Lees meer over deze redacteur / blogger

De bergen zijn altijd al heel speciaal voor mij geweest. Ik zette mijn eerste stapjes in de Zwitserse Alpen, leerde als kind skiën in Oetz in Oostenrijk, ging een semester studeren in Graz, werd ten huwelijk gevraagd aan de Gosausee en nu mag ik er zelfs blogs over schrijven! Benieuwd wat de bergen nog allemaal voor mij in petto hebben.

Passie voor Oostenrijk

Al van kleins af aan ben ik gepassioneerd door Oostenrijk. Mijn opa is er zot van, misschien heb ik het van hem meegekregen. De bergen, het lekkere eten maar ook de taal fascineren mij telkens weer. Ik kan er maar niet genoeg van krijgen. Op mijn achttiende besliste ik om Duits te gaan studeren en een paar jaar later mocht ik zelfs op Erasmus naar mijn lievelingsland. Als vertaler voor de toeristische sector wil ik vandaag van mijn passie mijn beroep maken. Dat zou fantastisch zijn.

Lievelingsplekje

Als kind ging ik samen met mijn ouders en zussen jaarlijks skiën in Oostenrijk. Pas later leerde ik Oostenrijk ook eens van de zomerse kant kennen tijdens een 10-merentocht met de fiets. Ik ontdekte toen dat dit land ook superveel te bieden heeft tijdens de zomermaanden, zonder sneeuw. Eén van de stops op die fietsvakantie was Gosau, en dat is nog steeds mijn lievelingsplekje. Enkele jaren later ging ik er samen met mijn vriend terug voor een wandelvakantie en in 2016 vroeg hij mij zelfs ten huwelijk aan de Gosausee! Geen wonder dus dat deze plek voor mij zo bijzonder is.Welke plekken ik nog bezocht heb in Oostenrijk? Ontdek het in mijn blogs!

De laatste 5 weblog berichten van Lies

18 november 2018 door Lies in Algemeen' | 0 reactie(s)

De 7 hoogste bergtoppen in Oostenrijk

Door: Lies. Waarom bergbeklimmers zo graag naar Oostenrijk trekken? Hier kunnen ze talloze toppen trotseren, tot meer dan 3000 meter hoog! In dit blogartikel krijg je een mooi overzicht van de 7 hoogste bergtoppen in Oostenrijk. Ruwe rotspartijen,...Lees verder

4 november 2018 door Lies in Recepten' | 0 reactie(s)

Recept Zwitserse Rösti: pannetje met rösti met een Spiegeleitje

Door: Lies. Een typisch Zwitsers gerecht is Rösti. Oorspronkelijk aten de boeren uit het Duitstalinge gedeelte van Zwitserland dit als ontbijt, maar tegenwoordig is het een nationaal gerecht dat in gans Zwitserland op de kaart staat. Niet alleen a...Lees verder

28 oktober 2018 door Lies in Bestemmingen' | 0 reactie(s)

Vakantie aan de Wolfgangsee: uitzichtpunt Wolfgangsee

Door: Lies. Plan je een vakantie in het Oostenrijkse Salzkammergut? Sla dan zeker de Wolfgangsee niet over. Dit prachtige meer heeft van alles in petto voor groot en klein. Niet alleen kun je heerlijk luieren aan de oevers of activiteiten in het w...Lees verder

20 oktober 2018 door Lies in Algemeen' | 0 reactie(s)

Herfstkleuren in de Alpen

Door: Lies. De herfstkleuren komen stilaan terug in beeld, de eerste sneeuw is zelfs al gevallen. De zomer is officieel voorbij en de dagen worden iedere dag weer iets korter. Kleuren veranderen en de temperatuur gaat omlaag. Tijd om even stil te...Lees verder

7 oktober 2018 door Lies in Bestemmingen' | 0 reactie(s)

10 plekken die je gezien moet hebben in Salzkammergut

Plan je een zomervakantie in Oostenrijk, dan is Salzkammergut een regio die zeker het overwegen waard is. Deze streek ten oosten van Salzburg, heeft haar rijkdom te danken aan het ‘witte goud’ (zout) dat hier uit de grond wordt gehaald. Een verhaa...Lees verder

Zomervakantie tips