Skip to navigation Skip to main content
Schloss  Augustusburg
© ASL-Schlossbetriebe gGmbH / Maik Bohn
Duitsland

Vakantie Augustusburg

  • Een stad met een interessante geschiedenis in het indrukwekkende Ertsgebergte
  • Wandelen in het Ertsgebergte
  • Freizeitzentrum Rost’s Wiesen met zomerrodelbaan
  • Historische kabeltrein tussen Augustusburg en Erdmannsdorf

Augustusburg is een sprookjesachtige stad in het oosten van Duitsland. Meteen bij het naderen van de stad valt het renaissancekasteel Schloss Augustusburg op. Dit prachtige kasteel ligt op 516 meter boven de stad op de Schellenbergen vertelt een interessante geschiedenis van de Saksische keizers.

Wil je de stad ontdekken? Stap dan eens op de fiets! Er lopen verschillende fietspaden door de plaats die je langs de verschillende bezienswaardigheden in de stad leiden. Wil je erop uit in de natuur? De stad ligt in het Ertsgebergte, dus genoeg mogelijkheden voor een actieve zomervakantie in Augustusburg. Ook families zullen zich hier snel thuis voelen. Er zijn wandelpaden die ook geschikt zijn voor kinderen of verschillende leuke uitstapjes in de omgeving.

Schloss Augustusburg

De stad is ontstaan toen de stadsdelen Augustusburg, Erdmannsdorf, Grünberg, Hennersdorf en Kunnersdorf zich samenvoegden in de jaren '90. De stad is dus eigenlijk nog vrij jong en toch kent het een rijke geschiedenis. Het eerste wat opvalt is natuurlijk het prachtige Schloss Augustusburg. Het werd ooit gebouwd als jacht- en plezierverblijf voor Kurfürst Augustus en staat bekend als een van de mooiste renaissancekastelen van Midden-Europa. Vroeger was dit kasteel in handen van vorsten en keizers, maar inmiddels is het een museum. Je vindt hier nu een van de belangrijkste motorcollecties van Europa. Je moet dan ook niet gek opkijken als je veel motorrijders tegenkomt tijdens je vakantie. De stad is ook het begin van vele motortochten en het is regelmatig het toneel van internationale motorsport- en oldtimerevenementen.

Zomervakantie in Augustusburg met het gezin

Augustusburg is een heerlijke bestemming voor een zomervakantie met de hele familie. Bezoek bijvoorbeeld Freizeitzentrum Rost’s Wiesen, waar groot en klein kan genieten van een heerlijke dag buiten. Je vindt hier een zomerrodelbaan van 577 die je via 7 scherpe bochten naar beneden brengt. Daarnaast ligt hier ook een minigolfbaan van 18 holes. Het leuke aan deze minigolfbaan is dat de holes bestaan uit miniaturen van bezienswaardigheden van rondom en uit de stad. Verder vind je hier nog een grote avonturenspeeltuin, biertuin en restaurant. Een laatste tip voor families in is een ritje in de historische kabeltrein tussen de stadsdelen Augustusburg en Erdmannsdorf. Deze kabeltrein is meer dan 100 jaar oud en een ritje duurt 8 minuten.

Weer in Augustusburg

Vandaag

Stevige buien met een enkele keer onweer

Stevige buien met een enkele keer onweer
12 / 24

Vorstgrens

2919 meter

Regen

4 mm

Morgen

Bewolkt en gestage regenval

Bewolkt en gestage regenval
13 / 18

Vorstgrens

2813 meter

Regen

10 mm
Augustusburg
Toeristeninformatie voor Augustusburg
Name Touristinformation Augustusburg
Telefoon 39550
Algemene informatie
Aantal inwoners 4982
Autovrij centrum
Afstand vanaf Antwerpen ca. km
Hoogte dorp 515
Aantal toeristenbedden 180
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 1
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 1
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 10
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart