Skip to navigation Skip to main content
Ardennen
© Pixabay
België

Vakantie België

Onze zuiderburen, de Belgen, zijn de trotse bezitters van de Ardennen. De heuvels in de Ardennen zijn welliswaar niet zo hoog als in de Alpen, maar bieden nog steeds de mogelijkheden voor een heerlijke vakantie. België is hiernaast erg makkelijk en snel te bereiken, wat de Ardennen al helemaal ideaal maakt. Het gebied is ook niet zo groot als de Alpen, maar desalniettemin zijn er veel activiteiten te doen. Wandelen, fietsen, watersporten en klimmen!

De Ardennen zijn een laaggebergte met veel groen en bossen. De hoogste heuvel is de Signaal van Botrange, met 694 meter. Een ding is zeker: vakantie België, hier hoef je je geen moment te vervelen! Helaas staan de Ardennen niet garant voor een warme zonnige vakantie in België. Zomer in de Ardennen is heerlijk, maar niet altijd even droog.

Vakantie België: dorpen in de Ardennen

In de Ardennen zijn veel leuke dorpjes te vinden die je kunt bezoeken tijdens je vakantie. België en met name haar dorpen staan bekend om de pittoreske dorpspleinen, de heuvels, nabijgelegen bossen, mooie kastelen en kabbelende riviertjes. Het natuursteen uit de Ardennen wordt regelmatig gebruikt om huizen van te bouwen. In meerdere dorpen kom je dit natuursteen tegen tijdens de vakantie. België heeft een tal van leuke plaatsen zoals Durbuy, Bastenaken, Stavelot en Bouilon.

Wandelen in de Ardennen

Dankzij het groene en heuvelachtige landschap is het heerlijk om tijdens je vakantie in België te gaan wandelen in de Ardennen. In de Ardennen wil het nog wel eens lastig zijn om je route te vinden, de paden zijn niet overal even duidelijk aangegeven. De plaatselijke bevolking wijst je echter met alle liefde de juiste weg. Ben je geen ervaren wandelaar? Maak je geen zorgen, ook voor jou zijn er geschikte wandelpaden tijdens je vakantie. België biedt mogelijkheden voor iedereen.

Vakantie België in Spa

In de provincie Luik ligt de stad Spa. De stad staat met name bekend om de geneeskrachtige werking van het ijzer- en koolzuurhoudende water van de thermen van Spa. Heb je behoefte aan rust, ontspanning en wellness tijdens je vakantie? België, en Spa om specifieker te zijn, biedt fantastische mogelijkheden. De thermen in Spa liggen verscholen tussen de groene heuvels, waardoor je ook kan genieten van de Ardennen. Hiernaast heeft Spa meerdere bezienswaardigheden zoals de zeven bronnen, het oude kuurhuis en het eerste moderne casino van Europa.