Skip to navigation Skip to main content
Kamperen Zwitserland

Kamperen Zwitserland

Kamperen Zwitserland, te midden van een indrukwekkende omgeving geniet je van een zorgeloze vakantie. Zwitserland staat bekend om zijn ongerepte natuur, eeuwige sneeuw, gletsjers en de prachtige Alpenweiden. Het is het land van kaas, chocolade en horloges. Dit Alpenland heeft veel campings die goed verzorgd en schoon zijn. Van kamperen in Zwitserland krijg je geen spijt.

Het uitzicht is vaak briljant te noemen. Bedekte sneeuwtoppen, groene dalen en diepblauwe meren zorgen voor een geweldige achtergronddecoratie tijdens het kamperen. Zwitserland biedt niet alleen een prachtig landschap maar je kunt ook activiteiten ondernemen als wandelen, fietsen, kanoën en klimmen. Om de mooie Zwitserse natuur te beschermen is vrij kamperen verboden en dit verbod wordt streng nageleefd. Kamperen Zwitserland, onbezorgd genieten in de vrije natuur.

Tal van plekken om te kamperen in Zwitserland

In welke regio ga jij deze zomervakantie kamperen? Zwitserland beschikt over tal van vakantieregio’s die allemaal hun eigen identiteit hebben. Berner Oberland, Graubunden, Nidwalden, Vaud, Glarus, Ticino en Wallis zijn allemaal geschikt om in te kamperen. Zwitserland is steeds populairder aan het worden onder kampeerders aangezien je hier nog écht kunt genieten van de rust en de natuur. Kijk van tevoren goed waar je voorkeur naar uitgaat want de regio’s verschillen in bepaalde opzichten (taal, landschap, afstand) flink van elkaar!

Kamperen in Zwitserland doe je voor de natuur

De voornaamste reden om te gaan kamperen in Zwitserland is om te genieten van het prachtige landschap. Gletsjers, bossen, meren, rivieren, een ongerepte natuur ligt op je te wachten. Een grote trekpleister is de Grosse Aletschgletscher, de grootste gletsjer van de Alpen. Liefhebbers van de zon kunnen prima vertoeven in het warme Rhônedal. Campings in Zwitserland staan bekend om hun ruimte en zijn vaak bijzonder schoon.

Wanneer je met de familie gaat kamperen in Zwitserland is het verstandig om goed te kijken welk soort camping je boekt. Veel campings beschikken niet over uitgebreide faciliteiten waar je met kinderen wel naar verlangt. Hecht je geen waarde aan zwembaden, speeltuinen en andere voorzieningen dan is er keuze in overvloed. Kamperen Zwitserland, genieten van een onbezorgde tijd in de vrije natuur.

Activiteiten tijdens het kamperen in Zwitserland

In de Zwitserse natuur kun je tal van activiteiten ondernemen. Wanneer je gaat kamperen in Zwitserland kun je dit uitstekend combineren met het maken van lange wandelingen of fietstochten. Er zijn honderden kilometers aan wandelroutes, mountainbikepaden en uitdagende bergpassen. De Alpenreuzen zijn het ideale decor voor bergbeklimmers en watersporters kunnen zich uitleven op de rivieren en meren. Kamperen Zwitserland, alle ingrediënten voor een actieve vakantie zijn hier aanwezig