10 hele mooie watervallen in de Alpen

10 hele mooie watervallen in de Alpen

4 juni 2018

door Thijs in Algemeen

Als je op vakantie bent in de bergen, dan mag een bezoek aan een waterval eigenlijk niet ontbreken. Het water dat van grote hoogte naar beneden dendert, is indrukwekkend om te zien en verveelt eigenlijk nooit. Vaak is een wandeling naar de top mogelijk en soms kun je zelfs met een bootje dichtbij de waterval komen. Hoe groot of hoe klein de waterval ook is, ik vind het altijd heerlijk om ernaar te kijken. Daarom heb ik in dit weblog 10 van de mooiste watervallen in de Alpen op een rijtje gezet.

#1. De Krimmler Wasserfälle

De Krimmler Wasserfälle liggen in Nationaal Park Hohe Tauern, op de grens van Tirol en het Salzburgerland. Het water valt over een hoogte van 380 meter in drie fases naar beneden. Daarmee behoort de Krimmler Wässerfalle tot één van de hoogste gefaseerde watervallen ter wereld. Je kunt via een wandeling de top bereiken.

#2. De Reichenbach waterval

De Reichenbach waterval ligt vlakbij het plaatsje Meiringen in Zwitserland en bestaat uit zeven niveaus. Dankzij schrijver Arthur Conan Doyle is deze waterval wereldberoemd geworden. Hij liet namelijk Scherlock Holmes zijn eigen dood in scene zetten bovenop het uitzichtplatform op de 120 meter hoge waterval.

#3. De Hérisson watervallen

Sinds 2002 zijn de Hérisson watervallen benoemd tot beschermd natuurgebied. Je vindt de watervallen in de Franse Jura. Tijdens een drie uur durende wandeling (7,4 km heen en terug), zijn ze alle zeven te bewonderen. Het water stroomt ruim 250 meter omlaag over een afstand van 3 kilometer.

#4. De Rötbach waterval

Met een hoogte van 470 meter behoort de Rötbach waterval tot de hoogste van Duitsland. Je vindt dit indrukwekkende natuurspektakel aan de oostoever van de smaragdgroene Königssee. Een bezoek aan de waterval mag echt niet ontbreken tijdens een vakantie in het Berchtesgadener Land.

#5. De Stuibenfall

De Stuibenfall in Umhausen-Niederthai in het Ötztal is met een valhoogte van 159 meter de hoogste waterval van Tirol. De Stuibenvall heeft haar naam te danken aan de nevel die vrijkomt bij het naar beneden vallen van het water. Via een netwerk van trappen is de waterval van dichtbij te bewonderen. Zomers is de waterval iedere woensdag tot 00.00 uur verlicht.

De Stuibenfall in Umhausen-Niederthai
De Stuibenfall (Foto: © Pixabay)

#6. De Mürrenbach waterval

In het Zwitserse Lauterbrunnendal vind je een groot aantal watervallen. De meest indrukwekkende is de Mürrenbach waterval. Over vijf verschillende niveaus stort het water ruim 750 meter naar beneden. Daarmee is dit de hoogste waterval van Zwitserland.

#7. De Cascades de Sautadet

In het zuiden van de Franse Alpen vind je de spectaculaire Cascades de Sautadet. De brede watervallen zijn indrukwekkend om te zien en geven een oorverdovend geluid. Ondanks de vele waarschuwingen wordt er toch veel in gezwommen.

#8. De Cascate del Serio

De Cascate del Serio is dan wel de hoogste waterval van Italië, maar toch ligt deze er bijna het gehele jaar stil bij. Het water klettert alleen naar beneden wanneer de dam in het Lago Barbellino wordt geopend (vijf keer per jaar). Als dat zo is, dan valt het water 315 meter naar beneden en dat is indrukwekkend om te zien. Ieder jaar publiceert men de openingsdata en dan is de waterval ook open voor publiek.

#9. De Engstligen watervallen

De Engstligen watervallen zijn vanuit Adelboden met de bus of via een wandeling van 1,5 uur te bereiken. Het water valt ruim 600 meter naar beneden en dat is indrukwekkend om te zien. Je kunt ook van de Engstligenalp kabelbaan gebruik maken.

#10. De waterval van Nàrdis

Het Val di Genova in de Italiaanse provincie Trentino staat bekend als de vallei van de watervallen. Eén daarvan is de 130 meter hoge waterval van Nàrdis, welke rechtstreeks ontstaat bij de gletsjer Presanella. De waterval is te bereiken vanuit de richting van berghut Nardis da Carisolo.

 De waterval van Nàrdis
De waterval van Nàrdis (Foto: © Pixabay)

Welke waterval vind jij de mooiste?

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips