Skip to navigation Skip to main content
Badenwurttemberg
© Chris Keller / Schwarzwald Tourismus
Duitsland

Vakantie Baden-Württemberg

De deelstaat Baden-Württemberg ligt in het zuidwesten van Duitsland. Het is de derde deelstaat van het land qua grootte en aantal inwoners. In het zuiden grenst Baden-Württemberg aan Zwitserland, in het westen aan Frankrijk, in het noorden aan de Duitse deelstaten Rheinland-Pfalz en Hessen en in het oosten aan Beieren. De hoofdstad van Baden-Württemberg is Stuttgart. De deelstaat is zeer populair onder vakantieganger vanwege de aantrekkelijke omgeving en leuke steden.

Een zomervakantie in Baden-Württemberg kun je ontzettend divers inrichten. Wil je lekker zonnen en genieten van het water, dan kan dat bijvoorbeeld aan de Bodensee. Op ontdekkingstocht in leuke steden doe je bijvoorbeeld in Heidelberg, Freiburg, Stuttgart of Ulm. Bergliefhebbers kennen de deelstaat vanwege het Zwarte Woud.

Het Zwarte Woud

In het zuidwesten van Baden-Württemberg vind je het grootste middelgebergte van Duitsland, het Zwarte Woud. Het is tevens het grootste bosgebied van het land. Het bestaat voornamelijk uit dennen- en sparrenbomen en is een van de populairste Duitse toeristenregio’s. De hoogste berg van het Zwarte Woud is de Feldberg, waarvan de top op 1493 meter boven zeeniveau ligt. De naam dankt de regio aan de Romeinen, die het zo noemden omdat het voor hen onheilspellend en ondoordringbaar was. De wereldfaam heeft het Zwarte Woud dan weer te danken aan de sprookjes van de Gebroeders Grimm.

Tips voor je zomervakantie in Baden-Württemberg

Ben je van plan je zomervakantie in Baden-Württemberg door te brengen, dan hebben we een aantal leuke tips voor je. Natuurlijk bezoek je het Zwarte Woud voor prachtige wandelingen en de hierboven genoemde steden voor een stedentrip. Voor fans van attractieparken is een bezoek aan het Europa-Park een must. Autoliefhebbers kunnen hun ogen uitkijken in het Mercedes-Benz museum of het Porsche Museum. Ook leuk is het kleine eilandje Mainau in de Bodensee, waar je jezelf in een heel ander land waant. Naast de Bodensee zijn er nog meer leuke meren in de deelstaat, zoals de Titisee. Ga je in de herfst naar de regio? Pak dan je lederhosen en dirndl in en ga naar de Canstatter Wasen. Dit traditionele volksfeest in Stuttgart is geweldig en moet je eens zien!