12 tips voor een heerlijke familievakantie in Saalbach

Kinderen wandelen in Saalbach Hinterglemm

22 juli 2019

door Lies in Familie/kinderen

Saalbach Hinterglemm is dé gezinsvriendelijke bestemming bij uitstek. Families komen hier op vakantie om samen de leukste activiteiten en de bergen te ontdekken. Saalbach, “Home of Lässig”, is een ideale plek om alles even los te laten en heerlijk te ontspannen met het hele gezin. Het wordt een familievakantie om nooit te vergeten! Trek er samen met de kinderen op uit in de grootste speeltuin ter wereld: de natuur. In deze blog geven we jou onze 12 beste tips voor een geslaagde familievakantie in Saalbach.

#1. Op avontuur met Montelino

Kleine kinderen beleven een leuke tijd op het avonturenpad op de Kohlmais. Ze helpen clown Montelino om zijn speelgoed en vriendjes terug te vinden. Pas dan kan hij weer lachen. Ga mee op zoektocht door het bos en langs weides en hou halt bij 13 stations voor allerlei leuke opdrachten. De kinderen zullen al hun energie kunnen gebruiken om van het bergstation naar het middenstation van de lift te gaan. Deze leuke activiteit is inbegrepen in de liftprijs.

Kinderen spelen in de bergen
Volop plezier bij Montelino (Foto: © Saalbach, Mirja-Geh)

#2. Waterspelletjes met Montelino

Op de Kleeblatt Alm op de Kohlmais vind je de waterspeelplaats Montelino, gelegen aan het einde van het avonturenpad. Jong en oud kan hier heerlijk afkoelen na de stevige avonturentocht. Waterpompen, emmers, houten goten en dammen … alles is aanwezig voor maximale waterpret. Na de waterspelletjes kan je ook een bezoekje brengen aan de kippen of Regina de koe melken.

#3. Dieren bewonderen bij Montelino's voederplaats

Ook Montelino’s voederplaats is leuk om met de kinderen te bezoeken. Bij het grote houten hert op de Kohlmais worden de dieren gevoerd. Reeën, herten en hun kleine kalfjes kun je hier van dichtbij bekijken terwijl ze grazen op de weide of lekker smullen.

#4. Speel mee op de Schattberg

De speeltuin aan het bergstation van de Schattberg X-press belooft avontuur voor iedereen! Er is een tweepersoonskabelbaan, een hangglijbaan, een zipline en allerlei evenwichtstoestellen waarop de kinderen zich uren kunnen uitleven. Ouders kunnen ondertussen genieten van het panorama en chillen in een van de hangmatten. Zo kunnen ook zij hier heerlijk ontspannen.

#5. Speurtocht op de Kodokberg

Ga met de hele familie op zoek naar de schat op de Reiterkogel. Montelino’s tovermuts zorgt voor geluk, vrolijkheid en goed weer, maar kobold Kodok heeft de muts gestolen! Los alle raadsels op en ontrafel het toverwoord op je avonturenpasje. Aanwijzingen vind je tijdens een wandeling van 3,5 km. Maar de kinderen zullen dapper moeten zijn! Alleen zo zullen ze de treurige rots, de donkere kloof en het geheime bericht kunnen trotseren.

Spelen in de bergen van Saalbach Hinterglemm
Schatzoeken naar de top (Foto: © Saalbach, Mirja Geh)

#6. Geocaching tijdens Expeditie Kodok

Kun jij het waardevolle kristal vinden? De kobold heeft alle toverkracht gevangen en in het kristal verstopt. Ga met schatkaart en gps op zoek naar deze kostbare kristal. Aan het dalstation van de Reiterkogelbahn kan je gratis een avonturierspas en een schatkaart krijgen om op speurtocht te gaan. Een gps kun je hier ook huren. Ideaal als je geocaching eens wil uitproberen! 

#7. Wandelen door het sprookjesbos

Ontmoet Vrouw Holle, Roodkapje en allerlei andere sprookjesfiguren die verspreid staan in het sprookjesbos. Het sprookjesbos is toegankelijk vanaf het sportcentrum van Hinterglemm en is dagelijks geopend. Plezier verzekerd!

#8. Fun tijdens de Kids-Wandel-Challenge

Vinden je kinderen het niet zo fijn om te gaan wandelen? Daar komt dan nu verandering in! De Kids-Wandel-Challenge bestaat uit vijf verschillende wandeltochten waarbij de kinderen hun stempelkaart moeten zien te vullen. Samen met Montelino en Kodok ontdekken ze de bergwereld. Op het natuurleerpad leren de kinderen meer over de natuur. De Schattberg-Mittelgipfel is een wandeling op de bergtop, waarbij je beloond wordt met een prachtig uitzicht. Langs de Motorikweg staan allerlei speeltoestellen, ook leuk voor volwassenen. Dan heb je ook nog de Golden Gate en het sprookjesbos. Daarover lees je nog wat meer in deze blog. De kinderen kunnen tijdens dit avontuur een certificaat en sticker verdienen!

Familie bij een riviertje in de bergen
Wandelen met het gezin én spelen in het water (Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

#9. Nog meer waterpret bij Teufelswasser

Beleef waterpret voor klein en groot bij Teufelswasser aan het einde van het dal. In dit ruime waterpark aan de Saalbach kunnen kinderen van alle leeftijden zich volop amuseren en de buitenwereld ontdekken. Dat laatste is ook het thema van Schnitza's Houtpark, een creatieve speeltuin waar alles in het teken staat van hout. Een keer per week kan je hier een workshop houtsnijden volgen. Zo leer je wat je allemaal kan doen met dit natuurlijke materiaal.

#10. De Golden Gate Bridge van de Alpen

Vlakbij het waterpark Teufelswasser kan je ook een spectaculaire wandeling tussen de boomtoppen maken. Hier bevindt zich namelijk het grootste boomtoppenpad van Europa. Dit pad bereiken doe je via de Golden Gate Brug van de Alpen, een 42 meter hoge brug van wel 200 meter lang. Uiteraard word je ook hier beloond met een prachtig panorama over het dal. De tocht is 800 meter lang en gaat over trappen, bruggen en plateaus, hoog in de toppen van de bomen. Echt een indrukwekkende belevenis!

Familie op het boomtoppenpad
Boomtoppenpad (Foto: © saalbach.com, Mirja Geh)

#11. Kortingen en extra’s met de JOKER CARD

Bij aankomst in je verblijf in Saalbach Hinterglemm krijg je meteen je JOKER CARD. Deze kaart is geldig gedurende de hele verblijfsperiode en biedt tal van kortingen en gratis extra’s in deze streek. Met de JOKER CARD kun je bijvoorbeeld gratis mee met de wandelbus of gebruikmaken van een aantal liften en andere voorzieningen. De kaart is ook geldig bij veel familieattracties, zoals Expedition Kodok. Bij andere activiteiten kan je genieten van een mooie korting. Ontdek hier meer over de JOKER CARD >

#12. Boomklimmen in Hinterglemm

Niet alleen het boomtoppenpad is het grootste van Europa, ook het boomklimpark in Hinterglemm mag die stempel dragen. Met 200 platforms, meer dan 8 km klimpaden en 30 ziplines kan dat ook moeilijk anders. Je kan hier klimmen van 3 tot 40 meter hoog en kiezen tussen 10 verschillende parcours. Opgelet: de kinderen moeten wel minstens 1m30 groot zijn. Naast klauteren van de ene boom naar de andere kan je hier nog veel meer beleven. Enkele aanraders: een mega flying fox, canyoning en het jump & slidepark.

Ontdek hier nog meer tips voor een onvergetelijke familievakantie in Saalbach Hinterglemm >

Zomervakantie tips