Skip to navigation Skip to main content

Huttentocht Oostenrijk: 5 tochten die je niet wilt missen

50153 - Huttentocht Oostenrijk: 5 tochten die je niet wilt missen (2)

Een huttentocht in Oostenrijk is voor iedere wandelliefhebber een leuke uitdaging. Je loopt van berghut naar berghut, terwijl je onderweg langs bergen, bossen en meren komt. Van een alm met een kabbelend beekje ga je naar een steile bergtop, waarbij je geniet van het welverdiende uitzicht. Met een rugzakje op je rug kies je voor een picknick in de vrije natuur of je loopt door naar een berghut voor een lunch met lokale lekkernijen. Kortom, een huttentocht in Oostenrijk is non-stop genieten van de natuur.

#1. Köningsweg, Hochkönig

Het gebied rondom de Hochkönig heeft 340 km aan wandelpaden. De Hochkönig is de hoogste berg van deze vakantiebestemming. Een favoriet in dit wandelgebied is de Königsweg die langs het Hochkönig massief loopt. De Königsweg is in totaal 73 kilometer lang en als meerdaagse wandeling te lopen. Het is ook mogelijk meerdere korte wandelingen te maken. Onderweg tref je kleine gezellige berghutten. De meeste accommodaties bieden bagagetransfer. De tocht is te lopen in 4 etappes.
Lees alles over de Köningsweg >

#2. Schladminger Tauern Höhenweg

In de Schladminger Tauern vind je één van de mooiste wandeltochten door de Alpen. Deze Höhenweg is 70,2 km lang. De tocht gaat niet alleen over bergen, maar ook langs veel meren. Je stuit onderweg op een aantal geologische bijzonderheden. Sommige etappes worden door een wandelbus verbonden. Als je een dag niet wilt wandelen is dat dus ook mogelijk. De route is in 6 á 7 dagen te volbrengen.

#3. De tocht der kloven, Saalachtal

In het Salzburgerland, in het Saalachtal, ligt de ‘tocht der kloven’. Deze tocht bestaat uit 6 wandeldagen en 7 overnachtingen. Je begint en eindigt in Lofer. Vanaf Lofer maak je via Loferer Alm, Unken, Reith, St. Martin en Weißbach een ronde die weer uitkomt bij het begin. Zoals de naam al aangeeft kom je onderweg langs meerdere kloven, zoals de Vorderkaserklamm. Je loopt door het dal van de Schüttachgraben en langs Vorderkaser, een fijn zwemmeer. Je kunt de bagage elke dag laten brengen naar de volgende bestemming. Deze route is geschikt voor het hele gezin.

50153 -  (2)
Heerlijk uitzicht op de Loferer Alm

#4. Schwarzenberg, Bregenzerwald

In het Bregenzerwald in Vorarlberg zijn een aantal meerdaagse wandeltochten te vinden. De tochten variëren van drie tot vijf dagen en zijn ook geschikt voor families met kinderen. De Schwarzenberg is één van deze routes en bestaat uit drie etappes. Elke etappe duurt 2 á 4 uur, zodat er tussendoor genoeg tijd overblijft om te spelen in de natuur. De accomodaties bieden halfpension aan, zodat je alleen je lunch onderweg hoeft te regelen.
Lees meer over de Schwarzenberg huttentocht >

#5. Millstättersee Höhensteig

De Millstättersee Höhensteig ligt in Karinthië en combineert mooie bergen met blauwe meren. De route is 200 kilometer lang en loopt langs de Millstättersee. De volledige Höhensteig is in ongeveer 13 dagen te lopen, waarbij de hoogte tussen de 600 en 2600 hoogtemeters blijft. Het is natuurlijk ook mogelijk om korte wandeltochten te maken. Op een aantal bijzondere plekken op de route zijn kunstwerken gemaakt. Zo vind je onderweg het fonkelende granieten kunstwerk de 'vuursteen der liefde' en 'het balkon van de sterren'.
Lees meer over de Millstättersee en vraag de brochure aan >

Huttentocht Oostenrijk boeken

Het is lastig om een leuke huttentocht in Oostenrijk te vinden. Er zijn niet veel reisorganisaties die ze aanbieden, maar met Bergsportreizen kun je georganiseerd op pad. Dat betekent niet dat ze er niet zijn; Oostenrijk is een fijn bergland met veel mogelijkheden voor huttentochten. Vakantiebestemmingen bieden regelmatig zelf huttentochten aan, via het lokale VVV-kantoor. Heb jij jouw ideale bestemming gevonden met veel wandelmogelijkheden, maar geen huttentochten? Vraag een brochure aan via Indebergen.nl (ga hiervoor naar het dorp van je keuze en klik op aanvraag) of neem direct contact op met het VVV-kantoor! Hierboven gaven we al 5 tips, maar meer opties vind je hier:
- Waldviertel
- Obertauern
- Lech
- Stubaital
- Wildschönau
- Galtür
- Pitztal

Wat is jouw favoriete huttentocht in Oostenrijk? Laat een reactie achter op onze socials.

Zomer Joanne

Over Joanne

Joanne is dol op de bergen. Als er pieken opduiken aan de horizon krijgt ze al bijna tranen in haar ogen. Misschien is het de frisse berglucht, misschien de ruige toppen, misschien zelfs het afzien of de rust die Joanne krijgt in haar hoofd. Ze gaat zo vaak mogelijk op pad: wandelen, fietsen, klimmen, zwemmen of kanoën. Lekker buiten spelen.