Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - f0azxekf6jqzsqjhjxsa
© Ammergauer Alpen GmbH / Daniela Blöchinger
Duitsland

Vakantie Bad Bayersoien

  • Authentiek dorp waar wellness en natuur samenkomen
  • Bezoek de Soier See voor verfrissing op warme zomerdagen
  • Het blotenvoetenpad is een aanrader voor het hele gezin
  • Genoeg wellnessmogelijkheden

Het romantische Bad Bayersoien is gelegen tussen prachtige groene weiden en gekleurde heidevelden en aan de Soier See. Het dorp ligt de deelstaat Beieren, van de Ammergauer Alpen. Rust en ontspanning staan hier op nummer één en dat is te merken.

Bad Bayersoien is een populaire bestemming onder wellness- en natuurliefhebbers. Met het WellVital-aanbod gebruiken ze het veen uit de omgeving voor modderbehandelingen van lichaam en geest. Maar ook de natuur rondom Bad Bayersoien is meer dan de moeite waard om te ontdekken. Ga wandelen of stap op de fiets en zie wat voor moois de natuur hier te bieden heeft!

Knus, authentiek dorpscentrum

Bad Bayersoien heeft een knus centrum, dat getekend wordt door huizen gebouwd in typisch Duitse stijl. Vooral aan de dorpsstraat vind je deze huizen terug. Als je toch in het dorp bent, bezoek dan ook eens de eeuwenoude Pfarrkirche St. Georg. Deze kerk stamt uit 1767 en kent een interessante geschiedenis. Wil je de natuur in? Ook daarvoor ben je in Bad Bayersoien aan het juiste adres. Ga bijvoorbeeld naar de Soier See, een veenmeer waarvan het water goed voor je huid is. Hier kun je zwemmen, een bootje huren en met kinderen is het 2,5 km lange natuurpad rond het meer ook een aanrader. Onderweg kunnen ze pootjebaden en leren ze op een speelse manier over de flora en fauna van het meer. Ontspannen kan op de grote ligweide aan de zuidkant van de Soier See, ideaal voor een beetje verkoeling op warme zomerdagen!

Wandelen in Bad Bayersoien

Rondom Bad Bayersoien kun je prachtige wandelingen maken. Zo kun je aan de oostkant van de Soier See een wandeling maken over het Moorlehrpfad, een wandelpad door de heidevelden. Onderweg kom je langs drie informatiestations die je meer vertellen over het ontstaan en het belang van de velden voor de regio. Ook het Vogellehrpfad vind je rondom de Soier See. Tijdens deze wandeling ontdek je de vogelwereld van de heidevelden in de 6 kijkkasten die je onderweg tegenkomt. In totaal leer je meer over 30 verschillende vogels die hier leven. Een wandeltip voor families is het blotenvoetenpad, waarbij het de bedoeling is dat je ook daadwerkelijk op je blote voeten de route loopt. Onderweg loop je onder andere over keien, door fijn zand en door het koude water. Een aanrader voor kinderen, maar net zo leuk voor de ouders.

Weer in Bad Bayersoien

Vandaag

Bewolkt en enige tijd sneeuwval

Bewolkt en enige tijd sneeuwval
-3 / 1

Vorstgrens

847 meter

Sneeuw

1 cm

Morgen

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
-5 / 0

Vorstgrens

728 meter

Regen

0 mm
Bad Kohlgrub
Bad Bayersoien
Toeristeninformatie voor Bad Bayersoien
Name Kur- und Touristinformation Bad Bayersoien
E-mail info@bad-bayersoien.de
Telefoon 7030620
Algemene informatie
Aantal inwoners 1164
Autovrij centrum
Afstand vanaf Antwerpen ca. km
Hoogte dorp 812
Aantal toeristenbedden 1150
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart