Vakantie Hautes-Alpes (Frankrijk)

Hautes-Alpes
© Spalder Media Group

Vakantie in de Hautes-Alpes? Zonneschijn verzekerd, in een van de departementen met de met de meeste zonuren van Frankrijk. Je kunt je hier niet alleen verheugen op veel zon, maar ook op Alpenreuzen, diepe kloven en uitgestrekte natuur. Wandelaars vinden in de Hautes-Alpes duizenden kilometers aan wandelroutes en alpinisten kunnen de hoogste toppen bedwingen. Wie voor de racefiets kiest, kan beroemde bergpassen bedwingen zoals de Col du Galibier en de Col d’Izoard. De hele familie kan zich vermaken tijdens een vakantie in de Hautes-Alpes.

De natuur van de Hautes-Alpes beleef je in optima forma in Parc National des Écrins. Tijdens de meerdaagse wandeltocht GR54 trek je rond de hoogste toppen van dit schitterende natuurpark. Bekende bestemmingen in de Hautes-Alpes zijn Gap, Briançon en Embrun. Voor verkoeling kun je terecht aan de oevers van het Lac de Serre-Ponçon. Op zoek naar een accommodatie voor een vakantie in de Hautes-Alpes? Er is een ruim aanbod van campings en natuurhuisjes.

Dorpen in Hautes-Alpes

name

La Grave is een van de mooiste dorpjes in de Franse Alpen. Ondanks dat het toerisme het plaatsje komt opzoeken voor een winter- of zomervakantie in het dorp en omgeving, heeft het dorp een authentiek karakter weten te behouden. Met stenen huizen,...Lees meer over La Grave

Locatie

Zomervakantie tips