Eten en drinken in de bergen

Van een dag(deel) fanatiek wandelen, paardrijden, bergbeklimmen of fietsen in de bergen krijg je trek! De meeste berggebieden hebben voldoende restaurants om uit te rusten en nieuwe energie op te doen.

Even uitrusten en de tijd nemen voor een heerlijke lunch of je actieve dag lekker afsluiten, dat kan bij één van de vele berghutten- en restaurants. De menukaart bestaat vaak uit typische plaatselijke gerechten. Het "berg-eten" is meestal erg voedzaam, soms bijzonder simpel, maar over het algemeen erg smaakvol. De berghutten zijn niet altijd de hele dag, of het hele seizoen geopend. Informeer daarom vooraf bij de VVV naar de openingstijden, zo voorkom je dat je met een knorrende maag voor een gesloten berghut staat. Om je een beetje wegwijs te maken in de keuken van de Alpen, heeft Indebergen.nl tips, recepten en links verzameld.

5 december 2018 door Florien in Recepten' | 0 reactie(s)

name

Käsespätzle, ook wel Kässpätzle en Kasnocken, is een gerecht dat je in bijna alle Oostenrijkse restaurants en berghutten kunt bestellen. Deze machtige kaasmassa is de droom van iedere kaasliefhebber. Het is een ideale lunch tijdens een intensieve...Lees verder

4 november 2018 door Lies in Recepten' | 1 reactie(s)

name

Door: Lies. Een typisch Zwitsers gerecht is Rösti. Oorspronkelijk aten de boeren uit het Duitstalinge gedeelte van Zwitserland dit als ontbijt, maar tegenwoordig is het een nationaal gerecht dat in gans Zwitserland op de kaart staat. Niet alleen a...Lees verder

23 september 2018 door Florien in Recepten' | 0 reactie(s)

name

Tiroler Gröstl is een voedzaam gerecht dat je in veel Oostenrijkse berghutten kunt eten. De gebakken aardappelen en het gebakken eitje zorgen voor een echte powerboost, zodat je helemaal voldaan verder kunt gaan met de wandeling. Tiroler Gröstl is...Lees verder

9 september 2018 door Florien in Recepten' | 0 reactie(s)

name

Kaiserschmarrn is een populair gerecht in Oostenrijk. Iedereen die wel eens in het land op vakantie is geweest, heeft wel eens een bordje voorbij zien komen of een hapje geproefd. Deze Oostenrijkse pannenkoek wordt gemaakt met en zonder rozijnen....Lees verder

1 juli 2018 door Florien in Recepten' | 0 reactie(s)

name

Een schnitzel staat in veel Duitse en Oostenrijkse restaurants op de menukaart. Vaak is de schnitzel groter dan het bord waarop deze geserveerd wordt. Het vlees is dun en mals en het gepaneerde laagje lekker knapperig. Ideaal in combinatie met een...Lees verder

10 maart 2016 door Joris in Recepten' | 2 reactie(s)

name

In het genietersland Beieren is de keuken net zo veelzijdig als de vrijstaat zelf. Het maakt niet uit of het nu aan de cafétafel of in het gourmetrestaurant is, of het nu gaat om regionale specialiteiten of haute cuisine – de Beierse keuken laat n...Lees verder

25 januari 2016 door Thijs in Recepten' | 1 reactie(s)

name

Het Tannheimer Tal houdt de belofte in voor de mooiste zomerervaringen: de regio ligt genesteld in een imposant berglandschap en is een ware magneet voor sporters, genieters en families. Kom terug op krachten in één van de zes idyllische vakantied...Lees verder

8 januari 2016 door Joris in Recepten' | 1 reactie(s)

name

Ontdek de vakantieregio van de Wilder Kaiser langs de panoramische wandelwegen, in kristalheldere bergmeren, in een natuurlijke belevingswereld tussen de bergen en in de traditionele dorpen Ellmau, Going, Scheffau en Söll. Verover de beroemde berg...Lees verder

31 december 2015 door Miranda in Recepten' | 2 reactie(s)

name

Osttiroler Schlipfkrapfen (hartig gevulde deegtasjes uit Osttirol) is de specialiteit van Roman Kraler uit de Dorfstube in Tristach. Het is een heerlijk gerecht die u zeker niet mag missen wanneer u hier op vakantie bent. De 'Bergverschuivingsolie...Lees verder

7 augustus 2014 door Thijs in Recepten' | 1 reactie(s)

name

Ontdek de vakantieregio Tux-Finkenberg: wandelaars, bergfanaten, mountainbikers en klimmers vinden in deze regio het ideale uitgangspunt voor tochten in de indrukwekkende bergwereld. En op de nabijgelegen Hintertuxer gletsjer kan zelfs het hele ja...Lees verder

16 juni 2014 door Miranda in Recepten' | 1 reactie(s)

name

De Tiroler Zugspitz Arena ligt genesteld in een indrukwekkende bergwereld en vormt het ideale uitgangspunt voor wandeltochten vol afwisseling. Kleine en grote sporters hebben de keuze uit ca. 150 verschillende wandeltochten. Nu u eindelijk eens w...Lees verder

4 juni 2014 door Joris in Recepten' | 1 reactie(s)

name

De bergtop veroveren, van de natuur genieten en tradities beleven: St. Anton am Arlberg is niet alleen een publiekstrekker in de winter. In de zomer kunt u de toppen rond het charmante dorp ontdekken langs meer dan 300 kilometer uitgestippelde wan...Lees verder

29 mei 2014 door Miranda in Recepten' | 3 reactie(s)

name

Het Pitztal haalt hoge scores met de hoogste bergzomerbelevenis van Tirol. Deze regio biedt niet alleen een imposant berglandschap en de hoogste gletsjer van Tirol, maar ook vier idyllische vakantiedorpjes, zodat u hier het ideale uitgangspunt vin...Lees verder

22 mei 2014 door Thijs in Recepten' | 0 reactie(s)

name

In de Tiroler recepten weken presenteren we vandaag een gerecht uit de Kitzbüheler Alpen. Chef-kok Klaus Wallner van Restaurant Thalhof in Brixen im Thale beveelt u met alle liefde de bergvarkensragout met paddenstoelen, noedels en oventomaten aan...Lees verder

15 mei 2014 door Joris in Recepten' | 0 reactie(s)

name

Ontdek het Tiroler Oberland. Deze regio onderscheidt zich vooral met individuele aanbiedingen. Wilt u met de familie op vakantie, een tocht maken met de motorfiets, ontspannen in de wellness of een sportieve tijd doorbrengen in Tirol? Dan vindt...Lees verder

9 mei 2014 door Thijs in Recepten' | 0 reactie(s)

name

De komende weken presenteren wij op Indebergen.be diverse recepten uit de Tiroler keuken. Iedere vakantieregio in Tirol heeft zijn eigen gerechten die wij graag met jullie willen delen. Zo haalt u de smaken van deze populaire streek in uw eigen hu...Lees verder

Zomervakantie tips