Lees meer over deze redacteur / blogger

De bergen zijn altijd al heel speciaal voor mij geweest. Ik zette mijn eerste stapjes in de Zwitserse Alpen, leerde als kind skiën in Oetz in Oostenrijk, ging een semester studeren in Graz, werd ten huwelijk gevraagd aan de Gosausee en nu mag ik er zelfs blogs over schrijven! Benieuwd wat de bergen nog allemaal voor mij in petto hebben.

Passie voor Oostenrijk

Al van kleins af aan ben ik gepassioneerd door Oostenrijk. Mijn opa is er zot van, misschien heb ik het van hem meegekregen. De bergen, het lekkere eten maar ook de taal fascineren mij telkens weer. Ik kan er maar niet genoeg van krijgen. Op mijn achttiende besliste ik om Duits te gaan studeren en een paar jaar later mocht ik zelfs op Erasmus naar mijn lievelingsland. Als vertaler voor de toeristische sector wil ik vandaag van mijn passie mijn beroep maken. Dat zou fantastisch zijn.

Lievelingsplekje

Als kind ging ik samen met mijn ouders en zussen jaarlijks skiën in Oostenrijk. Pas later leerde ik Oostenrijk ook eens van de zomerse kant kennen tijdens een 10-merentocht met de fiets. Ik ontdekte toen dat dit land ook superveel te bieden heeft tijdens de zomermaanden, zonder sneeuw. Eén van de stops op die fietsvakantie was Gosau, en dat is nog steeds mijn lievelingsplekje. Enkele jaren later ging ik er samen met mijn vriend terug voor een wandelvakantie en in 2016 vroeg hij mij zelfs ten huwelijk aan de Gosausee! Geen wonder dus dat deze plek voor mij zo bijzonder is.Welke plekken ik nog bezocht heb in Oostenrijk? Ontdek het in mijn blogs!

De laatste 5 weblog berichten van Lies

28 mei 2020 door Lies

Is [IL:AT] jouw volgende vakantiebestemming, maar kun je niet kiezen uit de talrijke mooie gebieden van het land? Overweeg dan eens de prachtige streek Salzkammergut. Deze streek ligt ten oosten van Salzburg, en heeft haar rijkdom te danken aan he...Lees verder

15 augustus 2019 door Lies

Over boomstronken springen in het bos, aan een hoog tempo naar beneden rijden langs grindpaden, korte bochten nemen vlak naast de afgrond … volop sensatie! Dat is waar echte mountainbikers naar op zoek gaan, maar het is niet voor iedereen weggeleg...Lees verder

6 augustus 2019 door Lies

Saalbach, ook wel 'Home of Lässig' genoemd, is de uitgelezen plaats om deze zomer te vertoeven. “Lässig” betekent zoveel als ontspannen, losjes en heel cool, en dat zijn ook de meer dan 100 evenementen die hier het hele jaar door plaatsvinden. Het...Lees verder

23 juli 2019 door Lies

Saalbach Hinterglemm is dé gezinsvriendelijke bestemming bij uitstek. Families komen hier op vakantie om samen de leukste activiteiten en de bergen te ontdekken. Saalbach, “Home of Lässig”, is een ideale plek om alles even los te laten en hee...Lees verder

16 juli 2019 door Lies

Tussen de idyllische groene hellingen van Pinzgau en de robuuste rotsen van de Kitzbüheler Alpen ligt Saalbach. In dit prachtige natuurgebied kan je uren, zeg maar dagen wandelen over de 400 kilometer wandelpaden. Zowel de wandelaar die op zoek is...Lees verder

Zomervakantie tips