Skip to navigation Skip to main content

Zomervakantie met kinderen in Oostenrijk: deze dorpen zijn leuk voor het hele gezin

53073 - Zomervakantie met kinderen in Oostenrijk: deze dorpen zijn leuk voor het hele gezin

Wil jij deze zomer met de kinderen op vakantie naar Oostenrijk, maar twijfel je nog welke bestemming leuk is voor het hele gezin? Lees dan snel verder. Oostenrijk kent enorm veel dorpen en dalen die geschikt zijn voor een zomervakantie met kids. Tijdens een familievakantie is het belangrijk dat iedereen zich goed kan vermaken: samen mooie wandelingen maken, lekker zwemmen in een bergmeer of zwembad, leuke bezienswaardigheden en attracties bezoeken, heerlijk ontspannen en nieuwe energie opdoen. Het is handig wanneer alles wat je zoekt tijdens een vakantie een beetje in de buurt is. Daarom hebben we in dit artikel kindvriendelijke dorpen in Oostenrijk op een rijtje gezet, waar genoeg te doen is voor de hele familie.

Met de familie naar Oostenrijk in de zomer

Een zomervakantie in de Alpen wordt steeds populairder als gezinsvakantie en Oostenrijk is dan een voor de hand liggende keuze. Vooral de regio's Tirol, Salzburgerland, Steiermark, Vorarlberg en Karinthië lenen zich uitstekend voor een geslaagde vakantie in de bergen met de hele familie. Met de auto zijn de meeste bestemmingen in Oostenrijk gemakkelijk bereikbaar binnen een dag rijden vanuit Nederland. Leg je de 900 tot 1100 kilometer liever in twee dagen af, dan kun je kiezen voor een overnachting onderweg in Duitsland. Ook is het mogelijk om met de trein naar Oostenrijk te reizen. Met het vliegtuig zijn de luchthavens van Salzburg en Innsbruck meerdere keren per week rechtsreeks te bereiken vanuit ons land.

53073 - met de familie naar oostenrijk
Even pauze houden tijdens een heerlijke wandeling met de hele familie in Oostenrijk

Saalbach

In Saalbach is zoveel te doen voor de hele familie en kinderen van alle leeftijden, dat je hier gerust een aantal keren in de zomer naartoe kunt gaan. Met 400 km aan wandelpaden is er genoeg keuze en er zijn speciale themawandelingen voor families, zoals bijvoorbeeld Montelino's Erlebnisweg en de Wild Life Trail. Ook is er een speciale 'Kids Hiking Challenge', waarbij kids gemotiveerd en beloond worden tijdens het wandelen. Voor de allerkleinste mountainbikers en beginners is er sinds vorige zomer het LEARN TO RIDE PARK. Wanneer je de beginselen van het moutainbiken onder de knie hebt, kunnen liefhebbers zich uitleven op de overige mountainbiketrails die Saalbach telt. Bij het Talschluss liggen geweldige attracties voor jong en oud: een enorm klimpark, het Jump & Slide park, de Baumzipfelweg en Golden Gate Bridge der Alpen. Zwemmen kan in het Belevenisbad Käpt'n Hook. Met de Joker Card, die je bij de veel accommodaties gratis ontvangt, zijn veel activiteiten en de bergliften gratis.

 

Bekijk vakantiehuizen in Saalbach

Filzmoos

Filzmoos is een bijzonder sfeervol dorpje in het Salzburgerland. Het is zo'n typisch Oostenrijks plaatsje met een rivier die door het centrum stroomt, knusse huizen en gelegen in een romantisch groen dal, omgeven door prachtige bergen. Naast fijne accommodaties voor families (appartementen, hotels en pensions) is er heel veel te doen. Terwijl de kids zich vermaken tijdens één van de activiteiten van de kinderclub met mascotte Bartli (dagelijks voor leeftijden van 5 t/m 14 jaar), kunnen ouders heerlijke wandelingen maken op het wandelnetwerk van 200 km aan paden. Ook zijn er speciale familiewandelingen in de regio uitgezet, waarbij de kinderen zich niet zullen vervelen. Het Freizeitprak Filzmoos biedt zwemplezier voor de kleintjes en wellness voor papa en mama.

 

Bekijk vakantiehuizen in Filzmoos

53073 - almsee filzmoos
Een wandeling naar de Almsee in Filzmoos is voor de hele familie goed te doen

Fiss

Het dorp Fiss vormt samen met Serfaus en Ladis een heerlijke vakantieregio voor families. Fiss is een typisch Oostenrijks dorpje met een authentieke bebouwing, maar de accommodaties bieden hedendaags comfort. Het ligt op een zonnig plateau in Tirol met prachtige uitzichten. Voor kinderen van alle leeftijden is hier genoeg te doen. Belevenispark Hög is zo'n plek waar iedereen zich een dag lang kan vermaken en het bergmeer zorgt op warme dagen voor de nodige verfrissing. Er zijn hier veel speciale wandelroutes voor families, zoals de 'Goldener Man Weg'. Ook zijn er op de berg spectaculaire attracties, zoals de Fisser Flieger, waarbij je als een een soort van adelaar op een hoogte van 48 meter met 80 km/u over de bergen vliegt. Voor mensen met een sterke maag is er de Skyswing: een enorme schommel en natuurlijk is er een zomerrodelbaan: de Fisser Flitzer. Met de SUPER SOMMER CARD, die je bij de meeste accommodaties voor een klein bedrag per nacht kunt aanschaffen, zijn veel activiteiten, maar ook de bergliften, bovendien gratis.

Vakantiehuizen in Fiss

Ellmau

Ellmau is een van de dorpen in de kindvriendelijke regio Wilder Kaiser. Het dorpje zelf biedt alles wat je van een knus Oostenrijks dorp verwacht en de bergwereld is er heerlijk. Op de diverse bergen liggen maar liefst zeven verschillende 'beleveniswerelden' voor kinderen, je kunt dus iedere dag naar een andere berg. Direct bij Ellmau, op de Hartkaiser, ligt Ellmi's Toverwereld, waar kids in een toverwereld van alles leren over de natuur. Ook Hexenwasser in Söll, met het langste blote voeten wandelpad van Oostenrijk dat langs zestig leuke en leerzame stations leidt, is een aanrader. De vele oergezellige typische Tiroler berghutten met zonnige terrassen en plaatselijke specialiteiten op de menukaart, zorgen ervoor dat elke vakantiedag hier een feestje is.

See im Paznaun

Paznaun is een schitterend dal in het westen van Tirol met vier mooie vakantiedorpen. Vooral Kappl en See im Paznaun springen eruit als het gaat om kindvriendelijkheid. Middenin in het dorp See ligt een fantastisch zwemmeer met grote ligweides, diverse steigers, een restaurant, een beachvolleybalveld en natuurlijk een speeltuin: dit is dé ideale plek voor een mooie warme zomerdag met het hele gezin. Maar natuurlijk is er ook in de bergen genoeg te doen. Op de Medrigalm (1800 m hoogte) ligt het Wellnesspark. Hier kun je je voeten ijskoud water dompelen voor hydrotherapie, lopen over het voetmassagepad, kleurentherapie volgen en drinkwater uit natuurlijke bronnen proeven. Ook kinderen kunnen zich hier heerlijk vermaken. Bij je accommodatie in See ontvang je de Silvretta Card gratis. Met deze kaart krijg je korting op uitstapjes in de regio en in sommige gevallen heb je zelfs gratis toegang. Daarnaast kun je met de Silvretta Card gratis gebruik maken met het openbaar vervoer en alle bergliften in het hele dal.

Accommodaties in See

Bad Kleinkirchheim

Karinthië is de zuidelijkste en meest zonnige regio van Oostenrijk met zo'n 1200 bergmeren. Voor families met kinderen is Bad Kleinkirchheim een super leuke bestemming. In de omgeving van Bad Kleinkirchheim liggen een aantal meren die binnen 15 tot 20 minuten te bereiken zijn, waaronder de Falkertsee, Millstättersee, Feldsee/Brennsee en Afritzer See. Bad Kleinkirchheim staat bekend als kuuroord, dus ook hier kun je genieten van thermaal water in de Therme St. Kathrein en het Thermal Römerbad. Het dorp zelf wordt omgeven door de bijzondere Nockbergen, die sinds 2013 als Biosphärenpark op de werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Er zijn allerlei leuke uitstapjes en bezienswaardigheden in de buurt, waaronder: het Alpen Wildpark in Feld am See en het Granatium in Radenthein. Genoeg te doen dus met de kids!

Op zoek naar een accommodaties in Bad Kleinkirchheim?

Flachau

Flachau ligt in het Salzburgerland en is erg gemakkelijk te bereiken, aangezien het vlakbij de snelweg ligt. Om er te komen hoef je dus geen slingerende wegen of lastige bergpassen over. Direct in het dal bij het dorp ligt het Lucky Spielpark met onder andere trampolines en luchtkussens. Naast dit park komt de alpine coaster, die ruim een kilometer lang is, naar beneden. Zoek je het liever hogerop met de kinderen dan kun je met de berglift gemakkelijk naar boven en bijvoorbeeld het 'Floris Erlebnispfad' wandelen. Deze route duurt zo'n anderhalf tot twee uur en is bovendien ook toegankelijk met kinderwagens. Een ander highlight in de buurt is de 'Geisterberg' in Alpendorf. Op deze speciale familieberg is van alles te zien, te doen en te beleven voor de hele familie.

Benieuwd naar de mogelijkheden in Flachau?
53073 - flachau
Het Lucky Spielpark met op de achtergrond de Lucky Flitzer in Flachau

Ehrwald

Ehrwald ligt direct over de grens van Oostenrijk en is zonder vignet snel en gemakkelijk te bereiken. Het dorpje is onderdeel van de Tiroler Zugspitz Arena, een bijzonder kindvriendelijke regio. Zo zijn er hier speciale avonturenpaden uitgezet voor families, waaronder het wateravonturenpad, het toverbos en het beverpad. Verder is er uiteraard een zomerrodelbaan en kun je hier ook met speciale monstersteps de berg af! Verder zijn er meerdere bergmeren voor de hoognodige verkoeling in de zomer, zwembaden en een speciaal zwemmeer met grote ligweide in het nabijgelegen Bichlbach. Met het Z-ticket, de speciale actiekaart van de regio, zijn vele attracties inbegrepen en is het gebruik van bussen en bergliften gratis.

Lofer

Het dorpje Lofer lijkt zo van een ansichtkaart geplukt. Het centrum staat vol vrolijk gekleurde huizen met daarachter een prachtig bergdecor. In het dorp ligt het Steinbergbad, een enorm openlucht zwemparadijs met wildwater glijbanen. Met de berglift is Almenwelt Lofer gemakkelijk bereikbaar voor jong en oud. Op deze prachtige groene almen grazen in de zomer de koeien, liggen mooie oude boerderijen en schuren en is er van alles te doen voor families. Van fijne wandelroutes tot een grote belevenisspeelplaats. Kinderen kunnen hun hart ophalen tijdens de 'Lofi Schatzsuche'. Gewapend met een stempelboekje gaan kinderen op zoek naar diverse schatten en als deze allemaal gevonden zijn, volgt er een beloning. De speciaal aangelegde 'Wasserfalweg' is drie kilometer lang en leidt langs allerlei leuke en leerzame stations.

Op zoek naar een plek om te slapen in Lofer?
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.