Skip to navigation Skip to main content
Osttirol, Tristach, Laserzsee Tirol Werbung Poblotzki Katharina Tristach 4
© Tirol Werbung / Katharina Poblotzki

Beleef een geweldige vakantie in Tirol met de familie

Een zomervakantie in Tirol is een vakantie met grenzeloze mogelijkheden. Natuur, plezier, ontspanning en actie zijn hier in volledige harmonie met een prachtig kleurrijk bergenspel. Ver weg van de dagelijkse drukte kun je met het gezin verkoeling vinden in schitterende bergmeren, de meest bijzondere bestemmingen te voet ontdekken, een adrenaline-kick beleven tijdens de leukste uitjes en je ogen uitkijken bij talloze bezienswaardigheden die er in de Oostenrijkse deelstaat verborgen liggen.

Kom volledig tot rust in het Tiroolse landschap en maak geweldige herinneringen in de bergen met het hele gezin. Wij geven je een aantal hele leuke tips.

Prachtige regio's voor een familievakantie

Tirol kent een groot aantal regio's die stuk voor stuk de moeite van het ontdekken waard zijn. Een aantal daarvan zijn in het bijzonder geschikt voor een vakantie met kinderen en zijn bestempeld als echte 'familieregio's'. Avonturenparken, talloze geweldige wandelroutes voor jong en oud, klimparken en programma's die speciaal voor kinderen zijn ontwikkeld, dat zijn een paar van de kenmerken van deze bestemmingen. Naast dat ze natuurlijk ook gewoon idyllisch zijn!

Fieberbrunn, Pillerseetal, Timoks Alm Tirol Werbung Pupeter Robert Fieberbrunn 1
© Tirol Werbung / Robert Pupeter

Activiteiten die je familievakantie in Tirol onvergetelijk maken

De grootste speeltuin die je je kunt voorstellen, bevindt zich in de Oostenrijkse bergwereld. En met het enorme aanbod aan activiteiten die je in Tirol kunt doen, wordt het alleen maar leuker. Op warme dagen kun je verkoeling zoeken bij de bergmeren, en zodra de zon ondergaat, kun je een van de bezienswaardigheden bezoeken. Natuurlijk kun je ook te voet of per fiets de natuur ontdekken.

Tirol is de perfecte plek voor een onvergetelijke zomervakantie met het gezin. Wat kun je allemaal doen?

Met de trein naar Tirol

Voor wie met de trein reist, begint de vakantie al tijdens de reis. In de trein kun je lekker ontspannen uit het raampje kijken, een boek lezen of samen een spelletje doen. Ondertussen trekt het landschap aan je voorbij en kun je alvast dromen van de avonturen die je in de bergen van Tirol gaat beleven. Vanuit Brussel en Luik vertrekken dagelijks internationale nachttreinen naar de stations Kufstein, Wörgl, Jenbach en Innsbruck in Tirol. Het Oostenrijkse treinnetwerk brengt je vanaf daar vrijwel rechtstreeks naar je vakantiebestemming.

Deze special is geschreven in samenwerking met Tirol Werbung.