Skip to navigation Skip to main content
Vakantie
© Spalder Media Group

Zomervakantie in de bergen

Heerlijk, zomervakantie! Miljoenen toeristen brengen jaarlijks hun vakantie door in de bergen. Heb jij ook zin in frisse berglucht, mooie uitzichten, groene alpenweiden en azuurblauwe bergmeren? Zoek het dan hogerop, in de bergen! De keuze aan bestemmingen is enorm, waar moet je heen op zomervakantie?

Binnen Europa zijn enorm veel mogelijkheden voor een zomervakantie in de bergen. Ieder land heeft z'n eigen karakter en sfeer. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende landen. Indebergen.nl helpt je bij het vinden van de ideale bestemming voor jouw zomervakantie

België

CDNSSL (4)

Onze zuiderburen, de Belgen, zijn de trotse bezitters van de Ardennen. De heuvels in de Ardennen zijn welliswaar niet zo hoog als in de Alpen, maar bieden nog steeds de mogelijkheden voor een heerlijke vakantie.

Ardennen

Duitsland

Duitsland (1)
© Spalder Media Group

Vakantie in Duitsland is al jaren zeer populair en dat is niet onterecht. Het land heeft ongekende charme!

Baden-Württemberg Beieren Hessen

Italië

Bij vakantie Italië denk je al snel aan zon, zee en lekker eten. Maar Italië heeft meer: prachtige bergen. De Dolomieten in het noorden van Italië, met haar indrukwekkende kalksteenformaties, zijn zeer bijzonder. Je vindt hier tal van mogelijkheden voor een actieve of ontspannen vakantie. Italië: la dolce vita in de bergen!

Valle d'Aosta Lombardije Piemonte Trentino Veneto Zuid-Tirol

Frankrijk

Frankrijk (1)
© Spalder Media Group

De Franse Alpen blijven onverminderd populair.

Ain Alpes Maritimes Alpes du Sud Haute Savoie Hautes-Alpes Isère Pyrénées Savoie Vogezen

Oostenrijk

Vorarlberg
© Spalder Media Group

Oostenrijk is een prachtig land met ruige gebergtes, adembenemende natuur en frisse lucht. Maar naast het berglandschap heeft het land ook vele schitterende bergmeren en een rijke cultuur. Logisch dat Oostenrijk al jaren populair is bij de vakantieganger. De streken Tirol en Karinthië worden veel bezocht in de zomer door families, avonturiers en genieters. Actie of heerlijk relaxen op vakantie? Oostenrijk is een vakantieland waar iedereen zich vermaakt.

 

Karinthië Niederösterreich Oberösterreich Salzburgerland Steiermark Tirol Vorarlberg Wenen Bergmeren Steden