Skip to navigation Skip to main content

10 familievriendelijke campings in Oostenrijk

Camping Speeltuin
© Spalder Media Group

Op zoek naar een familievriendelijke camping in Oostenrijk? In dit weblog hebben we tien campings op een rijtje gezet waar de hele familie zich thuis voelt. Animatie, sanitair, speeltuinen, zwembaden, op de kindvriendelijke campings in Oostenrijk is het allemaal aanwezig. Bovendien is de natuur altijd dichtbij tijdens een kampeervakantie met het gezin in Oostenrijk. In iedere regio, van Vorarlberg tot Karinthië, zijn geschikte familiecampings te vinden.

Zomervakantie op een familiecamping in Oostenrijk

Wanneer je met de familie op zomervakantie wilt naar Oostenrijk, is kamperen een goed idee. Op de camping vermaken kinderen zich altijd en zijn ze lekker de hele dag buiten. Daarnaast zijn vriendjes en vriendinnetjes snel gemaakt, waardoor jij ook tijd hebt om lekker te relaxen in de zon of te genieten van een fijn boek. Op veel familiecampings in Oostenrijk zijn voldoende faciliteiten om de kids de hele dag bezig te houden, denk aan speeltuinen, klimparken, een zwembad en op sommige campings is ook animatie. Kortom, er zijn genoeg redenen om te kamperen met kinderen!

1. Sportcamp Woferlgut, Bruck an der Großglocknerstrasse

Sportcamp Woferlgut in Bruck an der Großglocknerstraße (Salzburgerland) is een ideale camping voor families om avonturen in de natuur te beleven. Water, bergen, bos, het bevindt zich allemaal in de nabijheid van deze ruime camping. Er zijn een zwemmeer, een verwarmd zwembad en uitgebreide wellness. Voor de kinderen is er een activiteitenprogramma, een laagtouwenparcours, diverse sportvelden, een indoorspeeltuin met kinderbioscoop en nog veel meer. Kortom, een ideale familievriendelijke camping in Oostenrijk.

2. Aktiv Camping, Prutz

Aktiv Camping Prutz bevindt zich vlakbij Serfaus-Fiss-Ladis en biedt alles wat je van een familiecamping mag verwachten. Van eind mei tot midden oktober is er een animatieprogramma waar gratis aan deelgenomen kan worden. Daarnaast zijn er diverse speelplaatsen, een speelruimte en een bambinihoek. Bovendien is dit de enige camping in Tirol met een eigen natuurlijke klimwand.

3. Camping natürlich Hell, Fügen

Anders dan de naam van deze familiecamping doet vermoeden, is Camping Hell in Fügen, Zillertal, een hemels paradijs voor kinderen. Voor kinderen van alle leeftijden valt hier het nodige te beleven. De natuurlijke speeltuin nodigt uit tot verstoppen, spetteren en ontdekken. Vergeet de laarzen niet mee te nemen! Ook is er een speeltuin met onder andere trampolines, een hangbrug, tokkelbaan, schommels en meer. Mocht het onverhoopt slecht weer zijn dan biedt de indoor speelruimte van 220m2 uitkomst. Op twee verdiepingen zijn er diverse ruimtes voor iedere leeftijd. Zo is er een jeugdruimte met tafeltennistafel en airhockey, een kindergedeelte met klimwand en trampolines en een speelruimte voor de allerkleinste campinggasten.

4. Camping Seeblick Toni, Kramsach

Aan de oostoever van het kleine meertje Reintalersee bij Kramsach ligt de familievriendelijke Camping Seeblick Toni. Het meer zelf is heerlijk om te zwemmen of te varen. Deze 5-sterrencamping is ideaal voor families, met voorzieningen voor jong en oud: een wellness, een supermarkt en kinderanimatie. Ook is er voor kinderen op deze camping een speelparadijs buiten én binnen.

5. Ferienparadies Natterer See, Natters

Ferienparadies Natterer See bij Innsbruck is onderscheiden met diverse prijzen en leent zich uitstekend voor een ontspannen vakantie met het gezin op de camping. Door de aanwezigheid van de TOPI Kids Club vervelen kids zich geen moment op deze familievriendelijke camping in Oostenrijk. En anders kun je altijd nog gaan zwemmen in het meer of deelnemen aan een van de (sportieve) activiteiten in de omgeving.

6. Camping Bella Austria, St. Peter am Kammersberg

Camping Bella Austria ligt in Steiermark in de Katschdal vallei. Dit deel van Oostenrijk heeft weliswaar iets lagere bergen, maar is zeker niet te missen voor een fijne familie kampeervakantie. Er is een amusementsprogramma voor kinderen, een sauna en er zijn veel outdoormogelijkheden. In de directe omgeving kun je paardrijden, raften, fietsen langs rivier de Mur en nog veel meer.

7. Camping Europarcs Pressegger See, Hermagor

Camping Europarcs Hermagor-Pressegger See ligt naast de Pressegger See in Karinthië in een natuurpark. Deze verzorgde camping is heel geschikt voor watersport door het lekker warme meer. Ideaal voor een vakantie met kinderen op de camping in Oostenrijk. Bij het privéstrand is een speelweide, op het water een waterglijbaan, kano- en waterfietsmogelijkheden. Wil je liever in het zwembad? Dat kan ook op camping Europarcs Hermagor-Pressegger See. Op de camping zijn meerdere speeltuinen, een jeugdhonk en zelfs een kinderboerderij.

8. Camping Grubhof, St. Martin bei Lofer

Niet alleen de kinderen zullen een zorgeloze vakantie beleven op Camping Grubhof, maar ook papa en mama! Er is namelijk een uitgebreid wellnesslandschap met diverse baden en sauna’s op deze camping in St. Martin bei Lofer. De kinderen kunnen zich uitleven in en op de rivier de Saalach, zich vermaken in de speelkamer of deelnemen aan het animatieprogramma.

9. Schwimmbadcamping Mössler, Döbriach

Schwimmbadcamping Mössler ligt in Döbriach vlakbij de Millstätter See. Op de camping hangt een familiale sfeer en kinderen voelen zich hier direct thuis. Er zijn meerdere speeltuinen (binnen en buiten), een kabelbaantje en een groot grasveld. Je kunt hier zowel een staanplaats huren als een accommodatie. Het zwembad heeft een afmeting van 9 bij 19 meter en het water is met 30 °C heerlijk warm. De hele familie kan zich vermaken op Schwimmbadcamping Mössler. 

10. Camping Berau, Wolfgangsee

Camping Berau ligt direct aan de Wolfgangsee in het merengebied Salzkammergut. De camping beschikt over een privéstrand en een eigen aanlegsteiger. Kinderen kunnen zich hier onder andere uitleven in de grote belevenisspeeltuin. Om het meer op te gaan kun je op de camping onder andere kajaks en SUP's huren. Avondje geen zin om te koken? Op de kaart van het aanwezige Italiaanse restaurant staat vast en zeker ook iets lekkers voor de kinderen. 

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.