Skip to navigation Skip to main content
Kamperen Italie

Kamperen in de bergen

Kampeervakantie? De één wil absoluut niet met een wc-rol over een camping lopen, terwijl de ander volop geniet van slapen in een tent en koken in de buitenlucht op een kleine gaspit. Als je op kampeervakantie gaat in de bergen sta je letterlijk met je tentje midden in de natuur!

Op kampeervakantie gaan is populair en er is in de Alpen dan ook een ruim aanbod aan campings. Er zijn grote gezinscampings met allerlei faciliteiten zoals een zwembad, speelplaats, supermarkt en restaurant. Genoeg vertier voor jong en oud dus! Ook zijn er kleine "natuurcampings" waar je slechts met een paar kampeerders een veldje deelt, en de voorzieningen eenvoudig en beperkt zijn. Op Indebergen.nl kan je op zoek gaan naar een bestemming voor een kampeervakantie die bij jou past!

Overzicht kampeervakanties in de bergen

Kampeervakantie: de voorbereiding

Om je kampeervakantie tot een succes te maken is een goede voorbereiding belangrijk. Wanneer je gaat kamperen op een camping dien je veel spullen mee te nemen! Pak de auto zorgvuldig in door eerst de grote en zware dingen in de auto te leggen met daaromheen de kleinere dingen. Zaken als tent, tafel, stoelen, slaapzakken, koelbox, gasstel, gasfles, pannen, eetgerei en kleding mogen niet ontbreken aan de uitrusting. Omdat je de beschikking hebt over een geringe ruimte is het verstandig om alleen het hoognodige mee te nemen. Buiten dat is het gevaarlijk om met een te zwaar beladen auto op kampeervakantie te gaan.

Kampeervakantie: de voorbereiding

Mogelijkheden voor een kampeervakantie

Wanneer je zelf niet over alle spullen beschikt maar wel op kampeervakantie wil is er ook de mogelijkheid om een tent te huren. Veel campings in de Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk bieden huurtenten aan die al van de meeste gemakken zijn voorzien. Ook heb je hierdoor ineens veel meer ruimte in de auto aangezien je minder mee hoeft te nemen. De Alpen zijn een ideale bestemming voor een kampeervakantie. De campings liggen te midden van een prachtige omgeving en bieden voorzieningen voor jong en oud.

Op kampeervakantie met de hele familie

Een kampeervakantie is een belevenis voor het hele gezin. Op een camping maken de kinderen snel nieuwe vrienden terwijl jij geniet van je welverdiende rust. Maak een wandeling of fietstocht door de prachtige omgeving. Of ga met de hele familie kanoën of raften! Tijdens een kampeervakantie leef je grotendeels buiten en ervaar je de prachtige natuur in de bergen pas echt. Gezellig is het zeer zeker om met z’n allen een vakantie als deze te beleven.

Kampeervakantie: de voorbereiding