De 10 mooiste bergmeren in Oostenrijk

De 10 mooiste bergmeren in Oostenrijk

24 juli 2017

door Miranda in Algemeen

Er liggen ontelbaar veel bergmeren in Oostenrijk. Van bekende meren zoals de Millstättersee, tot kleine onontdekte pareltjes. In sommige meren kunt u zwemmen of allerlei watersporten beoefenen en andere zijn alleen geschikt om naar te kijken. In dit weblog hebben we de 10 mooiste bergmeren in Oostenrijk voor u op een rijtje gezet. Welk meer ontbreekt volgens u in deze lijst?

#1. De Achensee in Tirol

Met een lengte van 9,4 kilometer en een maximale breedte van 1 kilometer is de Achensee het grootste meer van Tirol. De bergen, de heerlijke zandstranden, het helderblauwe water en de vele activiteiten die u er kunt ondernemen zorgen ervoor dat dit meer ontzettend populair is. De omliggende dorpjes zijn zowel zomers als ’s winters erg geliefd onder de toeristen.

Achensee in Tirol
Achensee (Foto: © Achensee Tourismus)

#2. De Almsee in het Salzburgerland

Op ongeveer een uurtje wandelen vanaf Filzmoos ligt de Almsee. Dit meer staat niet alleen bekend om haar schoonheid, maar ook om de helende lucht die er hangt. Een goed excuus voor een bezoekje dus!

Almsee in het Salzburgerland
Almsee (Foto: © Achensee Tourismus)

#3. De Formarinsee in Vorarlberg

De Formarinsee werd in 2015 verkozen tot de mooiste plek van Oostenrijk en dat is helemaal niet gek. De prachtige kleuren die wisselen van helderblauw en donkergroen zijn prachtig om te zien. U vindt dit meer langs de lange afstandswandeling ‘Lechweg’, maar ook met de auto kunt u redelijk dichtbij het meer komen. Ook de wandeling er naar toe is indrukwekkend.

Formarinsee in Vorarlberg
Formarinsee (Foto: © Lech Zürs Tourismus)

#4. De Drachensee in Tirol

Dit kraakheldere meer ligt op een hoogte van 1917 meter. Het water van de Drachensee is alleen zo koud, dat zwemmen er onmogelijk is. Wel is een bezoek aan het meer ideaal voor een wandeling met picknick. Tip: net boven het meer ligt de Coburger Hütte. Hier geniet u van een heerlijke lunch met uitzicht.

Drachensee in Tirol
Drachensee (Foto: © Coburger Hütte)

#5. De Piburger See in Tirol

Een van onze persoonlijke favorieten is de Piburger See in het Ötztal. Het meer ligt op een hoogte van 900 meter in een beschermd natuurgebied. De oevers rondom het meer bieden uitzicht op de indrukwekkende bergtoppen van het Ötztal. Rondom het meer loopt een leuke wandeling. Het water bereikt zomers temperaturen tot wel 24 graden en dat betekent dat u er ook in kunt zwemmen.

Piburger See in Tirol
Piburger See

#6. De Hallstätter See in Oberösterreich

Hallstatt is wereldwijd één van de bekendste plaatsen van Oostenrijk. Het dorp staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en dat is niet voor niets. Hallstatt ligt aan de oevers van dit prachtige meer en biedt een indrukwekkend uitzicht op de bergen van het Salzkammergut.

Hallstätter See
Hallstätter See (Foto: © Oberösterreich Tourismus)

#7. De Millstättersee in Karinthië

Karinthië is een deelstaat met honderden prachtige meren. De meest bekende en wat ons betreft ook de mooiste, is de Millstättersee. Het meer is maximaal 12 km lang en behaalt zomers temperaturen tot wel 28 graden. Rondom het meer liggen diverse campings.

Millstättersee in Karinthië
Millstättersee (Foto: © Kärnten Werbung, Franz Gerdl)

#8. De Mondsee in Oberösterreich

De Mondsee is opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en als u goed kijkt, dan snapt u wel waarom. Niet alleen is de kleur van het meer prachtig, maar ook het omliggende bergpanorama draagt daar aan bij. Leuk om te weten: u maakt hier niet alleen prachtige wandeltochten, maar u kunt u ook verdiepen in oudheidkunde.

Mondsee in Oberösterreich
Mondsee (Foto: © Tourismusverband MondSeeLand)

#9. De Wörthersee in Karinthië

Met een lengte van 16,5 km is de Wörthersee het grootste meer van Karinthië. Het water heeft een azuurblauwe/turquoise kleur en is kraakhelder. Dat in combinatie met de warme temperaturen (tot wel 28 graden!) maakt dat men dit meer ook wel de Carribean van Oostenrijk noemt. De pracht van het meer en het omliggende bergpanorama hebben al vaak decor gestaan in film- en tv-producties.

Warthersee
Warthersee (Foto: © Wörthersee Tourismus)

#10. De Spiegelsee in Steiermark

De Spiegelsee doet haar naam absoluut eer. Dit kraakheldere meer ligt in de vakantieregio Schladming-Dachstein en is een absolute must-see. De Spiegelsee is het mooist als de Alpenrozen in bloei staan (half juni), het helemaal windstil is en de omliggende bergen weerspiegelen op het wateroppervlak.

Spiegelsee in Steiermark
Spiegelsee (Foto: © Steirische Spezialitäten Magazin)

Welk meer hoort hier absoluut ook bij? Laat een reactie achter!

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips