Skip to navigation Skip to main content

10 meest luxueuze campings in de Alpen

Luxe Camping Alpen
© Spalder Media Group

Op zoek naar een camping in de Alpen met luxe? Op tal van plekken in de bergen kun je kamperen, zonder daarbij in te hoeven boeten op het gebied van faciliteiten. Wellness, eigen sanitair, beautybehandelingen, er zijn steeds meer campings die een combinatie bieden tussen het ‘kampeergevoel’ en luxe. Wel de vrijheid van kamperen, maar geen concessies op het gebied van voorzieningen. In dit weblog hebben we 10 luxueuze campings in de Alpen voor je op een rijtje gezet.

1. Camping Grubhof, Salzburgerland

Dat kamperen en wellness uitstekend samengaan bewijst Camping Grubhof. De Wellness Alm bestaat uit twee verdiepingen en biedt onder meer een 90°C grenensauna, pekel-stoombad, Kneipp zwembad en fitnessruimte. Ook de overige kampeerfaciliteiten spelen in de kaart van een luxe kampeervakantie. Camping Grubhof is gelegen tussen de dorpen St. Martin en Lofer.

2. EuroParcs Hermagor Nassfeld, Karinthië

Europarcs Hermagor Nassfeld ligt bij de Pressegger See en staat garant voor een ontspannen zomervakantie. De AlpinSpa beschikt over alle vormen van wellness die je maar kunt bedenken. Het 5,5 hectare grote kampeerterrein bevindt zich vlakbij Hermagor en wordt omringd door de Karnische en de Gailtaler Alpen.

3. Camping Resort Zugspitze, Beieren

Kamperen aan de voet van de Zugspitze op 5-sterren niveau! Alle voorzieningen die je normaal gesproken alleen in luxe hotels vindt, zijn aanwezig op Camping Resort Zugspitze. Kampeerplekken met eigen sanitair, wellness, fitness, hondendouche, restaurant en nog veel meer. Camping Resort Zugspitze bij Garmisch-Partenkirchen staat te boek als één van de beste campings in Duitsland.

4. CaravanPark Sexten, Zuid-Tirol

Maximaal comfort, maar toch in direct contact staan met de natuur. In CaravanPark Sexten geniet je van de Dolomieten én luxe. Het sanitair op deze camping is uitmuntend. Je hebt de keuze uit drie ruimtes die stuk voor stuk prachtig zijn vormgegeven. Deze kwaliteit vind je normaal gesproken alleen in luxe wellnesshotels.

5. Camping Eienwäldli, Centraal-Zwitserland

Camping Eienwäldli ligt aan de rand van Engelberg en behoort tot de beste campings van Zwitserland. De camping is ruim opgezet en biedt een uitgebreid aanbod van voorzieningen. Hoogtepunt vormt de wellness & spa die uit drie verdiepingen bestaat en een oppervlakte van 1000m2 heeft. Kamperen op Camping Eienwäldli is een ervaring op zich.

6. Alpencamping Nenzing, Vorarlberg

Het wellnessaanbod op Alpencamping Nenzing in Vorarlberg is onovertroffen. Binnenbad, openluchtzwembad, saunawereld, massages, het is allemaal aanwezig. Het huren van een eigen badkamer is ook mogelijk. De camping ligt aan de voet van natuurpark ‘Nenzinger Himmel’ en biedt een indrukwekkend uitzicht op de bergen van Vorarlberg.

7. Camping Münstertal, Zwarte Woud

5-sterrencamping Münstertal ligt in het zuidelijke deel van het Zwarte Woud en alle staanplaatsen zijn voorzien van water- en rioolaansluiting, stroom- en tv-aansluiting. Je hebt de mogelijkheid om een eigen badkamer te huren, waarvan sommige zelfs zijn uitgerust met een bubbbelbad. Ook beschikt de camping over een fysiotherapiepraktijk en wellnessgedeelte waar je onder meer volledig gewichtloos kunt worden met chocoladelichaamspakking in een softpackbad.

8. Camping Seefeld Park Sarnen, Centraal-Zwitserland

Camping Seefeld Park Sarnen vervult de wensen van iedere kampeerder. De kampeerplekken zijn minstens 80 m2 en beschikken over stroom-, water- en internetaansluiting. Het Erlebnisbad biedt zwemplezier aan de hele familie en ook een duik nemen in de Sarnersee behoort tot de mogelijkheden. Camping Seefeld Park Sarnen bevindt zich tussen het Meer van Luzern en de Brienzersee

9. Camping Aufenfeld, Tirol

Camping Aufenfeld ligt in Aschau im Zillertal en is ‘meer dan alleen camping’. Er zijn drie verschillende type staplaatsen waaronder de ‘Luxusstellplatz’ met stroom- en tv-aansluiting en een eigen sanitair cabine. De camping beschikt over een zwemvijver en westernstad waar diverse activiteiten worden georganiseerd.

10. Camping-Resort Allweglehen, Beieren

Camping-Resort Allweglehen in Berchtesgaden ligt vlakbij de Königssee (6 km) en biedt een kampeerervaring op 5-sterren niveau. Het kampeerterrein is terrasvorming aangelegd en heeft een adembenemend uitzicht op de Watzmann (2713 m). Op de camping bevindt zich onder meer een verwarmd zwembad, recreatiegedeelte en fietsenverhuur.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.