Skip to navigation Skip to main content

De 10 mooist gelegen campings in de Alpen

Camping Bergmeer

De mooiste camping van de Alpen laat zich lastig kiezen. Er zijn zoveel fijne campings waar je geniet van alles wat kamperen in de bergen zo mooi maakt. Wanneer je je tent openritst wil je genieten van besneeuwde toppen, ruige rotspartijen en glooiende Alpenweiden. Van de eerste zonnestralen die ’s morgens voor een adembenemend effect zorgen tot het vallen van de avond, waarbij de contouren van het gebergte prachtig te zien zijn. Kamperen in de bergen is de ultieme vorm van vakantie! In dit weblog 10 van de mooist gelegen campings in de Alpen.

Dit zijn de mooist gelegens campings in de Alpen

Omdat de keuze reuze is en kiezen niet gemakkelijk is, hebben we om de keuze makkelijker te maken enkele van de mooist gelegens campings in de Alpen uitgezocht. Op de onderstaande kaart zie je de ligging van de campings en daaronder een korte beschrijving van de campings. Voor meer informatie klik je door. Hopelijk helpen we je zo een mooi gelegen camping in de Alpen te vinden.

1. Camping Seiser Alm, Völs am Schlern

Een 4-sterrencamping in een 5-sterren omgeving, Camping Seiser Alm ligt aan de voet van de Seiser Alm te midden van het UNESCO-Werelderfgoed van de Dolomieten. Een fraaiere ligging is haast niet te bedenken. De kampeerplaats kent veel niveauverschillen en kijkt uit op zowel het dal als het bergmassief. De camping ligt op een hoogte van 950 m en is dé plek om de flair en de schoonheid van de Dolomieten te beleven. Kom je niet met je eigen tent of caravan, dan kun je hier ook een houten alpenlodge of een appartement huren.

  • Kampeerplaatsen met privé sanitair
  • Buitenzwembad en wellness
  • Heerlijk eten bij restaurant 'Zur Quelle'

2. Camping Molignon, Les Haudères - Zwitserland

Wie wil kamperen te midden van de hoge Zwitserse bergen moet naar Camping Molignon in het hart van Wallis. Deze camping ligt op een hoogte van ruim 1400 meter, waardoor het ’s avonds flink af kan koelen. Een ultieme plek voor bergliefhebbers, mountainbikers, wandelaars en alpinisten! De camping ligt direct aan een rivier en er is ook een zwembad. Met 135 plaatsen is dit een middelgrote camping en je kunt hier ook accommodaties huren.

  • Verwarmd zwembad met schuifdak
  • Kaasfonduen bij het campingrestaurant
  • Ligging aan een rivier en aan de voet van de bergen
Camping Molignon
© ANWB Camping

3. Alpencamping Nenzing - Oostenrijk

Ontsnap aan de drukte van alledag en geniet van een zorgeloos verblijf op Alpencamping Nenzing*****. Met vrij uitzicht op de adembenemende bergwereld, een binnen- en buitenzwembad, een restaurant en uitgebreide wellnessfaciliteiten, kost ontspannen hier geen enkele moeite. Veel ruimte, veel rust en veel comfort. De ruim 160 plaatsen zijn verdeeld over verschillende terrassen, waardoor een mooi uitzicht eigenlijk altijd gegarandeerd is. Hier wil je nooit meer weg.

  • Uitgebreide wellnessvoorzieningen
  • Diverse (indoor) speeltuinen voor kids
  • Heerlijk eten bij restaurant Garfenga

4. Camping Jungfrau, Lauterbrunnen - Zwitserland

Camping Jungfrau in Lauterbrunnen ligt aan de voet van de gelijknamige berg en heeft een fantastisch uitzicht op twee watervallen en de besneeuwde toppen van het Jungfraumassief. De bosrijke, nette camping ademt een authentieke Alpinesfeer en is een ideaal uitgangspunt voor tal van uitstapjes. De Jungfrau Region maakt indruk door stoere hoge rotsachtige bergen en dit gebied behoort zonder twijfel tot een van de mooiste van Zwitserland.

  • Staubach waterval in de achtertuin
  • Ideaal voor outdooractiviteiten
  • Van het uitzicht krijg je hier nooit genoeg
Grindelwald
© Spalder Media Group

5. Camping natürlich Hell, Fügen - Oostenrijk

Hoewel de naam anders doet vermoeden, waan je je bij Camping natürlich Hell in de hemel. Deze uitgebreide camping beschikt over de faciliteiten van een luxe hotel en hecht veel waarde aan milieu- en natuurbescherming en kwaliteit. Op deze ecocamping in Fügen vind je onder meer een biologische zwemvijver en saunalandschap. En over het uitzicht hier in het Zillertal hoor je trouwens ook niemand klagen.

  • 5-sterren eco-camping
  • 15 minuten lopen van Fügen
  • Zwembad en wellness

6. Camping L’Escale, Le Grand Bornand - Frankrijk

Wie op zoek is naar een prachtig gelegen camping in de Franse Alpen, zit goed bij camping L'Escale in Le Grand Bornand. Deze terrassencamping biedt een geweldig uitzicht op de bergweides en is ideaal voor actievelingen en bergsporters. De camping beschikt niet alleen over kampeerplaatsen, maar ook over mobil homes en appartementen. Kinderen kunnen zich onder andere vermaken met een zwembad, sportfaciliteiten en speeltuinen. Het centrum en de liften van Le Grand Bornand bevinden zich op loopafstand. 

  • Campingrestaurant A La Ferme du Pépé
  • Ligging op een hoogte van 1000 meter
  • Ook tijdens de wintermaanden geopend
Camping L’Escale 1
© ANWB Camping

7. Camping-Resort Allweglehen, Berchtesgaden - Duitsland

Deze terrassencamping in Berchtesgaden ligt bij de Königssee en op geringe afstand van Salzburg. Camping-Resort Allweglehen wordt omgeven door de natuur van het Berchtesgadener Land en zal bergliefhebbers niet teleurstellen. Naast kamperen met je eigen tent of caravan, kun je hier ook chalets en houten lodges huren. Verder is er een restaurant en een uitgebreide wellnessafdeling met sauna, massage, thermale baden, beautycenter en stoombaden. Een prachtige camping in het zuiden van Beieren!

8. Huttopia Lac de Serre Ponçon, Ubaye - Frankrijk

Uitzicht op de bergen en direct gelegen aan een meer, Huttopia Lac de Serre Ponçon biedt het. Je bevindt je hier in het zuiden van de Franse Alpen waar je je doorgaans op heerlijke warme omstandigheden kunt verheugen. De camping is van alle gemakken voorzien. Je wandelt zo naar het meer en de kampeerplaatsen en accommodaties liggen verscholen in het bos. Ook een zwembad, sportfaciliteiten en animatieteam zijn aanwezig. 

  • Direct aan het Lac de Serre Ponçon
  • Zes dagen per week animatie
  • Tal van water- en bergsporten mogelijk
Huttopia Lac De Serre Poncon 1
© ANWB Camping

9. Camping Resort Zugspitze, Grainau - Duitsland

Tijdens je kampeervakantie genieten van de nodige luxe? Bij Camping Resort Zugspitze vlakbij Garmisch-Partenkirchen is het mogelijk. Naast uitzicht op de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze, heb je hier de beschikking over wellnessfaciliteiten en naar wens zelfs je eigen sanitair! De camping richt zich vooral op volwassenen wat je terugziet in de voorzieningen. Een restaurants en supermarkt vind je op minder dan 100 meter afstand. Het beste uitzicht heb je direct vanaf je standplaats!

  • 5-sterrencamping aan de Zugspitze
  • Glamping krijgt hier een andere dimensie
  • Ook tijdens de wintermaanden geopend

10. Camping Sass Dlacia, San Cassiano, Italië

Kamperen in het hart van de Dolomieten, daarvoor kun je onder andere naar camping Sass Dlacia in San Cassiano. De camping heeft een schitterende ligging aan de voet van de Valparolapas. Onder andere bergwandelaars, wielrenners en andere natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Camping Sass Dlacia is van alle gemakken voorzien, maar het meest in het oog springt het sauna- en wellnesscomplex. Bij het campingrestaurant kun je terecht voor een heerlijke Italiaanse maaltijd. 

  • Ligging op een hoogte van 1670 meter
  • Kampeerplaatsen en huuraccommodaties
  • Sauna- en wellnesscomplex
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.