Skip to navigation Skip to main content

De leukste familiecampings aan het Gardameer

Strand Gardameer

Een van de grootste en meest populaire meren van Italië is het Gardameer. Het landschap is schilderachtig en in de authentieke dorpjes kun je genieten van de bijzondere en gastvrije Italiaanse cultuur. Rondom het meer liggen allerlei leuke familiecampings, waar jong en oud zich op en top zullen vermaken. Je kunt kiezen voor grote campings met zwembad en allerlei faciliteiten, maar ook voor iets kleinere en gemoedelijke varianten. In dit weblog heb ik de leukste familiecampings aan het Gardameer voor je op een rijtje gezet.

Familievriendelijke campings aan het Gardameer

Een kindvriendelijke camping aan het Gardameer is zo gevonden. Overal aan het meer vind je campings waar families zich kunnen vermaken. De meeste familiecampings liggen aan de zuidoever, maar ook elders zijn kindvriendelijke kampeerplekken. Hieronder vind je een overzicht van enkele familievriendelijke campings aan het Gardameer.

1. Fornella Camping & Wellness Family Resort

Vader Cavazza heeft de camping eind jaren 50 opgericht. In de loop der tijd is het uitgegroeid tot Fornella Camping & Wellness Family Resort en is het nu een fijne familiecamping aan het Gardameer, uiteraard nog steeds in beheer van de familie. Naast ruime staanplaatsen vind je hier ook vakantiehuisjes en safaritenten. Fornella ligt aan het meer en beschikt daarnaast onder andere over twee zwembaden, diverse speelvelden, een miniclub en een wellnesscentrum met sauna's en jacuzzi's. De kinderen kunnen er spelen met leeftijdgenootjes en als gezin kun je op de camping en in de omgeving, allerlei activiteiten ondernemen.

2. Camping Toscolano

Binnen de muren van een authentiek middeleeuws klooster en direct aan het Gardameer, ligt familiecamping Toscolano. Rustzoekers zijn op dit kampeerterrein helemaal op hun plek. Er zijn ruime staanplaatsen voor caravans, campers en tenten, maar je kunt ook een stacaravan huren. Toscolano beschikt over een privéstrand, een heerlijk zwembad, een winkel, bar en snackbar. Je kunt vanaf de camping allerlei watersporten beoefenen of heerlijk met de kinderen spelen bij het water.

Camping Toscolano 5

3. Camping Du Parc

Camping Du Parc ligt in het schilderachtige kustplaatsje Lazise. Het kleine stadje heeft een enorme aantrekkingskracht bij toeristen en dat heeft mede te maken met de prachtige bezienswaardigheden en heerlijke terrassen. De camping zelf is behoorlijk groen. Er is een privéstrand met mogelijkheden voor watersporten en ook is er een zwembad. Er zijn plaatsen aan het meer te boeken en ook kun je overnachten in een van de vakantiehuisjes. De camping heeft een eigen restaurant en bar. Verder zijn er een waterskischool, fietsverhuur, animatie, minimarkt en sportschool aanwezig.

4. Camping Europa Silvella

Camping Europa Silvella ligt direct aan het Gardameer, in het plaatsje Brescia. De camping staat vol met olijfbomen, magnolia’s en dennenbomen. Veel plaatsen zijn schaduwrijk en bieden voldoende verkoeling tijdens een warme zomerdag. Je kunt daarbij kiezen tussen staanplaatsen op de eerste rij aan het meer of verder naar achter. Ook zijn er vakantiehuisjes, tenten en stacaravans te boeken. De camping heeft meerdere grote zwembaden en er is animatie voor de kinderen.

5. Campeggio del Garda

Campeggio del Garda is een fijne familiecamping, gelegen aan de zuidoever van het Gardameer. Je kunt hier niet alleen staan met een kamper, caravan of tent, maar je kunt ook een bungalow of stacaravan boeken. De camping beschikt over een fijn restaurant, een privéstrand en grote zwembaden met spannende glijbanen. Op de camping en rondom het meer zijn allerlei leuke activiteiten mogelijk. Een tip is om een bezoek te brengen aan het nabijgelegen plaatsje Peschiera del Garda. Je kunt een wandeling maken door de smalle straatjes, de historische gebouwen bewonderen en na afloop genieten van een echt Italiaans ijsje. Een andere tip: breng een bezoek aan de nabijgelegen attractieparken Gardaland en Canevaworld.

6. Camping Lido

Camping Lido ligt aan de oostoever van het Gardameer, vlak bij het centrum van Pacengo en vlak bij Lazise. Met plaats voor zo'n 2000 gasten, is dit in het rijtje een van de grootste familiecampings aan het Gardameer. Bij een verblijf op de camping kun je kiezen voor het volledig gerenoveerde gedeelte of in het iets oudere gedeelte. Uiteraard bieden beiden wel dezelfde faciliteiten. Het hoogtepunt van de camping is het waterpark met allerlei zwembaden en glijbanen. De kinderen zullen zich hier uren vermaken!

7. Camping Eden

Midden in het groene landschap, aan de westkust van het Gardameer en in de baai van Salò, ligt 4-sterrencamping Eden. Omdat de camping een iets hogere ligging heeft ten opzichte van het meer, biedt dat op meerdere plaatsen prachtige uitzichten op de omgeving. Eden is een kleinschalige terrassencamping. Ondanks de kleinschaligheid zijn er wel meerdere zwembaden aanwezig met leuke glijbanen. Ook is er een restaurant en zijn er speelvelden. Tegenover de camping ligt het plaatsje Salò. Je vindt hier een gezellige boulevard, een haven en een winkelstraat. Vanaf hier vertrekken diverse excursies op het water en de omgeving.

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.