Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - Aschau im Chiemgau
© Chiemsee-Alpenland Tourismus
Duitsland

Vakantie Aschau im Chiemgau

  • Hier beleef je gegarandeerd een afwisselende zomervakantie
  • Bijzonder kasteel om te bezoeken&#x0D
  • Vlak bij de Chiemsee
  • Tal van sportieve activiteiten mogelijk

Aschau im Chiemgau ligt in Beieren, niet ver verwijderd van de grens met Oostenrijk. Het ‘bankjesdorp’, zoals het ook wel genoemd wordt, ligt aan de voet van de Kampenwand, het hoogtepunt van de Chiemgau. Dwars door het door loopt rivier de Prien dat in de Chiemsee uitmondt. Het dorp dankt de bijnaam aan de meer dan 200 gethematiseerde bankjes die door de lokale bevolking ontworpen zijn. Ander herkenningspunt van Aschau im Chiemgau is het kasteel Hohenaschau, dat uit de 11e eeuw dateert en ’s zomers open is voor publiek. Ga je op zomervakantie naar Duitsland, dan ben je in deze plaats verzekerd van een afwisselende en actieve vakantie.

Zomers staan in Aschau im Chiemgau in het teken van sportieve activiteiten en de mogelijkheden zijn er dan ook in overvloed. Wandelen, mountainbiken, paragliden, klimmen, zwemmen of paardrijden: het kan allemaal. In minder dan een kwartier tijd brengt de Kampenwandbahn je naar een hoogte van 1500 meter waar niet alleen een panoramisch uitzicht je ligt te wachten, maar ook vele wandelroutes. Mooi voorbeeld is de Panoramaweg, een korte maar prachtige tocht. Zoals de naam al doet vermoeden, kun je tijdens het volgen van deze route genieten van waanzinnige uitzichten over de vallei en de Chiemsee.

Het dorpsdeel Sachrang

Tot de gemeente van Aschau im Chiemgau behoort het dorpsdeel Sachrang, een stukje dorp dat zo op een ansichtkaart kan. Dit gedeelte van de Duitse plaats is bijzonder uitnodigend om doorheen te wandelen, of om te genieten van de uitmuntende keuken met typische Beierse gerechten. Daarnaast is sinds enkele jaren dit dorpsdeel uitgeroepen tot bergbeklimmersdorp. Dat komt doordat het is omgeven door het fraaie landschap van de berg Geigelstein, een mooie locatie om de top te bestijgen.

Watersporten in Aschau im Chiemgau

Een andere plek dat tijdens de warme zomermaanden niet mag worden overgeslagen, is de Chiemsee. Je kunt diverse watersporten beoefenen en een rondvaart in een boot over het meer behoort eveneens tot de mogelijkheden. Maar je kunt natuurlijk ook simpelweg een duik nemen in het verfrissende water, waarbij je na afloop geniet van een drankje in een van de bars.

Weer in Aschau im Chiemgau

Vandaag

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
18 / 30

Vorstgrens

3841 meter

Regen

0 mm

Morgen

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
17 / 25

Vorstgrens

3879 meter

Regen

2 mm
Aschau im Chiemgau
Toeristeninformatie voor Aschau im Chiemgau
Name Tourist Info Aschau im Chiemgau
Telefoon 90490
Algemene informatie
Aantal inwoners 5000
Autovrij centrum
Afstand vanaf Antwerpen ca. 801 km
Hoogte dorp 620
Aantal toeristenbedden 255
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 2
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 2
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 20
Bars & cafés 4
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken 3
Casino
Theater
Ballonvaart