Skip to navigation Skip to main content

De 4 mooiste wandelingen in Saalbach Hinterglemm

50671 - De 4 mooiste wandelingen in Saalbach Hinterglemm (2)

Tussen de idyllische groene hellingen van Pinzgau en de robuuste rotsen van de Kitzbüheler Alpen ligt Saalbach. In dit prachtige natuurgebied kan je uren, zeg maar dagen wandelen over de 400 kilometer wandelpaden. Zowel de wandelaar die op zoek is naar rust en ontspanning, als de ervaren hiker komt hier aan zijn trekken. De eerste kan rustig wandelen naar een van de 40 berghutten in dit berglandschap, de andere maakt er een uitdaging van om de zwaardere tochten te ondernemen. Mag het wat meer zijn? Waag je dan aan de Saalbach Hiking Challenge! Na het lezen van deze blog ben je klaar om te vertrekken op de wandeltocht van jouw keuze in het prachtige Saalbach Hinterglemm .

#1. De Pinzgau Walk

De klassieker onder de wandelingen in Saalbach is vast en zeker de Pinzgau Walk. Deze tocht gaat van de Schattberg naar de Schmittenhöhe, met andere woorden van Saalbach tot Zell am See. Na deze uitdagende tocht staan er 18 kilometer en 600 hoogtemeters op de teller. Best pittig dus! Onderweg zijn er geen berghutten dus voorzie zeker voldoende eten en drinken in je rugzak. De wandeling vertrekt boven aan de Schattberg X-press. Deze lift opent speciaal voor de vroege vogels tussen 7.30 en 7.40 uur. Daarna zal je moeten wachten tot 9.00 uur. De route gaat langs de Marxtenscharte, Seetörl, Klinglertörl, Klammscharte en Rohrertörl tot aan de Schmittenhöhe. Gebruik je JOKER CARD om gratis de lift te nemen. Met bus 680 keer je terug naar Saalbach.

Duur 7 uur
Hoogtemeters 600 meter klimmen, 600 meter dalen
Afstand 17,6 km
Ondergrond Gras en rots
Niveau Zwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten
50671 -  (6)
De Seven Summits van Saalbach vormen een enorme uitdaging (Foto: © saalbach.com, Christian Wöckinger)

#2. De Seven Summits

De Seven Summits is een wandeling waarbij je ongetwijfeld je grenzen zult verleggen. Daarom raden we aan om je goed voor te bereiden op deze tocht en het juiste materiaal aan te schaffen. De wandeling neemt je gedurende minstens 9 uur mee over de toppen boven het Glemmdal. Je blijft de hele route boven de 2000 meter en zult over 24 kilometer ongeveer 1450 hoogtemeters trotseren. De beloning is hier wel echt de moeite: adembenemende uitzichten over het berglandschap. Deze tocht start eveneens aan het bergstation van de Schattberg X-press. De vroege vogels kunnen al gratis naar boven om 7.30 uur. met een JOKER CARD. Tijdig vertrekken is de boodschap, want het wordt een lange, uitdagende wandeltocht. De Seven Summits brengt je over de Stemmerkogel, Hochkogel en Hochsaalbachkogel. Deze laatste is technisch de zwaarste klim. Daarna volgen nog de Bärensteinkogel, Manlitz- en Mittagskogel en als (letterlijk en figuurlijk) hoogtepunt de Geißstein (2363 meter). Maar het is nog niet afgelopen! Er ligt nog een zware afdaling door Birgl op je te wachten. Weet waar je aan begint als je deze tocht maakt!

Duur 9 uur
Hoogtemeters 1400 meter klimmen, 2400 meter dalen
Afstand 24,4 km
Ondergrond Rots en gras
Niveau Zwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

#3. De Home of Lässig Walk

Langsheen deze nieuwe langeafstandswandeling word je bij elke stap geïmponeerd. Behalve op sommige toppen die populair zijn bij de plaatselijke bevolking, baad je bijna de hele tijd in stilte en rust. Misschien zie je wel een marmot, gems of gouden adelaar. De wandeling gaat in een grote U-vorm naar het einde van de vallei, bij Hinterglemm. Onderweg leg je 21 kilometer af, trotseer je 5 bergtoppen en in totaal 1650 hoogtemeters. Je start deze tocht bij Lengau, gaat via Birgl naar de Schusterschartekam, dan naar de Mittagskogel en de Duivelssprong. Het spectaculairste deel van de route is vast en zeker het stuk naar Gamshag. Je wandelt boven diepe dalen en tussen vele heldere bergmeertjes. Als kers op de taart: de Tristkogel, Saalkogel en Staffkogel bedwingen. Bij Lindlingalm kun je bekomen van de zware inspanningen in een berghut.

Duur 8 uur
Hoogtemeters 1650 meter klimmen, 1650 meter dalen
Afstand 20,3 km
Ondergrond Rots en gras
Niveau Zwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten
50671 -  (8)
Wandel in alle stilte door prachtige landschappen bij Home of Lassig wandeling (Foto: © saalbach.com, Daniel Roos)

#4. De Saalbach Hiking Challenge

De Saalbach Hiking Challenge bestaat uit drie stevige bergtochten. Ben jij klaar voor de ultieme uitdaging? Doe dan mee met deze spannende challenge. Leg bovenstaande tochten af, trotseer 63 kilometer en 3700 hoogtemeters en vooral: overwin jezelf! Lukt het jou om deze drie uitdagende tochten af te leggen tijdens deSaalbach Hiking Challenge? Dan ontvang je een speciale trofee. Om deel te nemen moet je onderweg wel een stempelkaart knippen bij elk controlepunt. Die kaart kun je bekomen bij de toeristische dienst. Digitaal stempelen kan ook via de SummitLynx app op je smartphone.

Duur 24 uur
Hoogtemeters 3700 meter klimmen, 4700 meter dalen
Afstand 64 km
Ondergrond Rots en gras
Niveau Zwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

Ontdek hier meer wandelroutes in Saalbach Hinterglemm >

De Joker Card

Wanneer je aankomt in je accommodatie in Saalbach, krijg je de JOKER CARD. Deze kaart blijft geldig zolang je in Saalbach verblijft. Dankzij deze pas kan je gratis gebruikmaken van verschillende voorzieningen zoals liften en de wandelbus. Zonder de lift te nemen, worden deze wandelroutes wel erg lang. Dus profiteer ervan! De JOKER CARD geeft ook toegang tot een van de 10 gegidste wandelingen die wekelijks worden aangeboden. Op veel andere attracties krijg je een mooie korting op vertoon van je JOKER CARD.

Kom hier meer te weten over de Joker Card >

50671 -  (10)
Durf jij de uitdaging aan? (Foto: © saalbach.com, Daniel Roos)