Skip to navigation Skip to main content
Urlaub Bauernhof

Beleef deze zomer een vakantie op de boerderij in Tirol

Gezonder, echter en leuker dan een zomervakantie beleven op een boerderij in Tirol kan bijna niet. Want stel je maar voor: je wordt wakker van het geklingel van koebellen, kijkt vanuit je bed uit op een overweldigend bergpanorama en start de dag met een verser dan vers ontbijt. Gemaakt van producten die natuurlijk direct van de boerderij komen!

Puur natuur: dat is waarmee je omgeven wordt als je op vakantie op een boerderij in Tirol bent. De Oostenrijkse deelstaat bestaat nog altijd voor een overgroot deel uit landbouw en dat maakt de omgeving nog echt authentiek. Op zo'n 340 boerderijen kun je dicht in de natuur vakantievieren. Naast bijzondere vakantieaccommodaties vind je er een groot activiteitenaanbod voor jong en oud. Lijkt het jou wat om deze zomer een vakantie op een boerderij in Tirol te beleven?

De fijne effecten van een vakantie op de boerderij

Als je op vakantie bent bij een boerderij in Tirol, leef je in harmonie met de natuur en ben je het grootste deel van de dag lekker buiten.
Knus, idyllisch en boordevol vrijheid; dat zijn de woorden die een verblijf op een boerderij het beste omschrijven.
In de dagelijkse dingen ervaar je hoe milieubewust een boerenfamilie omgaat met alles op de boerderij. Van gezonde, verse voeding voor mens en dier tot het scheiden en recyclen van afvalstromen.
Een authentiekere vakantie kun je je bijna niet voorstellen!
Voor kinderen is een vakantie op de boerderij leerzaam en dé manier om te zien hoe ze zelf een stukje eigen verantwoordelijkheid voor hun toekomst kunnen nemen.
De frisse landlucht en ontspannen sfeer tijdens de vakantie hebben ook op langere termijn hun uitwerking op je lichaam en geest.

De leukste dingen aan een vakantie op een boerderij

Van kleine familieboerderijen tot grote, kleurrijke hofsteden, je kunt op allerlei verschillende boerderijen terecht. Eén ding hebben alle boerderijen gemeen: je begeeft je te midden van sereniteit en natuur. Ver weg van de hectiek van de stad word je 's ochtends wakker midden in een groen landschap, drink je een vers glas melk en ben je al uitgerust bij het eerste bezoekje aan de dieren. Daarna is er ontzettend veel te beleven. Ga je lekker wandelen of fietsen door het indrukwekkende Tiroolse landschap, neem je een kijkje in de kruidentuin, of help je bij de verzorging van de dieren?

Er is zo veel te beleven!

Er zijn talloze activiteiten te doen die je direct vanuit de boerderij kunt ondernemen. Je bent de hele dag omringd door dieren. Kippen en koeien voeren, paarden borstelen, spelen met katten en de varkentjes bezoeken in de stal. Hier is geen enkele drukte. Het prachtige Tiroolse landschap begint direct voor de deur. Trek je wandelschoenen aan en ontdek het bos of de alpenweides. Misschien wil je zelfs een bergtop beklimmen? Dat kan natuurlijk ook. Er zijn talloze goed gemarkeerde wandelpaden die je naar de mooiste plekjes brengen. Misschien kom je reeën tegen, of zie je alpenmarmotten en gemzen. Na terugkomst op de boerderij kun je lekker bijkomen met een glas huisgemaakte limonade en je voeten in een verfrissend voetenbadje. En natuurlijk is de boerin benieuwd naar je verhalen!

Vakantie op een boerderij in Tirol met kinderen
© Thomas Wörgetter

Gastvrije boerderijen om op te logeren

Spontanere gastvrijheid dan die van de Tiroolse boerenfamilies bestaat waarschijnlijk niet. Tijdens je vakantie word je opgenomen in de familie en het boerenleven, iedereen hoort er helemaal bij. Vakantievieren op een boerderij in Tirol kan op allerlei verschillende plekken. Je kunt logeren op speciale boerderijen voor kinderen en baby's, omgeven worden door paarden, in een lagergelegen dal of juist wat hoger in de bergen en zelfs op schitterende wijngaarden... Wat voor boerderij je ook kiest, het wordt hoe dan ook een bijzondere vakantie!

Glinsterende kinderogen: de allerleukste vakantie voor kids

Zonder twijfel is een vakantie op een boerderij in Tirol voor kinderen een van de leukste dingen om te doen in de zomer. Kids kunnen onbeperkt spelen in de natuur. Of dat nou met de dieren is, bij het water, in het gras of in de kruidentuin, verveling komt er absoluut niet aan te pas. Elke dag word je omringd door kittens, kakelende kippen, geitjes, wollige schapen en allerlei ander soort vee. Kinderen mogen helpen bij het verzorgen van dieren, kunnen paardentochten maken, of helpen in de bakkerij. Weer even helemaal terug naar de natuur! Ook buiten de boerderij zijn er talloze avonturen te beleven. Vier je je vakantie in een hofstede, dan begeef je je al direct midden in het landschap en is een wandeltocht of fietstocht door de Tiroolse bergwereld zo gemaakt. Andere leuke activiteiten om te doen met kinderen zijn zwemmen of een ritje met de tractor. Er is zoveel te doen!

Kinderen spelen bij het water op de boerderij in Tirol
© Thomas Wörgetter

Aanbiedingen voor een vakantie op een boerderij in Tirol

Zou jij ook wel een keer je zomervakantie willen doorbrengen op een Tiroolse boerderij? Er zijn diverse mooie aanbiedingen voor aanstaande zomervakantie!

Boerderij Oostenrijk
© UaB Tirol

Boek een boeren vakantiehuis voor het gezin

Overnacht met vier personen in een eigen boeren vakantiehuis voor slechts € 75,- euro per dag en met halfpension op aanvraag.

Bekijk de aanbiedingen
Vakantie Tirol Bauernhof
© UaB Tirol

Overnacht in een appartement op een knusse familieboerderij

Overnacht voor € 40,- p.p.p.n. in een appartement op een knusse Tiroolse familieboerderij en geniet elke dag van een vers ontbijt van boerenproducten.

Bekijk de aanbiedingen

Verantwoorde bedrijfsvoering op de boerderijen in Tirol

Het leven op de boerderij is van oudsher sterk verbonden met de ritmes van het leven en van de natuur. Voorbereiden, zaaien, verzorgen, oogsten, verwerken. Het zijn stappen van de cyclus die het dagelijkse boerenleven ook vandaag de dag bepalen. De natuur, mensen en dieren worden in hun waarde gelaten. Dat wil echter niet zeggen, dat de ontwikkeling van boerenbedrijven is blijven stilstaan. Juist niet. De boerderijen in Tirol zijn vaak de eerste bedrijven, die nieuwe ontwikkelingen omarmen en in hun bedrijfsvoering integreren. Er zijn al heel veel boerderijen met zonnepanelen of waar elektriciteit wordt opgewekt uit waterkracht, waar resthout als brandstof voor de verwarming dient, en waar heel bewust nergens plastic wordt gebruikt.

Regionaal gericht werken

Bijzondere aandacht gaat bij telers en fokkers uit naar het herintroduceren van vergeten groente- en fruitgewassen en het in stand houden van met uitsterven bedreigde veerassen die van oudsher in de regio thuishoren. Dat regionale is bovendien een belangrijk uitgangspunt bij de inkoop van grond- en hulpmiddelen voor de bedrijfsvoering en bij de verkoop van de zelf bereide producten. De boeren in Tirol zijn trots op hun werk en jouw gastgezin zal je er graag alles over vertellen!

       

Deze special is geschreven in samenwerking met Tirol Werbung.

Urlaub am Bauernhof