5 events in Saalbach die je deze zomer niet mag missen

Zomerevenementen in Saalbach

5 augustus 2019

door Lies in Tips

Saalbach, ook wel 'Home of Lässig' genoemd, is de uitgelezen plaats om deze zomer te vertoeven. “Lässig” betekent zoveel als ontspannen, losjes en heel cool, en dat zijn ook de meer dan 100 evenementen die hier het hele jaar door plaatsvinden. Het ruime aanbod maakt het misschien wat moeilijk om een event te vinden dat op jouw lijf geschreven is. Daarom hebben wij 5 evenementen uitgezocht in Saalbach die je deze zomer echt niet wil missen.

#1. Lake of Charity

Van 26 tot 28 juli 2019 vindt op het kunstmeer Gerstreit in Saalbach het event Lake of Charity plaats. Sinds 2011 wordt dit evenement jaarlijks georganiseerd voor het goede doel, namelijk om gezinnen te steunen die het niet breed hebben in Pinzgau. Er werd de voorbije jaren al zo’n 380 000 euro ingezameld dankzij dit initiatief. Op het kunstmeer is het doorgaans erg rustig, maar tijdens dit event bruist het van verschillende actiesporten, livemuziek en liefdadigheid. Skateboarders en mountainbikers tonen wat ze kunnen, suppers leven zich uit op het water, er is een “Slip and Slide” glijbaan en een Art Area waar je verschillende kunstenaars live aan het werk ziet. Lake of Charity is een “Green Event” waarbij duurzaamheid en milieu centraal staan.

Lake of Charity in Saalbach
Springen van de trampoline in het meer tijdens Lake of Charity in Saalbach (Foto: © saalbach.com, Daniel Roos)

#2. Hinterglemmer Bauernmarkt

Tradities worden in Saalbach nog steeds in ere gehouden. Dat is duidelijk te zien op de Hinterglemmer Bauernmarkt die plaatsvindt deze zomer van 9 tot 11 augustus, en wel voor de 38e keer. Op de Bauernmarkt mag je je verwachten aan een tentoonstelling van tractors, degustatie van specialiteiten uit de streek, muzikale optredens van lokale bands en veel mensen in traditionele klederdracht. Op zaterdag staat er een feestelijke optocht gepland en kan je deelnemen aan een golfsessie in klederdracht. Er is het hele weekend animatie voor jong en oud en de toegang is helemaal gratis. 

Hinterglemmer Bauernmarkt
Traditionele klederdracht tijdens de Hinterglemmer Bauernmarkt (Foto: © saalbach.com, artisual)

#3. GlemmRide Bike Festival

Het GlemmRide Bike Festival is er speciaal voor mountainbikers en iedereen die houdt van een beetje adrenaline. Dit event vindt voor de vijfde keer plaats tijdens de eerste week van juli en is vrij toegankelijk. Het hoogtepunt van het festival is ongetwijfeld de FMB World Tour Gold Stop. Daarnaast is er ook een expo van de laatste nieuwe modellen, allerlei trainingssessies, 'Ride with the Pros' en nog veel meer. In het centrum van Hinterglemm kun je gratis genieten van de muziek van verschillende bands en dj’s.

GlemmRide Bike Festival
Spectaculaire stunts tijdens het GlemmRide Bike Festival (Foto: © saalbach.com, Stefan Voitl)

#4. Trail & Skyrace

De Trail & Skyrace is hét sportevenement waar iedereen in de streek naar uitkijkt! Op 24 augustus vindt dit event in Saalbach voor de vijfde keer plaats. Lopers kunnen kiezen tussen verschillende afstanden tussen de 3,3 en 42 kilometer. Elke race start in het stadscentrum van Saalbach. De finish ligt in het centrum of boven bij het Schattberg Bergstation. Als toeschouwer kan je deze finish gemakkelijk bereiken met de Schattberg X-press.

Trail en Skyrace Saalbach
Trail Running in Saalbach (Foto: © saalbach.com, Daniel Roos)

#5. World Games of Mountainbiking

Van 5 tot 8 september staat in Saalbach alles in het teken van het mountainbiken. Tijdens de World Games of Mountainbiking wordt dit jaar voor de 21e keer gestreden om de titel. Sportievelingen hebben voor de verschillende afstanden (31, 42, 58 of 80 km) een heel goede conditie nodig. De marathons gaan over het legendarische World Games parcours. Naast de wedstrijd kunnen deelnemers en bezoekers natuurlijk genieten van een groot feest en andere animatie.

World Games of Mountainbiking
Mountainbiken op wereldniveau bij de World Games of Mountainbiking in Saalbach (Foto: © saalbach.com, Martin Steiger)

Gratis toegang en korting met de JOKER CARD

Bij aankomst in Saalbach ontvangen de gasten een JOKER CARD als ze verblijven in een aangesloten accommodatie, herkenbaar aan het logo. Deze kaart geeft hen recht op allerlei kortingen en gratis toegang tot verschillende attracties. Deze zomer zijn voor het eerst alle liften en bussen in Pinzgau (Kreis Zell am See) helemaal gratis met de JOKER CARD, bij andere activiteiten kan je een grote korting krijgen. Meer informatie over de JOKER CARD >

Voor elk wat wils

Zoek je tijdens je verblijf in Saalbach niet alleen natuur, bergen en sportieve bezigheden, maar wil je ook andere activiteiten toevoegen aan je vakantieplanning? Het hele jaar door vinden hier meer dan 100 evenementen plaats. Er is ongetwijfeld een event dat bij je past! Wil je een leuke vakantie met het gezin of net een stoere vakantie in de bergen? Ook dan heeft Saalbach jou veel te bieden. In de zomer kan je de oneindige wandelpaden en mountainbikeroutes verkennen door de prachtige berglandschappen rondom Saalbach. Kortom: hier vind je voor elk wat wils!

Welk evenement wil jij deze zomer echt niet missen?

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips