Skip to navigation Skip to main content
Karwendel
© Alpenwelt Karwendel / Kriner Weierman
Duitsland

Vakantie Alpenwelt Karwendel

  • Traditioneel dal omgeven door het Karwendelmassief en het Wettersteingebergte
  • Traditioneel dal diep in Beieren
  • Prachtige omgeving om in te wandelen
  • Vakantiedorpen Mittenwald, Krün en Wallgau

Alpenwelt Karwendel ligt diep in Beieren, vlak bij de Oostenrijkse grensovergang richting Seefeld in Tirol. Het dal wordt gekenmerkt door de rivier de Isar, die langs de dorpen MittenwaldKrün en Wallgau stroomt. Alpenwelt Karwendel ligt tussen het Karwendelmassief in het oosten en het Wettersteingebergte in het westen. De bergen van Karwendel zijn ruig en hoog terwijl je bij de Wetterstein meer glooiende, groene almen vindt. Alpenwelt Karwendel is een geweldige bestemming voor een wandelvakantie. Ook families vinden hier uitgebreide mogelijkheden.

De dorpjes in Alpenwelt Karwendel zijn stuk voor stuk authentiek en gemoedelijk. Je voelt je er direct thuis en alle voorzieningen voor een zorgeloze vakantie zijn aanwezig. Men doet er hier alles aan om de cultuur en tradities in ere te houden. Wat opvalt wanneer je hier door de straatjes wandelt zijn de versierde gevels, de ‘Lüftlmalereien’. Ook worden er regelmatig festivals georganiseerd en is Mittenwald nog altijd bekend vanwege de vioolbouw. Veel (meester)vioolmakers hebben zich hier gevestigd en er is zelfs een speciaal museum.

Wandelen in Alpenwelt Karwendel

Rond Mittenwald, Krün en Wallgau ligt een fantastisch wandellandschap. Je kunt hier zowel hoog in de bergen wandelen als ontspannen wandelen door het dal. Wie niet te veel hoogteverschil wil overbruggen kan kiezen voor een wandeling rond het Isar stuwmeer of de Isartal rondweg. Voor families zijn er diverse themaroutes. Uitdagender wordt het wanneer je de bergen intrekt, bijvoorbeeld een tocht op de Schwarzkopf, Wörnersattel of Seinskopf. Ook de wandeling naar de Geisterklamm bij Mittenwald, een diepe kloof met watervallen, is een aanrader.

Met de familie naar Alpenwelt Karwendel

Ook voor een familievakantie in de bergen is Alpenwelt Karwendel een uitstekende bestemming. Maak een blotevoetenwandeling op de Kranzberg, neem een duik in een van de bergmeren of maak een uitstapje naar de Geisterklamm. In de avonturenspeeltuin van Krün of de natuurspeeltuin van Wallgau kan er naar hartenlust worden gespeeld. Andere leuke uitstapjes zijn de Karwendelbahn of het klimbos in Leutasch. Zelfs een bezoek aan Innsbruck of de Swarovski Kristallwelten behoort tot de mogelijkheden.

Karwendelbahn in Mittenwald

Een vakantie in Alpenwelt is niet compleet zonder met de Karwendelbahn naar boven te zijn gegaan. De lift vertrekt aan de rand van Mittenwald en gaat naar een hoogte van 2244 meter. De Karwendelbahn is de op een na hoogste lift van Duitsland. Eenmaal boven kun je het uit larikshout opgetrokken informatiecentrum ‘Bergwelt Karwendel’ bezoeken. Vanaf dit punt starten diverse wandelingen en klimtochten. Aanrader is de Mittenwalder Klettersteig. Bij het Karwendelbahn bergstation bevindt zich ook een bergstation met prachtig uitzicht op het Isardal, de Zugspitze en het Wettersteingebergte.

Toeristeninformatie voor Alpenwelt Karwendel
Name
E-mail
Telefoon
Website
Algemene informatie
Aantal inwoners
Autovrij centrum
Afstand vanaf Antwerpen ca. km
Hoogte dorp 923
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart