Skip to navigation Skip to main content

Millstätter See: camping plezier met de hele familie

Camping Bergmeer

Een van de mooiste en fijnste meren in Oostenrijk voor een kampeervakantie met de hele familie is natuurlijk de Millstätter See. Families met kinderen, rustzoekers, natuurliefhebbers en actievelingen kunnen hier hun hart ophalen. Het meer is het op één na grootste van Karinthië en is 12 kilometer lang. Rondom liggen onder andere de dorpen Millstatt, Ferndorf, Radenthein en Seeboden waar je kunt verblijven, maar je vindt er ook tal van fijne campings voor de hele familie! De Millstätter See biedt een hoop vermaak voor jong en oud.

Campings aan de Millstätter See: voor ieder wat wils

Zoals je op onderstaande kaart kunt zien is er een ruime keus aan campings aan de Millstättersee. Families zullen hier gegarandeerd een toptijd beleven! Sommige campings liggen direct aan het water en andere hebben een zwembad. De ene camping heeft alleen plaatsen voor tenten en caravans, de ander biedt ook huuraccommodaties. Daarnaast kun je in en op het water en in de directe omgeving rondom het meer tal van activiteiten ondernemen. Kortom, er is voor ieder wat wils en verveling is hier niet aan de orde! Hieronder vind je een overzicht van de verschillende campings.

Komfort-Campingpark Burgstaller

In het centrum van Dobriach vind je het relatief grote Komfort-Campingpark Burgstaller, slechts 100 meter van de Millstätter See. Campingfaciliteiten zijn hier in overvloed, dus kinderen hoeven zich niet te vervelen. Er is een zwembad, disco, beachvolleybal, tafeltennis, Indianenwald, speelkamers, bowlingbanen en ga nog maar zo door. Vooral voor families met wat oudere kinderen is deze camping erg leuk.

  • Opvallende sanitairgebouwen
  • Eigen strand aan de Millstätter See
  • Vermaak voor kids van alle leeftijden
Camping Burgstaller 2
© Allcamps

Schwimmbad Camping Mössler

Deze camping is opgesplitst in de Schwimmbad Camping en Seecamping. De één ligt dus aan een zwembad (op slechts 500 meter van het meer) en de ander ligt direct aan de Millstätter See. Deze camping is geschikt voor iedereen! Restaurant, sauna, bomenpad, voetbalveld, theehuis en speeltuinen zijn slechts een aantal van de faciliteiten. Beide campings hebben ook riante bungalows en caravans te huur. 

  • Familievriendelijke camping
  • Drie speeltuinen en zwembad
  • Op loopafstand van de Millstätter See
Schwimmbad Camping Mössler
© Eurocampings

Sonnen-Panoramacamping

Het dorp Seeboden ligt aan de westkant van de Millstätter See. Aan de rand van het dorp vind je de groene Sonnen-Panoramacamping. Verwacht hier geen luxe en uitgebreide faciliteiten. Deze camping is eenvoudig en biedt alle rust en ruimte voor een heerlijke vakantie aan het water. Op het groene grasveld kies je een plek voor jouw tent of caravan of kies ervoor om te overnachten in een vakantiehuisje of bungalow.

  • Terrassencamping op berghelling
  • Centrum Seeboden op 15 minuten
  • Eenvoudige, compacte camping

Terrassencamping Pesenthein

De Millstätter See biedt aan de noordzijde een fijne camping voor strandgangers. Camping Pesenthein is een terrassencamping en ligt langs de Millstätter Straße. Aan de noordkant van de straat vind je de campingplaatsen voor tenten, caravans en campers. Wil je naar het strand dan loop je langs de receptie en via de tunnel onder de hoofdweg zo naar het strand. Voor degenen die graag een vakantie zonder kleding doorbrengen zijn er speciale campingplaatsen en een strand. De camping heeft aan het strand een restaurant, er is een speeltuin en er zijn glijbanen aan de Millstättersee.

  • Apart camping- en strandgedeelte voor naturisten
  • Kamperen met uitzicht op de Millstätter See
  • Fijn restaurant met uitgebreide menukaart
Camper In De Bergen
© Spalder Media Group

Camping Neubauer

Nog een stukje verder langs het meer vind je Camping Neubauer. Deze camping ligt aan de zuidkant van de weg, direct aan het water. Ook deze camping is eenvoudig, maar biedt alle faciliteiten voor een fijne vakantie aan de Millstätter See. Voor kinderen is er een grote speeltuin met een kinderboerderij en leuke toestellen. Naast plekken voor tenten en caravans zijn er leuke vakantiewoningen voor 2-6 personen. In het nabijgelegen landhuis kun je een kamer huren (met ontbijt) en in de buurt kun je paardrijden, golfen, vissen, kajakken en windsurfen op de Millstätter See.

  • Ook accommodaties te huur
  • Eigen strand aan de Millstätter See
  • Gezellig campingrestaurant 

Camping & Appartements Gauglerhof

De Millstätter See is natuurlijk niet alleen prachtig direct aan het water. Camping & Appartements Gauglerhof ligt op 840 meter hoogte, net boven de Millstätter See. Camping Gauglerhof ligt hier op een zonneplateau en biedt een prachtig uitzicht over de omliggende bergen. Geniet hier van een bonte verzameling dieren, fruitbomen, gastvrijheid en ruimte. Zoals de naam al verklapt verhuurt Gauglerhof plaatsen voor caravans en tenten en kun je overnachten in een van de appartementen. Ook kun je een bungalowtent huren.

  • Op een zonnig plateau boven de Millstätter See
  • Volop de ruimte voor kinderen om te spelen
  • Ook diverse accommodaties te huur

Camping Brunner am See

Millstätterseeliefhebbers willen in de zomer natuurlijk maar één ding, een camping aan het water. Camping Brunner is zo’n camping, compleet met een riant privéstrand. De plaatsen voor tenten en caravans zijn groot. Voor kinderen zijn er drie speelplaatsen en een speelruimte binnen. Verder is er een activiteitenprogramma voor kinderen.

  • Camping met een prachtige ligging
  • Privéstrand aan de Millstätter See
  • Bosspeeltuin en sportvoorzieningen nabij
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.