Skip to navigation Skip to main content

De meest herkenbare irritaties op de Duitse Autobahn

Wegwerkzaamheden Autobahn

Of je nu naar Italië, Oostenrijk of Zwitserland op vakantie gaat, het grootste deel van de reis rijd je over de Duitse Autobahn. Natuurlijk is het fijn dat er op veel trajecten geen snelheidslimiet geldt, maar toch brengt de Autobahn ook een hoop irritaties met zich mee. En dan bedoel ik niet alleen de lange rit ernaartoe, maar ook het gedrag van medeweggebruikers, drukte bij de tankstations en de wegwerkzaamheden. Allemaal punten waar je je onderweg aan kunt ergeren. In dit blog zetten we de meest herkenbare irritaties op de Duitse Autobahn voor je op een rijtje. Herkenbaar?

1. File

Natuurlijk kun je er helemaal niks aan doen of veranderen, maar file blijft toch altijd een punt van ergernis. Je wilt gewoon zo snel mogelijk op de plaats van bestemming aankomen en file past absoluut niet in die planning! Nu maar hopen dat je snel weer door kunt rijden…

File autobahn

2. Jij rijdt hard en een ander gooit ineens z’n auto ervoor

Niet alleen vrachtwagens kunnen zomaar uit het niets de linkerbaan betreden, ook autobestuurders zijn daar erg goed in. Het lijkt wel of ze niet eens kijken wat er achter ze op de weg gebeurt! En nu is het natuurlijk ook niet dat deze mensen dan ook meteen harder gaan rijden om in te halen... Nee de snelheid blijft hetzelfde, dus jij moet afremmen.

3. Vrachtwagens die elkaar inhalen

Je rijdt net op een fijn tempo en dan zie je het al in de verte: een vrachtwagen schuift langzaam naar links om een andere vrachtwagen in te halen, die 5 km/h langzamer rijdt. Met z'n allen vol in de remmen en wachten tot er genoeg ruimte is om de vrachtwagens in te halen. Aanrader: op zondag mogen vrachtwagens tussen 00.00 en 22.00 uur niet rijden, op uitzonderingen na. Heerlijk!

4. Vieze stink wc’s op een parkeerplaats

Een toiletbezoek bij een benzinepomp kost dan wel € 1,- (oké met voucher, maar die gebruik je ook niet altijd…), maar het is wel een stuk schoner dan de toiletten op de parkeerplaatsen langs de snelweg. Bij hoge nood is het een oplossing, maar liever niet!

Parkeerplaats Autobahn

5. Een slecht wegdek

Het wegdek van de Duitse Autobahn is niet overal even goed. Dat is best te doen als het helder weer is, maar zodra het keihard begint te regenen, zie je helemaal niks meer. De strepen op de weg lijken volledig verdwenen te zijn en een beetje doorrijden is er niet meer bij.

6. Een hele lange rij voor het toilet

Je moet ontzettend nodig plassen, dus besluit je om bij het eerstvolgende tankstation te stoppen. Maar op het moment dat je bij het toilet aankomt, is er net een bus vol vakantiegangers uitgestapt en staat er een meterslange rij voor het toilet. Zo vervelend!

7. Wegwerkzaamheden

Het lijkt wel of men in Duitsland continu aan de weg aan het werken is, maar tegelijkertijd ook alsof er eigenlijk helemaal niet zo veel gebeurt. Hoe vaak rijd je wel niet langs een stuk waar helemaal niemand aan het werk is? En dan de snelheden… Ben je net lekker op snelheid, moet je weer van het gas omdat je niet harder dan 60 of 80 km/h mag rijden. Vreselijk!

Wegwerkzaamheden

8. De rommel van anderen op parkeerplaatsen

Zelf neem ik altijd een klein vuilniszakje mee voor afval in de auto. Zit het zakje vol, dan gooi je deze gemakkelijk weg in de vuilnisbak bij de benzinepomp of op de parkeerplaats. Helaas wordt dat niet door iedereen gedaan en belandt er nog altijd flink wat rommel op de grond. En dat terwijl er zoveel vuilnisbakken zijn…

9. Racemonsters

Het is heerlijk om op de plekken waar de verkeersborden ‘einde alle verboden’ aangeven even iets harder te rijden. Houd het alleen altijd veilig! Probeer niet het tempo van Max Verstappen aan te houden, vooral niet als het druk is, en blijf altijd goed opletten op het verkeer om je heen. Helaas zijn er genoeg automobilisten die maling hebben aan deze boodschap en als een raket over de Autobahn racen.

Kilometerteller 200

10. Mensen die maar links blijven rijden

Prima dat je de linkerbaan gebruikt om in te halen, maar ga daarna ook snel weer terug naar de rechterbaan. Helaas zijn er altijd automobilisten die liever op de linkerbaan blijven plakken. Ondanks dat ander verkeer harder aan komt rijden dan zij, verlaten ze de linkerbaan absoluut niet...

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.