De mooiste hangbruggen van de Alpen

De mooiste hangbruggen van de Alpen

12 november 2018

door Florien in Algemeen

In de Alpen zijn veel indrukwekkende hangbruggen te zien. Vaak hangen deze bruggen enkele honderden meters boven de grond en bieden ze een prachtig uitzicht op de omgeving. U heeft er wel een flinke dosis lef voor nodig en ook hoogtevrees is geen aanrader. Maar heeft u die angsten niet of overwonnen, dan kunt u genieten van een bijzondere ervaring. Niet alleen volwassenen kunnen de bruggen betreden, ook voor avontuurlijke kinderen is het leuk. In dit weblog hebben we de meest mooie en spectaculaire hangbruggen uit de Alpen voor u op een rijtje gezet.

#1. De Titlis Cliff Walk in Engelberg

De Titlis Cliff Walk in Engelberg bevindt zich op een hoogte van 3041 meter en is daarmee de hoogste van Europa. De hangbrug hangt ruim 500 meter boven de afgrond en daar zijn behoorlijk wat stalen zenuwen voor nodig. De Titlis Cliff Walk is na aankomst met de gondel te bereiken via een ondergrondse tunnel en uitzichtplatform.

#2. De Golden Gate Bridge der Alpen in Saalbach-Hinterglemm

De Golden Gate Bridge der Alpen ligt vlakbij Saalbach en Hinterglemm. De hangbrug is onderdeel van de ongeveer 5 kilometer lange ‘Baumzipfelweg’, een wandeltocht hoog boven de boomtoppen. De hangbrug hangt 42 meter boven de grond en biedt een mooi uitzicht op het Glemmtal.

Golden Gate Bridge der Alpen
De Golden Gate Bridge der Alpen (Foto: © Glemmtaler Baumzipfelweg GmbH)

#3. De Triftbrug in het Haslital

De Triftbrug staat bekend als één van de meest spectaculaire hangbruggen van de Alpen. De hangbrug hangt ongeveer 100 meter boven het gebied van de Triftgletsjer en het uitzicht is adembenemend. Om de brug te bereiken stapt u in de gondel bij de Sustenpas en daarna is het nog 90 minuten wandelen.

De Triftbrug
De Triftbrug (Foto: © Grimselwelt)

#4. De Drakenbrug in Babydorf Trebesing

Een leuke wandeling voor het hele gezin is de 3 kilometer lange ‘Märchenwandermeile’. De route start met een ritje in de Taca-Tuca tractor. Vervolgens stapt u uit bij de kinderboerderij Westernranch en daarna zijn de Drakenbrug en Drakenkloof aan de beurt. Oudere kinderen kunnen met een speciale kabelbaan de brug oversteken.

De Drakenbrug
De Drakenbrug (Foto: © Babydorf Trebesing)

#5. De Highland 179 in Reutte

Als u over de B179 richting de Fernpas rijdt, dan ziet u deze indrukwekkende hangbrug hangen. De Highland 179 heeft een spanwijdte van 405 meter en hangt 110 meter boven de grond. De brug verbindt Fort Claudia met de kasteelruïne Ehrenberg. Let op: er kunnen maximaal 500 personen tegelijk over de brug lopen!

De Highland
De Highland 179 (Foto: © Tourismusverband Naturparkregion Reutte)

#6. De hangbrug op de Stubernkogel in Bad Gastein

De hangbrug op de Stubernkogel was destijds de eerste hangbrug op grote hoogte die het hele jaar door geopend is. De brug hangt op een hoogte van 2300 meter, 140 meter boven de grond. Omdat u loopt over roosters, kunt u ook naar beneden kijken. Vanaf de brug is ook de ‘Rotsenroute' en uitzichtplatform Glocknerblick bereikbaar.

De hangbrug op de Stubernkogel
De hangbrug op de Stubernkogel (Foto: © Ski Gastein)

#7. De Dachstein hangbrug op de Dachstein Gletscher

De hoogstgelegen hangbrug van Oostenrijk is te vinden op de Dachstein Gletscher. De brug ligt op een hoogte van 3000 meter en hangt 400 meter boven de afgrond. De brug is verbonden met het ijspaleis. Aan het einde van de brug ligt de 'trap naar het niets', een glazen platform met een spectaculair uitzicht op de omgeving.

De Dachstein hangbrug
De Dachstein hangbrug (Foto: © Dachstein Gletscherbahn)

#8. De Holzgauer hangbrug in het Lechtal

Vlakbij de Simms waterval in het Lechtal, ligt de Holzgauer hangbrug. De hangbrug hangt 110 meter boven de Höhenbachkloof en heeft een lengte van 200 meter. De Holzgauer hangbrug is ook onderdeel van de 120 kilometer lange Lechweg. De wandeling begint bij de bron van de Lech en eindigt bij de Lechwaterval in Füssen. Vanuit Holzgau passeert u middels een wandeling van ongeveer 2 uur de hangbrug.

De Holzgauer hangbrug
De Holzgauer hangbrug (Foto: © Lechtal Info)

#9. De Peak Walk in Gstaad

De Peak Walk verbindt twee bergtoppen op de Glacier 3000 in Gstaad. Vanaf de brug heeft u onder andere uitzicht op de Mont Blanc, Matterhorn, Eiger, Jungfrau en Mönch. De brug heeft een lengte van 107 meter, is 1,20 meter breed en heeft een hellingshoek van maximaal 15%. Als het weer het toelaat, dan is de Peak Walk hangbrug 365 dagen jaar geopend.

De Peak Walk
De Peak Walk (Foto: © Gstaad 3000 AG)

#10. De Maurer Rinne hangbrug in Längenfeld

De twee gedeeltes van Längenfeld, Brand en Brugstein, zijn verbonden middels een 83 meter lange hangbrug. De brug maakt onderdeel uit van een gemakkelijke wandeling van ongeveer 3 uur. De Maurer Rinne hangbrug hangt 150 meter boven de grond en biedt uitzicht op Längenfeld en het Ötztal.

De Maurer Rinne hangbrug
De Maurer Rinne hangbrug (Foto: © Ötztal Tourismus)

Welke hangbruggen heeft u bezocht?

Zomervakantie tips