Skip to navigation Skip to main content

Kamperen bij de Weissensee: dit zijn de mooiste campings

Luchtfoto van de Weissensee
© Karnten Werbung / Michael Stabentheiner

Overweeg je om te gaan kamperen aan de Weissensee? In dit blog vind je de mooiste campings! In de Oostenrijkse deelstaat Karinthië vind je meer dan 1200 prachtige meren. Elk meer is anders op het gebied van omvang, diepte, hoogte, temperatuur, omliggende natuur, mogelijke activiteiten en type accommodaties. Rondom veel meren kun je fantastisch kamperen. Twee favorieten zijn de Millstättersee en Ossiacher See. Aan campings geen gebrek! Een ander meer in Karinthië is de Weissensee, een meer tussen de Millstättersee en de Italiaanse grens. Ook hier heb je een ruime keus aan fijne campings.

Kamperen aan de Weissensee

De Weissensee is een kraakhelder meer, gelegen op bijna 1000 meter hoogte. Het hoogstgelegen zwemmeer van Karinthië leent zich uitstekend voor een kampeervakantie. Het meer is zo’n 12 kilometer lang en naar verhouding erg smal. Het breedste punt is minder dan een kilometer breed. Wellicht ken je de Weissensee van de ‘Alternatieve Elfstedentocht’, waar jaarlijks honderden Nederlanders aan meedoen. In de zomer is de Weissensee natuurlijk niet bevroren en kun je hier genieten van andere fantastische watersporten zoals surfen, varen, kajakken en waterskiën. Daarnaast kun je overnachten bij een van de campings aan de Weissensee.

Kampeervakantie Weissensee: wandelen en fietsen

Rondom de Weissensee ligt een uitgebreid netwerk van zo'n 200 km aan gemarkeerde wandelpaden, tussen een hoogte van 930 en 2300 meter. Van vlakke wandelpaden langs het water tot bospaden en routes langs rotsachtige bergtoppen, je kunt hier prachtig wandelen. Ook leuk: er zijn 9 themapaden geschikt voor het hele gezin. Tijdens het wandelen of fietsen kun je terecht bij tal van berghutten, voor een drankje en een hapje. Rondom het meer vinden mountainbikers 13 routes met een totale lengte van 160 km. De routes hebben verschillende niveaus, waardoor iedereen hier kan mountainbiken. Eventueel kun je ook de mountainbike meenemen in de Weissensee Bergbahn en vanaf het bergstation in 12 minuten naar de Naggler Alm fietsen, voor een prachtig uitzicht over de Weissensee. Hieronder hebben we een aantal campings voor een kampeervakantie aan de Weissensee voor je op een rijtje gezet.

Kinderen zwemmen in de Weissensee
© Karnten Werbung / Franz Gerdl

Seecamping Müller, Oberdorf

Seecamping Müller am Weissensee ligt aan de uiterste westkant van het meer, op 920 meter hoogte en direct aan het water. De camping is middelgroot met plekken voor tenten en caravans. Luxe en uitgebreide faciliteiten vind je hier niet, maar wel alles wat je nodig hebt. Voor kinderen is er een kleine speeltuin aan het water met een glijbaan. Je kunt hier boten en kano’s huren.



Camping Knaller, Techendorf

Aan de zuidkant, zo’n twee kilometer rijden langs het meer, vind je een brug over de Weissensee. Naast deze brug ligt de tweede camping aan de Weissensee: camping Knaller. De camping biedt plaats voor zo’n 140 tenten, caravans en kampers. Aan het water vind je een heerlijke ligweide met een winkeltje. Ook kun je hier een roeiboot huren.



Luchtfoto brug over de Weissensee
© Karnten Werbung / Michael Stabentheiner

Terrassencamping Ronacher, Mösel

Aan de oostkant van de Weissensee vind je in een prachtige groene omgeving Terrassencamping Ronacher. Omgeven door rust kun je hier genieten van een heerlijke vakantie op deze camping aan de Weissensee. Terrassencamping Ronacher biedt campingplaatsen voor tenten, kampers en caravans. Liever iets anders? Je kunt ook overnachten in één van de appartementen. Voor kinderen is er een speeltuin en speelkamer. De camping ligt direct aan de Weissensee en heeft een fijne ligweide.



Luchtfoto oostoever Weissensee
© Karnten Werbung / Michael Stabentheiner

Overige accommodaties aan de Weissensee

Het aanbod van campings aan de Weissensee is niet al te groot. Gelukkig zijn er aan de Weissensee nog tal van andere accommodaties te vinden. Een pension, hotel of vakantiehuis aan dit meer in Karinthië is ook zo gevonden. Hotel Nagglerhof biedt een panoramisch uitzicht op het meer en heeft een privéstrand. De vakantiewoningen van Kolbitsch liggen direct aan het meer en ook is er een spagedeelte. Andere aanraders zijn Seehotel Enzian, Hotel Neusacherhof, Pension Mitterer en Strandhotel am Weissensee. Wie iets verder van het meer wil overnachten kan ook kiezen voor Gasthof JUFA Gitschtal

Kamperen in de omgeving van de Weissensee

Naast de campings direct aan de Weissensee, kun je er ook voor kiezen om te kamperen in de buurt van de Weissensee. Vlakbij Hermagor en de Weissensee vind je de kleine Presseggersee, met EuroParcs Presseggersee. In Feldkirchen in Kärnten, aan het Maltschachermeer, ligt Camping Seewirt. Aan het Ossiachermeer, ten oosten van de Weissensee, ligt Wellness Seecamping Parth. Ten noorden van de Weissensee ligt het dorpje Sachsenburg, met de Drau-Camping. Aan campings in Karinthië geen gebrek!

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.