Skip to navigation Skip to main content

Recept: Zwitserse Rösti

17057 - Recept: Zwitserse Rösti

Door: Lies. Een typisch Zwitsers gerecht is Rösti. Oorspronkelijk aten de boeren uit het Duitstalinge gedeelte van Zwitserland dit als ontbijt, maar tegenwoordig is het een nationaal gerecht dat in gans Zwitserland op de kaart staat. Niet alleen als bijgerecht, maar ook als hoofdgerecht tijdens de lunch of het diner. Heerlijk met een spiegeleitje. Ook thuis kun je dit gerecht gemakkelijk maken. Lees snel verder voor het recept Rösti

Rösti smaakt heerlijk op het terras van een Zwitserse berghut, maar helaas ben je niet het hele jaar door in de Alpen. Gelukkig is het maken van Rösti niet moeilijk en kun je dit ook thuis doen. Bekijk snel de lijst met ingrediënten en het recept.

    Voor de Rösti
  • 1 kg aardappelen (vastkokend of iets kruimig)
  • 2 el boter om in te bakken
  • 1 tl zout
  • Optioneel: 1 ui (gesnipperd), 100 gram spekblokjes, 4 eieren
Rösti met een spiegelei in een berghut

Bereidingswijze Zwitserse Rösti

Stap 1: Schil de aardappelen en rasp deze met een grove rasp boven een kom. Voeg zout toe en roer het geheel goed door.

Stap 2: Smelt 1 el boter in een koekenpan en voeg de aardappelen toe. Bak ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur en roer regelmatig door.

Stap 3: Druk met behulp van een spatel het mengsel tot een platte koek. Bak dit, zonder deksel, 15 minuten op middelhoog vuur. Draai de Rösti daarna om. Dit doe je door een bord op de pan te leggen en deze om te draaien, zodat de Rösti op het bord komt te liggen.

Stap 4: Voeg de rest van de boter toe en laat smelten. Doe nu de Rösti terug in de pan en bak ook de andere kant in 15 minuten gaar.

Stap 5: Haal de rösti uit de pan en serveer direct.

Eindeloos variëren met het Rösti recept

Je kunt natuurlijk eindeloos variëren met het bovengenoemde recept en de ingrediëntenlijst. Dit is slechts de basis en je kunt de Rösti een stuk spannender maken. Voeg bijvoorbeeld bij stap 2 ook 1 gesnipperde ui en 100 gram spekjes toe. Vervolg daarna de rest van het recept en serveer de Rösti met voor iedere persoon een versgebakken spiegelei. Andere ingrediënten die lekker smaken in de Rösti zijn lente-ui en kaas.

Guten Appetit!