Vakantie in Gosau: genieten van bergen en meren

Vakantie in Gosau: genieten van bergen en meren

1 oktober 2018

door Lies in Bestemmingen

Door: Lies. Plan je een tripje naar het Oostenrijkse Salzkammergut, dan mag een stop in Gosau zeker niet ontbreken. Dit kleine dorp heeft heel wat meer te bieden dan het misschien laat uitschijnen. De Gosausee bijvoorbeeld, waar je absoluut moet zijn om te herbronnen en het echte Oostenrijk te leren kennen. Als je hier de berg komt opgereden, word je meteen verleid door een fantastisch uitzicht op de Dachstein Gletsjer. Om helemaal stil van te worden…

Maak een wandeling rond de Gosausee

Een wandeling rond dit schilderachtige meer maakt je uitstap helemaal af. Vertrek aan Gasthof Gosausee langs een goed begaanbaar wandelpad van ongeveer 5 kilometer. Mag het wat langer duren, dan kan je achteraan het meer het bos intrekken. Een 3-tal kilometer verder bereik je een tweede, iets kleiner bergmeer, de Hinterer Gosausee. De durvers beginnen hier aan de stevige klim naar de Adamekhütte, net onder de Dachsteingletsjer (open van juni tot september). Een pittige tocht voor de geoefende wandelaar! Opgelet: als je deze tocht plant, vertrek enkel bij mooi weer en voor de zon opkomt. Dan bereik je voor de middag de hut en word je beloond met een prachtig uitzicht over het ruige berglandschap. Helemaal opgeladen begin je aan de afdaling, terug richting Gasthof Gosausee, waar je kan genieten van een zalige verfrissing, overheerlijke Kaiserschmarrn of misschien wel van een plonsje in het meer.

Wandelparadijs Dachstein West

Krijg je nog niet genoeg van de natuur en de wondermooie panorama’s die Gosau te bieden heeft? Neem dan eens de Gosaukammbahn naar boven (of ga te voet), want het wandelgebied Dachstein West heeft nog heel wat voor je in petto! De lift vertrekt op de parking aan Gasthof Gosausee en is open van midden mei tot eind oktober. Je stapt uit aan het wandelparadijs Zwieselalm, waar ontelbare wandelwegen op jou wachten. Van hieruit kan je naar de Gablonzerhütte (10 min), de Sonnenalm (20 min), de Zwieselalmhütte (40 min) en nog veel andere mooie wandelstops. Goed voor meer dan één dagje wandelplezier!

Het uitzicht op de Vorderer- en Hinterer Gosausee in Oostenrijk
Het uitzicht op de Vorderer- en Hinterer Gosausee

Gosau voor avontuurlijke klimmers

Mag het voor jou wel wat avontuurlijker zijn? Ook dan kom je in Gosau niets tekort. Aan de Gosausee kan je als beginner een eerste klimervaring opdoen langs de Laserer Alpin Klettersteig. Heb je al meer ervaring, dan kan je je uitleven op de Intersport Klettersteig bij de Groβer Donnerkogel (2054m), bereikbaar via de Gosaukammbahn. De start van deze klim ligt aan de Gablonzerhütte. Voor durvers zonder hoogtevrees is er nu ook een nieuwe attractie: de 40 meter lange Himmelsleiter met een uniek uitzicht over het Gosaudal en de Dachsteingletsjer. Helm en klimuitrusting aan, en klimmen maar!

Uitzicht aan de Adamekhütte na een wandeling vanuit Gosau
Uitzicht aan de Adamekhütte

Je leest het al: deze plek is rijk aan activiteiten voor iedereen! Was je al in Gosau of heb je zin gekregen om er op vakantie te gaan? Laat het ons weten in een reactie.

Zomerpanorama Dachstein West
Zomerpanorama Dachstein West (Foto: © Dachstein West)

Zomervakantie tips