6 redenen waarom je de Oostenrijkse bergzomer gaat missen

6 redenen waarom je de Oostenrijkse bergzomer gaat missen

21 oktober 2018

door Lies in Algemeen

Door: Lies. De herfstkleuren komen stilaan terug in beeld, de eerste sneeuw is zelfs al gevallen. De zomer is officieel voorbij en de dagen worden iedere dag weer iets korter. Kleuren veranderen en de temperatuur gaat omlaag. Tijd om even stil te staan bij die mooie bergzomer en enkele van de ontelbare redenen waarom we die zo hard gaan missen…

#1. Genieten van lange zomeravonden

Het is gedaan met de warme dagen en lange, zwoele zomeravonden. Konden we tot voor kort buiten genieten tot in de late uurtjes, kruipen we nu binnen onder een dekentje. Het kwik zakt dag na dag. Wat gaan we die warme, zonnige momenten en aperitiefjes op het terras toch missen!

#2. Frisse duik in het meer

Op zo een superwarme dag is een duik in één van de Oostenrijkse meren meer dan welkom. Bijvoorbeeld de Gosausee, waar je absoluut moet zijn om te herbronnen. Verkoeling zoeken zal al snel niet meer nodig zijn, want de eerste sneeuw is al gevallen. Tijd dus om ons zwemgerief op te bergen. Tenzij we deze winter een bezoekje brengen aan de wellness natuurlijk.

Zwemmen in een meer in de Alpen
Heerlijk zo'n duik in een meer! (Foto: © Presseservice Salzkammergut, STMG/Stadler)

#3. Watervallen bewonderen

Deze zomer konden we urenlang vol bewondering kijken naar de prachtige watervallen. Helaas, als het binnenkort gaat vriezen, is ook dit voor een tijdje afgelopen. Gedaan met het heldere water dat met een enorme kracht naar beneden stort. Nu alleen nog staren naar een enorme massa ijs en wachten tot het weer smelt. Bekijk hier de 10 mooiste watervallen in de Alpen >

#4. Eindeloze vergezichten

Ja, ook de prachtig panorama’s zullen we even moeten missen. Althans, ze zijn er in een andere vorm. Binnen een paar weken zie je alleen nog 360 graden wit, sneeuwwit. Alles wordt bedekt onder een dik pak en het zal een tijdje duren voor dat het mooie groen er terug doorkomt. Dan rest ons enkel nog de herinneringen aan die wondermooie berglandschappen van deze zomer.

Wandelen in de bergen en genieten van het uitzicht
Geniet van prachtige uitzichten in de bergen (Foto: © Stefan Leitner)

#5. Stilte zoeken in de natuur

Geef toe, we gaan toch allemaal naar de bergen voor de rust, niet? In de stilte van de bergen kunnen we helemaal ontspannen en herbronnen. Het enige geluid dat we hier nog horen, is dat van een koeienbel of Alpenhoorn. En dat maakt het plaatje dan weer helemaal af. Maar nu de koeien op stal staan en de wintersporters weer uit alle hoeken van de wereld naar de Oostenrijkse bergen trekken, is het even gedaan met de rust. Alhoewel…

#6. Wandelen van hut naar hut

Als je in de winter nog wil wandelen, dan zal het met de sneeuwschoenen te doen zijn. Maar een echte huttentocht zit er jammer genoeg even niet meer in, want veel hutten sluiten tijdens de winter. Dan maar uitkijken naar volgende zomer.

Wandelen langs een meer in de Alpen
Wat is de zomer toch fijn! (Foto: © Pavel G - Unsplash)

Maar niet getreurd, eerst is er nog het herfstseizoen! Op veel plekken kan je nog een hele tijd genieten van een prachtig gekleurd landschap voor het wordt bedekt door een witte laag sneeuw. Dus haast je naar de bergen voor die laatste wandeling! En wanneer het echt winter is, kan je nog altijd herinneringen bovenhalen en heel veel lezen op Indebergen. Want hier is het altijd een beetje zomer.

Waarom zal jij de Oostenrijkse bergzomer zo hard missen? Laat een reactie achter!

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips