Skip to navigation Skip to main content
Kamperen Italie

Kamperen Italië

Kamperen Italië, jaarlijks wordt dit veelzijdige land in de zomer overspoeld met toeristen die hun zomervakantie door willen brengen op een van de vele campings. Dit Zuid-Europese land is dan ook met recht één van de meest populaire vakantielanden van Europa. La bella Italia heeft voor iedere kampeerder wat wils: bergen, idyllische meren, prachtige steden en een heerlijke sfeer dankzij de Italiaanse gastvrijheid! Kamperen in Italië is niet voor niks zo populair.

Door de zuidelijke ligging schijnt de zon vaak op de Italiaanse bergtoppen. De diversiteit in landschappen zorgen voor voldoende mogelijkheden en ideale omstandigheden tijdens het kamperen in Italië. Campings in Italië zijn met de auto en per trein goed te bereiken en in grote delen van het land zijn de verbindingen ter plaatse ook prima. Kortom; ideale omstandigheden om lekker te kamperen in Italië.

Regio’s om te kamperen in Italië

Noord-Italië bestaat uit diverse regio’s waar je zorgeloos kunt kamperen. PiemonteTrentinoVeneto en Zuid-Tirol hebben ieder hun eigen uitstraling zodat je van tevoren goed moet kijken waar je naar op zoek bent tijdens het kamperen in Italië. Piemonte bevindt zich in het westen van het land en heeft diverse natuurparken en hoge bergtoppen. Veneto ligt in het oosten en hiervandaan kun je ook Venetië bezoeken. Trentino en Zuid-Tirol zijn de regio’s van de bijzondere Dolomieten. Kamperen Italië, welke regio heeft jouw voorkeur?

Kamperen op een van de vele campings in Italië

Kamperen in Italië, er zijn tal van mogelijkheden op het gebied van campings waardoor iedereen zich hier thuis voelt. Traditiegetrouw kiezen de meeste vakantiegangers voor een camping aan de oevers van een van de vele prachtige meren. Rond het Gardameer en het Lago Maggiore liggen tal van campings met uitgebreide faciliteiten voor jong en oud. Je kunt er ook voor kiezen om meer de kant van de bergen op te trekken om in alle rust te genieten van het berglandschap.

Kamperen in Italië heeft meerdere gezichten. Er zijn zeer toeristische bestemmingen waar niets te wensen over is gelaten en plekken waar de massa nog niet tot is doorgedrongen. Beide hebben zo hun voor- en nadelen dus vooraf moet je je goed afvragen waar je tijdens je vakantie naar verlangt. Kamperen Italië, wegens de veelzijdigheid vindt iedereen hier een geschikte plek om de zomervakantie in door te brengen.

Kamperen in Italië spreekt iedereen aan

Genieten van het Italiaanse leven is een van de redenen om te kamperen in Italië. Naast een vriendelijk klimaat en een prachtig leven kun je je hier tegoed doen aan de heerlijke gastronomie. Zeg nou zelf, ook voor heerlijke pasta’s, pizza’s en ijs kies je ervoor om hier te gaan kamperen. Italië is bovendien een land van cultuur en historie. Er zijn tal van authentieke steden en dorpen met eeuwenoude gebouwen die het bezoeken meer dan waard zijn. Wil je op een bijzondere manier gaan kamperen in Italië? Denk dan eens aan een agriturismo. Dit zijn actieve boerenbedrijven waarbij er daarnaast ook mogelijkheden zijn voor toeristen om te overnachten.