Skip to navigation Skip to main content
Tirol Familievakantie
© Tirol Werbung, Katharina Poblotzki

Beleef een geweldige vakantie in Tirol met het gezin

Een zomervakantie in Tirol is een vakantie met onbegrensde mogelijkheden. Natuur, plezier, ontspanning en actie zijn hier in volledige harmonie met een prachtig kleurrijk bergenspel. Ver weg van de dagelijkse hectiek kun je met het gezin verkoeling zoeken in schitterende bergmeren, de meest bijzondere bestemmingen te voet ontdekken, een adrenaline-kick beleven tijdens de leukste uitjes en je ogen uitkijken bij talloze bezienswaardigheden die er in de Oostenrijkse deelstaat verborgen liggen.

Kom volledig tot rust in het Tiroolse landschap en maak onvergetelijke herinneringen in de bergen met het hele gezin. Wij geven je een aantal hele leuke tips!

Prachtige regio's voor een familievakantie

Tirol kent een groot aantal regio's die stuk voor stuk de moeite van het ontdekken waard zijn. Een aantal daarvan zijn in het bijzonder geschikt voor een vakantie met kinderen en zijn bestempeld als echte 'familieregio's.' Avonturenparken, talloze geweldige wandelroutes voor jong en oud, klimparken en programma's die speciaal voor kinderen zijn ontwikkeld, dat zijn een paar van de kenmerken van deze bestemmingen. Naast dat ze natuurlijk ook gewoon idyllisch zijn!

Uitstapje met kinderen op vakantie in Tirol
© Tirol Werbung, Pupeter Robert

Vier vakantie op een boerderij in Tirol

Een absolute aanrader om je familievakantie in Tirol onvergetelijk te maken, is een vakantie op een boerderij. Er zijn zo'n 400 boerderijen in de deelstaat waar je kunt overnachten. Van knusse, kleine berghutten tot grote hofsteden, er is een enorm aanbod aan boerderijen waar je met het gezin vakantie kunt vieren. Word 's ochtends wakker van het geklingel van koebellen of het gekraai van een haan, doe je ogen open en ontwaak midden in de Tiroolse bergwereld. De dag start je met een vers ontbijt van producten die rechtstreeks van de boerderij komen. Kids kunnen onbeperkt helpen bij het verzorgen van de paarden, koeien, geiten, schapen en eindeloos knuffelen met kittens. En die prachtige wandel- of fietstocht is zo gemaakt: je begeeft je al direct midden in de bergen. Dat klinkt heerlijk, nietwaar?

 

 

Vakantie op een boerderij in Tirol
© Tirol Werbung, Katharina Poblotzki

Activiteiten die je familievakantie in Tirol onvergetelijk maken

De grootste speeltuin die je je maar kunt voorstellen is de Oostenrijkse bergwereld. En met het enorme aanbod aan activiteiten die je in Tirol kunt doen, wordt het alleen maar leuker. Op hete dagen zoek je verkoeling bij de bergmeren, zodra het zonnetje verdwijnt duik je in een van de bezienswaardigheden en natuurlijk ontdek je de natuur te voet of per fiets.

Tirol is de perfecte getaway, een prachtige bestemming om in alle rust van een onvergetelijke zomervakantie met het gezin te genieten. Wat je hier allemaal wilt doen?

Ontdek de omgeving

Wandelen met kinderen in Tirol
© Tirol Werbung, Kathrein Verena

Het mooiste aan Tirol is wel de overweldigende natuur. Ontdek alle tinten van de Oostenrijkse bergwereld en maak wandeltochten door het continu variërende landschap. Ook met kinderen kun je de natuur in trekken. Er zijn tientallen wandelroutes voor kids die de tocht nét even wat leuker of spannender maken. Obstakels langs de route of picknickplekken tussendoor, deze paden maken de wandeling geweldig.

Trek naar het water

Zwemmeren in Tirol
© Tirol Werbung, Pupeter Robert

Niets lekkerder dan op een hete zomerdag een verfrissende duik te nemen in een prachtig bergmeer. De temperaturen van de meren in Tirol kunnen 's zomers wel oplopen tot een aangename 27 graden. Naast de grote meren, is het een tip om de kleinere afgelegen meren te bezoek, welke vaak prachtig gelegen zijn. Bovendien kun je niet alleen dobberen in zwemmeren, ook zijn er genoeg (overdekte) zwembaden!

Bedwing de rotsen en klimparken

Klimmen op vakantie in Tirol
© Tirol Werbung, Herbig Hans

Ziplinen tussen de bomen, boomtoppenwandelingen, de rotspartijen beklimmen en meer... In de klim- en avonturenparken in Tirol is werkelijk niks te gek. Aanrader om een of meerdere parken te bezoeken als je op vakantie met kinderen bent. Zonder twijfel krijgen zij geen genoeg van de reuzenschommels en spannende passages die je tegenkomt. Leuke plekken zijn onder andere 1e Adventure Park in Fulpmes, de Hochseilgarten in Gerlos en Klimpark Area 47 in het Ötztal.

Maak een uitstapje

Bezienswaardigheden voor een vakantie in Oostenrijk
© Tirol Werbung, Bauer Frank

Van sprookjesachtige kastelen in oude Tiroolse plaatsen tot een pure adrenaline-kick op een zomerrodelbaan... De mogelijkheden voor het maken van uitstapjes tijdens een familievakantie in Tirol zijn enorm. Voor een beetje spanning en sensatie is de Alpine Coaster Imst een tip, wie het iets rustiger aan wil doen kan bijvoorbeeld eens de Alpenzoo Innsbruck bezoeken. En ben je toe aan een vleugje cultuur? Dan is een kijkje nemen bij de ErlebnisSennerei in het Zillertal heel leuk!

Deze special is geschreven in samenwerking met Tirol Werbung.