Skip to navigation Skip to main content

Skywalk Willingen: langste hangbrug van Duitsland

Skywalk Willingen Van Boven
© Skywalk Willingen

De Skywalk Willingen, de langste hangbrug van Duitsland, is een ontzettend leuke attractie in het Sauerland! De bouw van de brug heeft even geduurd, maar dan heb je wel wat. De Skywalk Willingen is geopend in de zomer van 2023. Reken maar dat de brug de nodige toeristen trekt, want het is wel een belevenis om zo lang, zo hoog boven de grond te lopen. 

Recordbrug Skywalk Willingen

De Skywalk Willingen is 665 meter lang en leidt via de Mühlenkopfschans over het dorpsgedeelte Stryck naar de Musenberg. Aan de bouw van de langste hangbrug van Duitsland hing een kostenplaatje van vier miljoen euro. Het gewicht van de constructie is maar liefst 125 ton, maar hierdoor kunnen er wel 700 mensen tegelijk de 1,30 meter brede voetgangersbrug op. Veiligheid en op het gemak van het geweldige uitzicht kunnen genieten waren de belangrijkste aspecten bij de ontwikkeling van de brug. De Willingen Tourist Express kan je afzetten bij de brug of je kunt de auto parkeren op de 800 beschikbare parkeerplaatsen bij het treinstation van Stryck of in het dal.

Skywalk Willingen van de zijkant
© Skywalk Willingen
De Skywalk Willingen van de zijkant

Hangbrug in Tibetaanse stijl

De eerste meters op de Skywalk Willingen voelen aan alsof je op een boomkroonpad wandelt. Je wordt omringd door bomen en hoe dichter je bij het midden komt, hoe indrukwekkender de diepte is. Het vrije uitzicht op de omringende bossen en bergen is adembenemend. Je zicht wordt niet belemmerd door palen of steunpilaren. Geen last van hoogtevrees hebben is een vereiste, de brug zal wel een beetje deinen. Helemaal vrij van hoogtevrees hoef je niet te zijn. Na de eerste meters zal het snel wennen.

Brug stond eerst gepland in Diemelsee

Per jaar overnachten er 350.000 toeristen in Willingen en de verwachting is dat een derde deel hiervan de Skywalk zal bezoeken. Ook dagjesmensen zullend de langste hangbrug van Duitsland goed weten te vinden. Voor de langste hangbrug ter wereld moet je naar Tsjechië, naar de Sky Bridge 721 in Dolní Morava. Oorspronkelijk zou de Skywalk helemaal niet in Willingen gerealiseerd worden, maar in Diemelsee. Diverse initiatiefnemers hebben ervoor gezorgd dat de brug naar de populaire bestemming in het Sauerland kwam.

Nieuwe trekpleister in Willingen

Heel (toeristisch) Willingen zal gaan profiteren van de komst van de Skywalk. De brug zal zowel in de winter als zomer geopend zijn. Digitale toegangssystemen moeten wachtrijen en lange wachttijden voorkomen. Aan beide zijden van de brug komen informatieborden over de lokale flora en fauna en de Mühlenkopf skischans. Aan mountainbikers en fietsers is gedacht door voor een locatie te zorgen waar de fiets kan worden geparkeerd.

Skywalk Willingen Van Beneden
© Skywalk Willingen
Skywalk Willingen van beneden
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.