Skip to navigation Skip to main content
Duitsland
Duitsland

Camping Duitsland

Veel vakantiegangers kiezen er ieder jaar weer voor om in Duitsland te gaan kamperen. Duitsland is een prachtig land met heuvels, groene bossen, rivieren, valleien en bergen. Er zijn mogelijkheden voor iedereen die op zoek is naar een vakantie op de camping. Duitsland staat bekend om de schone, ruime en veilige kampeerplekken met een uitgebreid aanbod aan voorzieningen.

Wat ben je van plan te gaan doen tijdens je vakantie op de camping? Duitsland biedt voor iedereen leuke activiteiten, het aanbod is ontzettend groot. Wil je wandelingen maken in de bergen? Reis dan richting het zuiden van Beieren. Mountainbiken in het bos? In het Zwarte Woud zijn er voldoende mogelijkheden om te kamperen. Duitsland bezoeken maar je wil niet zo ver rijden? Ga naar het Sauerland, in slechts een paar uurtjes ben je er.

Kamperen Campervan

Campings aan meren in Duitsland

Kamperen in Duitsland aan een meer? In Duitsland vind je tal meren waaraan camping liggen. Wij hebben de mooiste kampeerplekken aan het water geselecteerd.

Campings aan meren in Duitsland
Caravan Autobahn
© Spalder Media Group

Campings langs de Duitse autobahn

Kamperen langs de Duitse autobahn? Deze campings passeer je met de meeste routes naar Oostenrijk/Italië en liggen tussen de 400 en 700 km rijden vanaf Utrecht.

Campings langs de Duitse autobahn

Aanbod van campings in Duitsland

Camping Duitsland: het Zwarte Woud

Het Zwarte Woud of het Schwarzwald is het grootste middelgebergte van Duitsland en ligt in de deelstaat Baden-Württemberg. Met name fiets- en wandelliefhebbers kiezen hier voor een zomervakantie op de camping. Duitsland biedt ook de mogelijkheid tot het huren van bijvoorbeeld een bungalow op de camping. Liefhebbers van watersport vinden hier tal van meren om bijvoorbeeld op te zeilen of surfen. Het Zwarte Woud staat ook bekend om heerlijke streekgerechten zoals de beroemde Schwarzwalder Kirschtörte.

Duitsland? Kamperen in Sauerland!

Op een paar uur rijden van Nederland ligt Sauerland. De hoogste “berg” hier is 840 meter. Voor de vakantieganger die op zoek is naar wat meer weides en valleien voor de camping, Duitsland is prachtig in Sauerland. Ook in Sauerland zijn een aantal prachtige meren te vinden, zoals de Hennesee, de Sorpesee en de Diemelsee. Zin in een heerlijk typisch Duits biertje? Bezoek de bierbrouwerij in Grevenstein en proef een van de heerlijke biertjes. Bij wat minder mooi weer kan je de grotten bezoeken in Attendorn of Iserlohn of met een helm op en lamp de mijn in Ramsbeck ontdekken.

Kamperen Duitsland: campings in Beieren

In het zuiden ligt de grootste deelstaat van Duitsland, Beieren. Kamperen in Beieren betekent grote naaldbossen, meren, rivieren en hoge bergen in de buurt van de camping. Duitsland is ook een prima bestemming voor een vakantie met de hele familie. Zoek een camping in Beieren met een animatieprogramma of activiteiten als bowlen, midgetgolf en paardrijden. Even weg van de camping? Duitsland bezit vele prachtige kastelen en burchten zoals het beroemde Neuschwanstein.