Skip to navigation Skip to main content
Wandelen
Duitsland

Wandelen in Duitsland

Wandelen Duitsland

Met bijna 20.000 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden is Duitsland een van de meest populaire landen voor een wandelvakantie. Dankzij de afwisselende lanschappen zijn de routes veelzijdig. Duitsland is makkelijk te bereiken, en door de grote verschillen tussen de landschappen, verveelt het land nooit. Een wandelvakantie Duitsland is mogelijk voor elke doelgroep. Met je gezin op wandelvakantie? Duitsland heeft ook mooie routes die geschikt zijn voor jonge wandelaars.

Prachtige wandeltochten van locatie naar locatie, bergwandelroutes of wandelen door het heuvellandschap, Duitsland biedt vele mogelijkheden om van jouw vakantie de perfecte wandelvakantie te maken. Kies bijvoorbeeld voor het Erzgebergte in het populaire Zwarte Woud, stuk voor stuk prachtige regio’s voor een wandelvakantie. Duitsland, wandelland!

Wandelvakantie Duitsland: langs de Wutachschlucht

De Wutachschlucht is onderdeel van het Zwarte Woud, een smalle vallei, met rivier de Wutach en vele zijrivieren. De vallei vormt de perfecte locatie voor een wandelvakantie. Duitsland kent vele gemarkeerde wandelroutes. De Wutachschlucht kan je door middel van vele wandelpaden ontdekken. Een van deze paden vormt een 13 km lange route langs rotsachtige hellingen, stroompjes, riviertjes en dichte stukken bos. Klinkt dat niet als een fantastische wandelvakantie? Duitsland beschikt over tal van pittige wandelpaden waardoor goede wandelschoenen zijn aan te raden.

In de bergen van Duitsland, wandelvakantie

Oberstdorf ligt in het zuiden van Duitsland, op de grens met Oostenrijk. Dit betekent ruim 200 kilometer aan wandelpaden, waarvan een groot deel door de bergen. Wandelvakantie Duitsland? Oberstdorf is de bestemming voor jou! Voor bergbeklimmen kan je ook in Oberstdorf terecht tijdens je wandelvakantie. Duitsland is ook geschikt voor minder ervaren wandelaars: er zijn wandelingen voor verschillende niveaus die meer of juist minder hoogte overbruggen. Geniet in een van de berghutjes van het uitzicht en een lekkere lunch. Ga je echt hoog de bergen in? De plaatselijke inwoners weten vaak alles van de wandelroutes. Informeer van tevoren goed of maak een tocht met een gids.

Wandelvakantie met een groep

Wil je alleen of met een groep op wandelvakantie? Duitsland biedt ook mogelijkheden om een groepswandelvakantie te boeken. Sluit je aan bij een groep of meld bijvoorbeeld je gehele wandelclubje direct aan. Geniet van de omgeving onder leiding van een gids. ’t Leuke van een gids is dat je op plekken komt die je zonder de gids wellicht nooit had gevonden. Vaak reis je dan van locatie naar locatie tijdens je wandelvakantie in Duitsland. Je bagage wordt iedere dag keurig naar de volgende accommodatie gebracht. Genieten is het enige wat je hoeft te doen tijdens je wandelvakantie.