen komen tal van beroemde kazen. Op het terras van je accommodatie geniet je van de zon, een goed glas wijn en een smaakvolle kaas. Het Franse leven is voor veel vakantiegangers een belangrijke reden om hier naar te reizen. Vakantie in Frankrijk is meer dan alleen het landschap en de activiteiten.