Vakantie Neuchâtel (Zwitserland)

Neuchâtel
© Pixabay

Kanton Neuchâtel ligt in het westen van Zwitserland en grenst aan de Franse Jura. Deze regio staat met name bekend om de gelijknamige stad en het gelijknamige meer. Met een lengte van 38 kilometer en een breedte van 8 kilometer is het Meer van Neuchâtel het grootste meer dat volledig in Zwitserland ligt. Ten noorden van het meer vind je uitgestrekte wijnlandschappen, aan de zuidoever het grootste moerasgebied en vogelparadijs van het land. Rond het meer liggen tal van wandelroutes, ook de lange-afstandswandeling Jura Höhenweg passeert Neuchâtel.

Neuchâtel, waar Frans wordt gesproken, heeft aan cultuur en architectonische hoogtepunten geen gebrek. Het is een prachtige stad met als blikvangers het ruim 1000 jaar oude kasteel (château) van Neuchâtel en de Kollegiatskerk. In het middeleeuwse centrum kun je heerlijk door de straten dwalen of aanschuiven op een van de terrassen. Trek je tijdens je vakantie in Neuchâtel de omgeving in, dan is Le Locle een leuk stadje om te bezoeken. Dit is een van de beroemdste horlogesteden van Zwitserland en staat, net als het naburige Chaux-de-Fonds, op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dorpen in Neuchâtel

name

De middeleeuwse stad Neuchâtel in Zwitserland is er één die ongetwijfeld tijdens een bezoek een indruk achterlaat. De romantiek en historie spatten ervan af en er wordt niet voor niets gezegd dat je hier de ‘belle époque’ kunt herbeleven. De Zwits...Lees meer over Neuchâtel

Locatie

Zomervakantie tips