Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - ctmjzczajrqaj6vhl804
Oostenrijk

Vakantie Imst

  • Perfecte vakantielocatie voor families met kinderen
  • Veel wandelmogelijkheden en 12 berghutten
  • Vlak bij Europa's grootste outdoor adventure playground Area 47
  • 's Werelds langste rodelbaan (3,5 km)

Het stadjeje Imst ligt precies op het punt waar het Gurgltal en het Inntal bij elkaar komen. Omgeven door de natuurlijke schoonheid van de glinsterende meren en de majestueuze bergen, is het de perfecte plaats om even helemaal weg te zijn. Onder het traditionele uiterlijk van de plaats gaat een bruisende moderne stad schuil. Verder heeft het een aardig aanbod aan wandelgelegenheden en zijn er alle mogelijke sporten te doen die je maar kan bedenken. Kortom: Imst is een fijne bestemming voor een geslaagde zomervakantie.

Al in de Romeinse tijd was Imst een doorgangspunt langs Romeinse wegen. De Via Claudia Augusta liep via de Fernpas en Reschenpas vanuit Italië naar Duitsland. Ook de Flexenpas, Arlbergpas en het Hahntenjoch liggen vlak bij Imst en geven doorgang tot omringende dalen. De bergen rondom Imst bieden allerlei mogelijkheden om te wandelen en fietsen. Direct in de buurt bij Imst kun je ook goed raften en wildwaterkanoën. Er zijn ook allerlei mogelijkheden voor families.

Kloof door Imst

Imst heeft bijna 10.000 inwoners en is daarmee een van de grootste plaatsen in Tirol. Het heeft een historische kern met herenhuizen in barokstijl en een oud klooster. De Rosengartenschlucht is een kloof waar de Schinderbach door de bergen snijdt. De kloof loopt door in de stad: vanaf de Johanneskerk in Imst naar de blauwe grot in Hoch-Imst. De kloof zelf heeft een rijkdom aan bloemen, dieren en stenen door het vochtige en koele klimaat. Bijzonder zijn ook de huizen gebouwd in de rotsen, de promenades en stenen trappen die erdoor lopen.

Rosengartenschlucht
De prachtige Rosengartenschlucht in Imst (Foto: © Spalder Media Group)

Wandelen rond Imst

De kabelbanen van Imst brengen je hoog de bergen in. Wandel bijvoorbeeld naar de berghutten op Latschen, Muttekopf en Untermarkter Alm. Een leuke makkelijke wandeling voert naar Blue Grotto en naar Fernsteinsee. Iets uitdagender is de wandeling naar Alpjoch of de 7-Meren wandeling. Maar er is natuurlijk nog veel meer te ontdekken. Meerdere lange-afstandswandelingen komen door of vlak langs Imst: E4, Adlerweg, Jakobsweg, Via Claudia Augusta, Starkenberger Höhenweg en de 01 Nordalpenweg.

wandelen Imst
Je kunt heerlijk wandelen in Imst (Foto: © Spalder Media Group)

Families in Imst

Er is voor families veel te doen in en rondom Imst. Families met oudere kinderen kunnen een heerlijke dag doorbrengen met waterpret en outdooractiviteiten in het grote attractiepark Area 47. Denk aan glijbanen, wakeboarden, raften, klimmen, kabelbaan en veel meer. De alpine coaster in Imst is leuk als je van snelheid houdt. Vanaf Untermarkter Alm raas je drieënhalve kilometer naar beneden. Steile bochten, hobbels en sprongen. Leuk voor kleine kinderen is Wolly en Tollys Almzoo, een almboerderij, met schapen, geiten, een ezel en nog meer dieren om te aaien. Ook kun je mee met de choo-choo-trein, een toeristentreintje dat je niet alleen door het centrum van Imst rijdt, maar ook langs de mooiste plekken in het Gurgltal.

Tips:

- Bezoek het uitzichtplatform Adlerhorst. Vlak bij bergstation Alpjoch heb je hier een heerlijk uitzicht.
- Proef bier in het 700 jaar oude Slot Starkenberg in Tarrenz. Al 200 jaar wordt hier bier gebrouwen. Je kunt zelfs zwemmen in een bierbad van Starkenberger Bier. En natuurlijk eten in de Schloss Stub’n, met een biertje.
- Bekijk de Shemenlaufen: een carnavalsoptocht door de stad.

Weer in Imst

Vandaag

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
-4 / 5

Vorstgrens

956 meter

Regen

0 mm

Morgen

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
-1 / 7

Vorstgrens

1120 meter

Regen

1 mm
Toeristeninformatie voor Imst
Name Imst Tourismus
Telefoon 6910
Algemene informatie
Aantal inwoners 9500
Autovrij centrum
Afstand vanaf Antwerpen ca. 817 km
Hoogte dorp 826
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden 1
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten 19
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 31
Bars & cafés 5
Bioscoop 1
Concertzaal
Discotheken 3
Casino
Theater
Ballonvaart