Skip to navigation Skip to main content

De mooiste campings rond Nassfeld en de Pressegger See

Overzicht Europarcs Hermagor-Nassfeld
© Nassfeld-Pressegger See / Europarcs

Op zoek naar een camping in de vakantieregio Nassfeld-Pressegger See? Hier, diep in Karinthië, kun je genieten van een onbezorgde kampeervakantie. Alles voor een geslaagde vakantie op een camping is hier aanwezig. De regio wordt gekenmerkt door de bergen rond de Nassfeldpas en de Pressegger See. Te midden hiervan liggen diverse campings. In dit artikel hebben we de mooiste campings rond Nassfeld en de Pressegger See voor je op een rijtje gezet.

Kamperen in Nassfeld-Pressegger See

Vakantieregio Nassfeld-Pressegger See ligt in het zuiden van Karinthië. Je kunt hier genieten van het beste wat Oostenrijk te bieden heeft, maar ook van de Italiaanse invloeden. De top van de Nassfeldpas (1530 m) vormt immers de grens met Italië. Zowel voor een veelzijdige familievakantie als een actieve vakantie in de bergen zit je hier goed. Wie graag op een camping overnacht heeft diverse mogelijkheden. Er is een camping met uitgebreide voorzieningen, maar er zijn ook enkele kleinschalige kampeermogelijkheden. Welke camping in Nassfeld-Pressegger See past het beste bij jou?

 

Meer informatie over kamperen in Nassfeld-Pressegger See

 

Europarcs Hermagor Pressegger SeeEuroparcs Hermagor Pressegger See (Foto: © Nassfeld-Pressegger See / Europarcs)

 

Camping Europarcs Hermagor-Pressegger See

Europarcs Hermagor-Pressegger See ligt op loopafstand van het gelijknamige meer en beslaat een oppervlakte van 8,8 hectare. De terrassencamping beschikt over ruime plekken met veel privacy. Je hebt hier ook de mogelijkheid om een mobilhome te huren. Waterratten voelen zich hier helemaal thuis. Bij het meer vind je het 30.000 m2 grote Schluga-strand en er is een verwarmd buitenzwembad. Voor de kleinste kampeerders is er een pierenbad en tijdens de vakantieperiodes is er animatie. Andere voorzieningen waar je gebruik van kunt maken zijn de fiets- en Go Kart-verhuur en een broodjesservice. Avondje uit eten? Restaurant Waldschenke ligt bij de camping.

 

Camping Europarcs Hermagor-Nassfeld

Anderhalve kilometer ten oosten van Hermagor ligt camping Europarcs Hermagor-Nassfeld. Op een oppervlakte van 5,5 hectare bevinden zich onder andere 250 staanplaatsen, mobilhomes, appartementen en grote vaten om in te overnachten. Het is een echte familiecamping waar op ieder moment van de dag wel iets te beleven valt. Er is een buitenzwembad en een AlpinSPA met sauna, stoombad en massageruimte. De camping is 365 dagen per jaar geopend.

 

appartement camping Hermagor-NassfeldEuroparcs Hermagor-Nassfeld (Foto: © Nassfeld-Pressegger See / Europarcs)

 

Camping Alpenferienpark Reisach

Houd je meer van een kleinschalige, rustige camping te midden van de ongerepte natuur? Dan past Alpenferienpark Reisach beter bij je. De camping ligt op een zuidflank van de Reißkofel en is in terrasvorm aangelegd. Voor pure kampeerders zijn er staanplaatsen, maar ook het huren van een mobilhome of blokhut behoort tot de mogelijkheden. Wie toe is aan verfrissing kan gebruik maken van het natuurzwembad met kinderbad. Ook is er een beachvolleybalveld, speeltuin, kampeerwinkel met vers brood en restaurant.

 

Camping Alpencamp Kötschach-Mauthen

Camping Alpencamp Kötschach-Mauthen ligt in het westen van de regio, in luchtkuuroord Kötschach. Deze 4-sterrencamping wordt omringd door een indrukwekkend berglandschap. Er zijn staanplaatsen, maar ook appartementen, vakantiehuizen en ‘knuffelchalets’. De camping beschikt niet over een zwembad, maar je kunt je verblijf opwaarderen met toegang tot de Aqua Arena en natuurzwembad Mauthen. Wel is er op Alpencamp Kötschach-Mauthen een wellness- en saunalandschap met diverse baden en ruimtes.

 

 

Camping Alpendorf Santner

Camping Alpendorf Santner ligt midden in de bergen, in het plaatsje Wessbriach. Zowel de bergen als de Weißensee en de Pressegger See liggen binnen handbereik. Wandelen, mountainbiken, klimmen, in de omgeving is het allemaal mogelijk. De compacte camping, met 80 staanplaatsen, is ideaal voor families, rustzoekers en bergsporters.

 

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Nassfeld-Pressegger See.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.