Skip to navigation Skip to main content

Wandelroutes: de langste van Oostenrijk

6613 - Wandelroutes: de langste van Oostenrijk

Wandelroutes, Oostenrijk beschikt over een zeer ruim aanbod. Dwars door het land lopen tal van meerdaagse routes die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Op de langeafstandswandelroutes van Oostenrijk verruilt u de dagelijkse zorgen voor indrukwekkende natuur- en cultuurervaringen. Ontdek verschillende natuurlandschappen, culturen en mensen op de langste wandelroutes van Oostenrijk.

Van gletsjer tot wijn op de Dachstein

De wandeltocht van gletsjer tot wijn maakt het ervaren van natuurlijke, culturele en culinaire hoogtepunten van Steiermark op één enkele route mogelijk. De route verbindt de gletsjer op de Dachstein met het zuidelijke en oostelijke wijngebied van Steiermark via een noordelijke route naar Bad Radkersburg en een zuidelijke route naar Leibnitz. De Mariazeller Weg vormt een verbinding tussen de beide routes en Graz. Onderweg loopt u langs de superromantische Gesäuse en de majesteitelijke Hochschwab met het groene meer, het 'Caraïbisch gebied van de Hochsteiermark'.

Adlerweg in Osttirol

In Osttirol lopen nu negen etappes van de Adlerweg. De etappes hebben een totale lengte van 100 kilometer en lopen van Ströden aan de voet van de Großvenediger naar de Stüdlhütte op de Großglockner. U geniet niet alleen van het uitzicht over de dalen bergen, maar ze duiken ook in de geschiedenis van het wandelen, wanneer ze in de sporen van de grote Alpenpioniers lopen. Een gemiddelde dagetappe is tien kilometer lang en duurt vijf uur. Men moet een goede conditie hebben, goed ter been zijn en, omdat er op een hoogte van 2.000 tot 2.500 meter gelopen wordt, ook niet te snel duizelig worden.

Wandelen naar de Middellandse Zee

Van de Alpen naar de Middellandse Zee lopen, dat kan via de Alpe-Adria-Trail. De langeafstandswandelroute loopt van de voet van de hoogste berg van Oostenrijk, de Großglockner, door het Karinthische berg- en merengebied, verder naar het drielandenpunt van Oostenrijk, Italië en Slovenië en dan tot Muggia aan de Adriatische Zee. De route loopt voornamelijk door niet-alpine gebied en is daarom ook geschikt voor recreatiewandelaars met een minder goede conditie. De ongeveer 20 kilometer lange wandeletappes duren elk ongeveer zes uur.

De huttenronde in het Montafon

Het Montafon wordt omringd door de Rätikon, de Silvretta en de Verwall. Wie alle drie de bergketens wil bewandelen, kiest voor de Montafoner Hüttenrunde, die van de Sulzfluh-Dolomit in de Rätikon en de Kristallin in de Silvretta met hun gletsjers tot aan de bloemenzee van de Verwall loopt. De route biedt een veelzijdig landschap met een rijke flora. Ongeoefende wandelaars kiezen individuele etappes die tweeënhalf tot tien uur duren. Ervaren bergfans plannen voor de tien etappes in totaal ongeveer 50 uur wandeltijd in.

De huttenronde in het Montafon
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.