Trails voor beginnende mountainbikers in Saalbach

Mountainbiken in de bergen rondom Saalbach

14 augustus 2019

door Lies in Tips

Over boomstronken springen in het bos, aan een hoog tempo naar beneden rijden langs grindpaden, korte bochten nemen vlak naast de afgrond … volop sensatie! Dat is waar echte mountainbikers naar op zoek gaan, maar het is niet voor iedereen weggelegd. Ben jij een beginnende mountainbiker en/of wil je wel eens proeven van fietsen in de bergen? In Saalbach vind je verschillende mountainbiketrails die ideaal zijn voor beginners. In dit blogartikel ontdek je alles over de 5 leukste routes voor beginnende mountainbikers in Saalbach.

#1. Blue Line op de Reiterkogel

De perfecte route om mee te starten als beginnende mountainbiker is de Blue Line. Deze route is 2,6 km lang en je doet er ongeveer een half uur over. Het is een makkelijke mountainbiketrail en dus ideaal als je nog geen of maar weinig ervaring hebt. Je vindt deze trail vlak naast de Pro Line op de Reiterkogel in Saalbach. Natuurlijk is deze freerideroute ook leuk voor gevorderde bikers. In onderstaande video krijg je een goed beeld van het traject.

Meer informatie over alle trails vind je hier >

#2. Monti Trail (Milka Line) op de Kohlmais

Nog een andere makkelijke mountainbikeroute is de Monti Trail op de Kohlmais. Beginners kunnen zich op dit traject uitleven in brede bochten, vlakke houtelementen, kleine hobbels en eenvoudige schansen voor wie zich aan een eerste sprong wil wagen. Dit parcours is 2,9 kilometer lang, duurt eveneens ongeveer een half uurtje en daalt zo'n 380 hoogtemeter. De trail start aan het middenstation van de Kohlmais, gaat over alpenweides en door het bos en eindigt aan het dalstation. Vergeet niet om daar een leuke herinnering vast te leggen met de Snapshot Camera.

De Monti Trail op de Kohlmais
De Monti Trail in Saalbach is een ideaal oefentraject voor beginners (Foto: © saalbach.com, Felix Hens)

#3. Panorama Trail op de Kohlmais

De Panorama Trail is ideaal voor families met kinderen en kleinere mountainbikers. Op dit parcours kan je namelijk ook wat trager fietsen. De route is 1,3 kilometer en telt 150 hoogtemeters. Voor beginnende mountainbikers is dit een makkelijk traject met lichte plateaus en kleine sprongetjes. Voor het laatste stuk van het parcours kan je kiezen: naar links voor de eerste haarspeldbocht, waar de BIG-5 Trail overgaat in de Egger Trail, of naar rechts waar de route via een bosweg richting Spielberghaus loopt, en waar de technisch uitdagende Höllen Trail op je wacht.

Panorama Trail op de Kohlmais
Een groot speelterrein voor mountainbikers in Saalbach (Foto: saalbach.com, Daniel Roos)

#4. SH 43 Hochalm-Trail op de Reiterkogel

Voor een mountainbiketrail met prachtige uitzichtpunten moet je als beginner naar de Hochalm-Trail SH43. Dit natuurlijke parcours is eveneens een mooie afsluiter van enkele langere mountainbiketochten. Laat je naar beneden voeren en geniet! Beginners leven zich helemaal uit op deze trail van 6,9 kilometer met makkelijke hindernissen als het oversteken van beekjes, scherpe bochten en eenvoudige boomstronken en steentjes

Hochalm-Trail op de Reiterkogel
Op de Hochalm-Trail in Saalbach geniet je van prachtige uitzichten (Foto: © saalbach.com, Bernd Niederseer)

#5. SH 35 Hacklberg Trail bij de Schattberg X-press

De Hacklberg Trail is een panoramatrail doorheen een adembenemend landschap. Deze route van 5,5 kilometer heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad. Doorgaans duurt het ongeveer 35 minuten om dit traject af te leggen. Een mountainbikeroute voor iedereen die houdt van natuurlijke trails waar je goed tempo kunt maken. Deze trail behoort tot de mooiste van de streek en is bij mountainbikers tot zelfs buiten Oostenrijk bekend. Dankzij het tamelijk vlakke parcours is deze trail ook geschikt voor beginnende mountainbikers.

Hacklberg Trail bij de Schattberg X-press
Losgaan in de steile bochten van de Hacklberg Trail (Foto: © saalbach.com, Felix Hens)

Gratis toegang en korting met de JOKER CARD

Bij aankomst in Saalbach ontvangen de gasten een JOKER CARD als ze verblijven in een aangesloten accommodatie, herkenbaar aan het logo. Deze kaart geeft hen recht op allerlei kortingen en gratis toegang tot verschillende attracties. Deze zomer zijn voor het eerst alle liften en bussen in Pinzgau (Kreis Zell am See) helemaal gratis met de JOKER CARD, bij andere activiteiten kan je een grote korting krijgen. Meer informatie over de JOKER CARD 

Trails op de Reiterkogel
Overzicht van de trails op de Reiterkogel (Foto: © saalbach.com)

De interactieve trailkaart van Saalbach >

Meer informatie over Saalbach

Saalbach Hinterglemm ligt in het hartje van de Kitzbüheler Alpen en is al jaren de belangrijkste mountainbikeregio van Oostenrijk. Een omvangrijk netwerk met meer dan 400 kilometer trails van verschillende niveaus dat elke mountainbiker kan bekoren. Ben je een ervaren mountainbiker? Dan is de BIG-5 Bike Challenge een mooie uitdaging voor jou. Deze Challenge wordt samen met het naburige Leogang georganiseerd. Met de JOKER CARD kunnen mountainbikers bovendien gratis gebruikmaken van alle liften.

Welke trail wil jij wel eens proberen?

Zomervakantie tips